Objavljeno: 20.10.2014 06:00

AdMuncher odslej brezplačen!

Avtor enega najbolj priljubljenih programov za brskanje po spletu brez reklam AdMuncher se je odločil, da bo program po petnajstih letih delovanja kot shareware na voljo popolnoma brezplačno.

Na tem mestu se ne bomo ukvarjali z dilemo, ali je uporaba programov za blokiranje reklam upravičena ali ne. Številnim spletnih stranem so reklame resda edini vir prihodkov in bi brez njih ugasnile, a nekatere gredo v tej želji predaleč in na koncu se na strani vse bliska. Številne so drugačne z dovolj diskretnimi reklamami, da ne motijo bralca.

AdMuncher je eden izmed bolj znanih programov v ta namen, ki se lahko kosa z AdBlockom (v osnovni verziji brezplačen) in AdFenderjem (prav tako brezplačen). Doslej je stal 30 dolarjev in v nadaljnjih letih 20 dolarjev. V petnajstih letih obstoja – ja, toliko časa že gledamo bolj ali manj vsiljive reklame – je program podprlo 100.000 ljudi in po avtorjevih besedah je bilo to dovolj, da ni potreboval nobenih drugih virov financiranja za razvoj tega programa.

Ker si želi boljši internet in ker financiranja ne potrebuje več, bo program odslej brez omejitev na voljo zastonj. Za programom stojijo trije redno zaposleni, zato to ne bo lahko. Še vedno bodo zbirali tudi donacije, ki pa so popolnoma neobvezne. Podpora ostaja nespremenjena, koda pa še vedno zaprta.

Za konec še apel: če kakšno stran res radi berete in menite, da je vsebina na njej kakovostna in vredna podpore, jo dodajte med izjeme v blokadi oglasov. Avtorji vam bodo hvaležni.

http://www.admuncher.com/free

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji