Objavljeno: 30.5.2017 | Avtor: Boris Šavc | Monitor Junij 2017

Siva škatlica zabave

Pametni telefon postaja osrednja naprava, s katero delamo, se učimo in zabavamo. Vedno je pri roki, pripravljen na ukaze in izpolnjevanje želja. Vsi večji ponudniki take ali drugačne zabave se zavedajo njegove priročnosti, zato pridno izdelujejo in posodabljajo aplikacije zanj. Legalnim razpečevalcem zabave se z enako vnemo pridružujejo tudi kolegi s sive strani.

Showbox se ponaša z bogatim katalogom filmov in televizijskih serij, tudi najnovejših vsebin ne manjka.

Showbox je mobilna aplikacija, ki izbrani pametni telefon v hipu prelevi v čudežno škatlico zabave. Čarovnija ji uspeva s preglednim, a gromozanskim katalogom najnovejših filmov in televizijskih serij oziroma nadaljevank. Bogata bera takoj razkrije, da gre za sivo področje tovrstne ponudbe, nekateri bi ji rekli piratstvo. Izbrana vsebina se v ozadju pretaka iz številnih drugih odjemalcev, ki so ta hip povezani z aplikacijo, tudi sami z ogledom obenem strežemo drugim uporabnikom z njo. Čeprav je početje sporno, pride prav v trenutkih, ko nimamo televizorja z naročnino na HBO, Pickbox in druge, a bi si kljub temu radi ogledali najnovejši del Igre prestolov. Ko na kavču pri babici z osnovno televizijsko shemo uživamo v namišljenem srednjeveškem svetu, se pač ne počutimo, kot da bi s tem koga oškodovali.

Showbox bomo zaradi že omenjenih moralnih in drugih vprašanj zaman iskali na uradni tržnici programov za naprave z operacijskim sistemom Android, Google Play nima posluha za naše težave. Aplikacijo dobimo v spletu, namestimo jo brez težav na večino sodobnih pametnjakovičev. Uporaba je preprosta, ko želeno vsebino najdemo in izberemo, določimo še kakovost predvajanja, ki je odvisna od dostopne spletne povezave, privzeti prevajalnik, če jih imamo na napravi več, ter izrazimo morebitno željo po podnapisih. Slednji so ponekod na voljo tudi v slovenščini.

Če imamo Googlov predvajalnik Chromecast ali združljiv pametni televizor, lahko Showbox povežemo z večjim zaslonom. Pomagamo si s programom LocalCast, ki ga najdemo na tržnici Google Play. Povežemo ga s Chromecastom ali omreženim televizorjem, nato pred predvajanjem filma v aplikaciji Showbox izberemo v nastavitvah Other Player. Med dobrote štejemo še možnost prenosa vsebin v krajevni pomnilnik, da lahko uživamo v njih brez spletne povezave. Uporabo programa prekinjajo reklame, a predvajanja ne motijo.

Showbox

Mobilna aplikacija za pretočni video.

Prodaja: showboxappdownload.co/showbox-apk/.

Cena: Brezplačno.

Za: Kakovost predvajanja in slike, podnapisi, bogata bera video vsebin.

Proti: Legalnost početja.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji