Objavljeno: 22.9.2014 01:00

iCloud Drive najprej za Okna

Apple je z novo različico iOS 8 aktiviral tudi svoj nov spletni pomnilnik iCloud Drive, ki podobno kot Dropbox, Google Drive in druge storitve ponuja možnost preproste izmenjave dokumentov ter drugih datotek med različnimi računalniškimi napravami.

Netipično za Apple pa je, da je po mobilnih napravah prej poskrbel za uporabnike osebnih računalnikov z okoljem Windows, kot pa za tiste z Mac OS. Na podpornih straneh za oblačno storitev iCloud se je pojavila nova različica odjemalca za Okna, ki omogoča, da poljuben imenik z dokumenti samodejno sinhroniziramo med povezanimi napravami.

Uporabniki Macov bodo med tem morali počakati do izida nove različice Mac OS X Yosemite, ki bo imela novo funkcionalnost vgrajeno v sebi. Mac različica bo tudi nekoliko bolj funkcionalno bogata od Okenske, saj bo med drugim podpirala sinhronizacijo gesel in specifičnih storitev, kot je Find My Device.

iCloud Drive temelji na pomnilniškem prostoru celotne oblačne storitve iCloud, kar pomeni, da imamo v osnovi 5 GB brezplačnega prostora, ki ga lahko razširimo z dodatnimi paketi, ti pa segajo od dolarja na mesec za 20 GB do 20 dolarjev na mesec za 1 TB.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji