Xiaomi Mi A1

Objavljeno: 28.12.2017 | Avtor: Anže Tomić | Kategorija: Telefoni | Revija: Januar 2018

Google je leta 2014 zagnal program Android One, ki naj bi poceni telefonom omogočil dobro uporabniško izkušnjo – tako, da bi Google skrbel za posodobitve operacijskega sistema. Tako so hoteli dobre poceni telefone dostaviti milijardni Indiji. No, nekateri modeli pridejo občasno tudi do nas.

Fragmentacija operacijskega sistema Android je pričakovana težava poslovnega modela, ki se ga gre Google. Ta namreč Android brezplačno daje izdelovalcem telefonov, ti pa potem čezenj lepijo svoje preobleke, ki z redkimi pozitivnimi dodatki vedno vsaj malo skazijo uporabniško izkušnjo. Predvsem pa izdelovalci potem hitro pozabijo na posodobitve, ki jih Google drugače redno objavlja. Ker morajo te prilagajati svojim preoblekam, to počnejo z zamudo. Pri cenejših modelih telefonov se zgodi tudi to, da do posodobitev nikoli ne pride. Tako je naprav z zadnjimi različicami Androida 8 bolj malo in še vedno je veliko telefonov, ki jih žene Android 5 ali 6.

Zakup člankov

Za daljši zakup pregleda člankov je potrebno biti prijavljen.
V kolikor še nimate svoje prijave, se lahko registrirate.

Zakup posameznega članka ali dnevni zakup je na voljo tudi samo z vnosom e-naslova.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!
Prijava

ph

Komentarji

jernejkrum | 28.12.2017 | 09:02

Xiaomi Mi A1 5.5" pametni telefon s kodo: GA1xiaomi iz 172€ na 167€ https://www.gearbest.com/cell-phones/pp_1245230.html?wid=4&lkid=12192716

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki