Objavljeno: 23.4.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Maj 2013 | Teme: večpredstavni predvajalnik

Predvajalnik z dodatki

Obtelevizorski večpredstavni podaljški so s prihodom »pametnih« televizorjev izgubili nekaj karizme, vendar so za resno gledanje varnostnih kopij slikovnega in zvočnega gradiva še vedno obvezna oprema vsakega doma.

Zappiti player je mogoče prek vgrajene omrežne kartice v domače omrežje in splet povezati žično in brezžično. Povezava s spletom je zelo dobrodošla, saj ima predvajalnik zelo soliden spletni brskalnik, ki je tekoče nalagal spletne strani. Prav brskalniki teh naprav so ponavadi kamen spotike, saj jih vsi izdelovalci oglašujejo kot funkcionalnost, pri uporabi pa je vse bolj klavrno.

Naprava je predvajala vse možne formate, ki smo ji jih dali v obdelavo. Na njej je mogoče celo  igrati flash igre, tako da je podpora različnim formatom impresivna. Na prednji strani je tudi reža za vstavitev 3,5-palčnega diska, ki poleg dveh vhodov USB in možnosti vstavitve kartice SD zadosti potrebam še tako velike domače shrambe.

Priloženi daljinski upravljalnik je narejen dobro, saj so gumbi ravno prav trdi za pritiskanje in ohišje ne daje občutka cenenosti. Slabše se odreže pri brskanju po spletu, saj na njem ni polne tipkovnice in je v primerjavi z Apple TV ali Boxee Boxom brskanje oteženo. Prehajanje po menujih je neboleče in za gledanje vsebin gre za zelo dober upravljalnik. Privzeti menuji so sicer lepi in uporabniški vmesnik je razumljiv, vendar ne gre za najelegantnejšo rešitev. Zadeve izboljša povezava predvajalnika s programom Zappiti media center. Tega lahko prikličemo s posebnim gumbom na upravljalniku ali pa se bo vanj zbudila naprava privzeto. Zappiti zna potegniti iz spleta metapodatke filmov in jih predstaviti v preglednejših menujih, ki so enaki na vseh napravah. Te so lahko tudi iOS in androidne, saj Zappiti pozna programe za oba mobilna operacijska sistema. Vse skupaj močno spominja na izkušnjo z XBMCjem, kar ni nič slabega in v kombinaciji s številom podprtih formatov ponuja solidno izkušnjo. Mobilni programi niso med lepšimi in tudi na odzivnosti bi se dalo še kaj postoriti, a še zdaleč ne gre za neuporabne dodatke, ki prej omenjeno brskanje po spletu zelo olajšajo.

Zappiti player je zanimiv podaljšek, ki mu do odličnosti manjka predvsem boljša programska oprema na vseh frontah, saj se z elegantnostjo naprav Apple TV ali Boxee Box ne more meriti. Ko k temu dodamo še ceno 250 (brez diska), izdelovalec morda zahteva preveč.

Zappiti player

Večpredstavnostni podaljšek.

Prodaja: www.archus.si.

Cena: 250 EUR.

✓    Podpora formatov, mobilni programi.

✗    Cena, mobilni programi.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji