Objavljeno: 26.1.2016 | Avtor: Anže Tomić | Monitor Februar 2016

Asus ZenPad 10

Asus je zanimivo podjetje, saj je razpon v kakovosti njihovih naprav nadvse širok. Znajo namreč izdelati naprave, ki so v svoji kategoriji v samem vrhu, v isti sapi pa izdajo kos opreme, ki bi se ga pravzaprav morali sramovati. Tokratni Asus ZenPad 10 spada v slednjo kategorijo, saj od Asusa že nekaj časa nismo dobili tako slabe tablice.

Daleč najslabša komponenta te naprave je zaslon, ki z ločljivostjo 1280 × 800 pik in matriko IPS riše zelo megleno sliko. Že kar nekaj časa je minilo, odkar smo dobili v roke zaslon, na katerem je mogoče posamične pike videti na bralni razdalji. Črke so zato meglene in težko jih je brati. Asus je zaslon z enako ločljivostjo vgradil tudi v osempalčni Zenpad in tam izpade dosti bolje. Desetpalčna diagonala Zenpada 10 pa je občutno preveč za ta zaslon.

Ko tablica pade na tako osnovni postavki, bi jo težko rešil kak drug del strojne opreme. Intelov procesor Atom s štirimi jedri ni nič posebnega in z dvema gigabajtoma pomnilnika lepo krmili Android 5.0. Ta je oblečen v Asusovo preobleko, ki žal iz leta v leto skuša dodati več funkcionalnosti in ima z vsako novo napravo nameščenih več Asusovih programov. Asusove androidne preobleke so bile na začetku veliko lažje in so se skušale umakniti bolj v ozadje. Zdaj smo priča konkretnemu posegu v Android, ki estetsko spada na spodnji del lestvice med vsemi androidnimi izdelovalci. Prednja in zadnja kamera bi se bolje počutili v kakšni tablici iz leta 2013. Vtis malce popravita zvočnika, ki sta na prednji strani in zato nekoliko glasnejša.

Asus je blagovno znamko Zen že nekajkrat dvignil nad povprečje, saj znajo naprave, ki imajo v imenu te tri črke, prijetno presenetiti. Žal se v Asusu ne znajo omejiti in delati nekoliko bolj premišljenih izdelkov. Tokratni Zenpad je antireklama za njihovo blagovno znamko in ji dela konkretno škodo. Ne glede na ceno se je Zenpadu 10 najbolje izogniti.

Asus ZenPad 10

Prodaja: avtera.si.

Cena ob objavi: 190 EUR.

za    Nič.

proti    Zaslon.

5324760

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!

Komentirajo lahko le prijavljeni uporabniki

 
  • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
  • Pošlji