Objavljeno: 31.8.2021 | Avtor: Boris Šavc | Monitor September 2021

Ko mačke predejo

Lastniki mačk vemo, da ljubke dlakaste kepice zahtevajo veliko dela. Od obiskov veterinarja, čiščenja njihove toalete do striženja nohtov in varovanja pohištva, in če nimamo utečene dnevne rutine, nam trda prede. Pomagamo si lahko z naslednjimi mobilnimi aplikacijami.

11pets je osrednja aplikacija, ki nam bo pomagala pri sledenju opravil, ki so povezana z našo mačko oziroma mačkonom. Ta so razvrščena v smiselne kategorije, med katerimi so tudi sledenje potrošnemu materialu in stroškom, ki jih je ljubljenka povzročila. Da ne pozabimo na njene nohte ali obiskati veterinarja, poskrbijo priročni opomniki. V aplikacijo vgrajeni koledar lahko sinhroniziramo z že izbranim pripomočkom, ki nam lajša življenje na drugih področjih vsakdana.

Pri vzgoji mačjega ljubljenčka ni dobro tavati v temi in na slepo preizkušati dobronamernih nasvetov sosedov in prijateljev. Da ne bi naredili več škode kot koristi, si pomagamo z zbirko nasvetov za mačjo vzgojo. Cat Training Tips je aplikacija zastarelega videza, ki pa se lahko pohvali z bogato zbirko nasvetov, s katerimi muco učinkovito navadimo na uporabo njenega stranišča, odvadimo praskanja pohištva in izvemo vrsto drugih informacij, ki nam pomagajo razumeti obnašanje nove prijateljice.

Skupina veterinarjev je razvila program Petable, ki sledi zdravju naše mačke in nam pomaga ob morebitnih problemih. Povezovanje z lokalnim živalskim zdravnikom na sončni strani Alp sicer ne deluje, a je program poln koristnih nasvetov, da se hitro znajdemo tudi brez njega.

Pride dan, ko mačko obsede prava norost. Takrat nam ne pomaga noben nasvet, prijem ali priboljšek, kosmata prijateljica se za nobeno ceno noče umiriti. Morda nam na pomoč priskoči pomirjajoča glasba aplikacije RelaxMyCat. Če bo pomoč uspešna, bomo rade volje segli v denarnico in odklenili dodatne zvoke, ki nam utegnejo v prihodnosti še kako koristiti.

Navadili smo se, da si ob obisku tuje dežele pri komunikaciji z lokalnim prebivalstvom pomagamo z mobilnimi aplikacijami, ki nam prevajajo neznani jezik v razumljiv govor. Kaj pa, če bi želeli enako razumeti živalske prijatelje? Pogovor z mačkami nam omogoča aplikacija MeowTalk, ki mijavkanje pretvori v nam razumljive termine. Tako dobimo devet mačjih razpoloženj, ki nam povedo, kaj kosmata prijateljica z mjavkanjem pravzaprav želi. Če je ugotovitev napačna, lahko aplikaciji sami povemo, kakšnega razpoloženja je muca. Program si popravek zapomni in ga upošteva pri nadaljnjih prevajanjih.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji