Objavljeno: 17.9.2014 09:00

Applov album U2 – darilo ali spam?

Apple je ob splavitvi novih iPhonov vsem uporabnikom iTunes brezplačno podaril najnovejši glasbeni album skupine U2, Songs of Innocence. Pohvalili so se, da je s tem postal najbolj razširjen album vseh časov, saj je uporabnikov iTunes kar 500 milijonov. Žal pri Applu očitno niso pomislili, da najverjetneje velika večina od teh 500 milijonov pač ni navdušenih nad glasbo te irske skupine. Samo za primerjavo – najbolj prodajani album vseh časov je Thriller Michaela Jacksona, ki »obstaja« v 29 milijonih kopijah (v ZDA). Zadnji album U2 se je prodal v »borih« 2 milijona kopijah (tudi v ZDA). Sklepali bi torej lahko, da je 498 milijonov uporabnikov iTunes podarjeni album vzelo za – spam. Neželeno »pošto«.

Album je do uporabnikov namreč prišel samodejno, tako da je bil v glasbeni trgovini označen kot opravljen nakup. Če je imel uporabnik vklopljeno avtomatsko sinhronizacijo kupljene glasbe, se je album pretočil na disk. Če so ga ročno izbrisali, se je pojavil znova. Pomagalo je le, če so album v iTunes skrili (hide).

Da je to »manjša« težava, so se, kot kaže hitro zavedli tudi pri samem Applu in uporabnikom ponudili posebno orodje, ki poskrbi za brisanje dotičnega albuma. S tem pa se je zgodba o najbolj razširjenem glasbenem albumu kar naenkrat prelevila v zgodbo o najmanj zaželenem in najbolj brisanem albumu vseh časov…

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji