Objavljeno: 9.3.2005 11:50 | Avtor: Matjaž Klančar | Monitor Maj 2004 | Teme: nenehni testi

Canon SmartBase MP360

Smartbase MP360 pravzaprav sodi "v isti koš" kot tudi MP370 in MP390. Slednja imata vgrajen tudi faks, model 390 pa poleg tega še bralnik za pomnilniške kartice in možnost neposrednega tiska iz fotoaparatov (Pictbridge). Vgrajeni so slovenski menuji.

Tiskalni del temelji na pogonu s skupnimi kartušami, ki je vgrajen v osnovnih Canonovih modelih in se odlikuje tako po precejšnji hitrosti kot kakovosti odtisa. Nad fotokopiranjem smo bili manj navdušeni, vsaj z naprej nastavljenimi vrednostmi. Črno-bele kopije so bile namreč zelo pretemne, barvni okviri pa so izpadli popolnoma črni. Ko smo prek menuja izbrali manjšo intenziteto kopiranja, je bil črno-beli izdelek, nasprotno, zgleden. Podoben postopek je bil nujen pri barvnem fotokopiranju, sicer je belo ozadje izpadlo modro pikasto.

Optično branje za zahtevne ne bo dovolj dobro, priloženi program za OCR pa je odličen. Izmerjeno ceno odtisa lahko ocenimo za razmeroma ugodno, vendar ne tudi najugodnejšo.

Canon SmartBase MP360

Kaj: Kopirni stroj, optični bralnik, toplotni brizgalnik.

Objavljeno v Monitorju maja 2004.

Tiskanje: 7.

Fotokopiranje: 6.

Optično branje: 6.

Cena izpisa: 6.

Vmesniki: USB.

Cena besedilne strani: 39 tolarjev.

Cena barvne strani: 86 tolarjev.

Cena: 44.400 tolarjev.

Prodaja: Canonovi partnerji.

Za: Zelo dobra kakovost odtisa. Slovenski menuji. Ugodna cena.

Proti: Pretemne črno-bele kopije, optični bralnik slabo razbira temnejše odtenke. Občasno ustavljanje zaradi čiščenja glav.

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji