Testi - Telefoni

 •  Samsung Galaxy J3 2016

  Daleč najbolj podhranjen je J3, ki ima osem jeder, a so vsa Cortex A7. Enaka torej tistim, ki si jih je HTC drznil vgraditi v Desire 530. To je leta 2016 že tako stara tehnologija, da bi bilo boljše, ko bi jo lahko vsi skupaj že pozabili.

  Objavljeno: 28.6.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Samsungova serija J

  Serija J je Samsungova poceni falanga, ki so jo prvič predstavili pred dobrim letom. Takrat so tudi začeli svojim telefonom iz leta v leto dajati enaka imena, tako da je na mestu opozorilo, da je treba biti na letnico pozoren. To poudarjamo zato, ker so si telefoni iz leta 2015 in 2016 lahko zelo zelo podobni.

  Objavljeno: 28.6.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Asus Zenfone 2 Laser

  Asus Zenfone 2 je dobil novo različico, ki k imenu dodaja besedo Laser. Ta daje vedeti, da ima telefon lasersko ostrenje pri zajemanju slik – na zadnji strani je 13-megapikna kamera, ki ima levo bliskavico, desno pa laser, ki pomaga ostriti sliko. V praksi se to pozna po skorajda trenutnem ostrenju, ko sliko zajemamo v standardnem načinu. No, čas ostrenja se podaljša takoj, ko v fotoaparatu vklopimo HDR. Kljub temu gre za dobrodošlo funkcionalnost, ki jo v cenejših telefonih redko vidimo.

  Objavljeno: 28.6.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • HTC Desire 530

  HTC Desire 530 ima procesor. Ta ima štiri jedra Cortex-A7. Računajo pri 1,1 GHz. Če bi tole pisalo v Monitorju pred nekaj leti, bi bili navdušeni. Žal smo leta 2016 in za takšne specifikacije ni izgovora. Pri merjenju hitrosti v aplikaciji Geekbench je ta telefon v enojedrnem preizkusu dosegel rezultat 299. Ta številka je v primerjavi z vsemi aktualnimi telefoni tako nizka, da je HTC lahko sram. Čez 300 je prišel celo LG Smart Wine, ki je telefon na preklop za starejše, babice in dedke.

  Objavljeno: 28.6.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • HTC 10

  Najprej preprosta ocena tega telefona: to je najboljši telefon znamke HTC do zdaj. To zadnji dve leti napišemo ob izidu vsakega novega osrednjega telefona katerekoli znamke. Strojno so ti telefoni prišli do točke, ko je napredek seveda še vedno mogoč, konkretnih preskokov, ki smo jih bili vajeni zadnjih sedem let, pa je konec. To, da z nakupom kateregakoli najdražjega predstavnika pametnih telefonov ne moremo zgrešiti, se je dokončno zacementiralo.

  Objavljeno: 28.6.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Test Lenovo Vibe X3

  Lenovo, že nekaj let največji izdelovalec osebnih računalnikov na svetu, si že kar nekaj časa prizadeva, da bi postal tudi največji izdelovalec tablic in telefonov. Trenutno je na četrtem mestu (za Samsungom, Applom in Huaweiem), z velikimi cilji pa je lani vstopil tudi na slovenski trg. Po začetni poplavi modelov, tudi tistih v najvišjem (cenovnem) razredu, je nekako videti, kot da je upehan. Največji predstavljajo vrhunske modele kot po tekočem traku (in z njimi vzdržujejo ugled blagovne znamke), od predstavitve zadnjega vrhunskega modela Lenovo (Vibe Z2 Pro) pa je minilo že skoraj dve leti. Vmesno leto so v Lenovu raje izkoristili za predstavitev »posebnih« mobilnih telefonov, kot je Vibe Shot, ki se trudi biti bolj fotoaparat kot telefon.

  Objavljeno: 31.5.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Huawei Honor 7

  V podjetju Huawei so se očitno odločili za več vrst svojih naprav. Telefoni z oznaki P in zaporedno številko sestavljajo najvišji cenovni razred, tisti z imenom Honor pa srednjega in nižjega. Model Honor 5X smo preizkušali med konkurenco poceni telefonov, tokrat pa smo dobili v roke Honor 7.

  Objavljeno: 31.5.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Blackberry Priv

  Kanadsko podjetje Blackberry (prej RIM) je bilo nekoč pojem za pametne telefone, Kanadčani so v resnici »izumili« prenosno napravo, ki je bila namenjena izključno pisanju in sprejemanju elektronske pošte. Šele kasneje so ji dodali tudi možnost telefoniranja. Prednost Blackberryjev je bila od nekdaj miniaturna, a odlična »prava« tipkovnica, s katero se je dalo v časih, ko so vsi drugi telefoni premogli le številsko tipkovnico, naravnost svetlobno hitro tipkati. Dva palca, s katerima smo tipkali tudi že kar dolga elektronska sporočila, sta bila zaščitni znak uporabnikov teh predvsem poslovnih naprav.

  Objavljeno: 26.4.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • Xiaomi Redmi Note 3

  Xiaomi Redmi Note 3 sodi med cenejše telefone. To je nemogoče obiti in to je nekaj, kar je skupno vsem kitajskim pametnim telefonom. Vse je podrejeno ceni, a pri tem vendarle poskušajo dostaviti kar najboljšo strojno moč. Po tej plati je Note 3 zelo soliden. Procesor je Mediatekov Helio X10 (osem 2 GHz jeder A53), ki ga je mogoče najti tudi v telefonih bolj znanih izdelovalcev. Naš model je imel 16 gigabajtov shrambe in 2 GB pomnilnika (32 GB različica ga ima 3 GB). Fotoaparat je povprečen, a to leta 2016 pomeni, da bo znal zajeti dovolj dobrih slik, da mu je težko karkoli konkretno zameriti. Tudi ohišje je na ravni, saj je kovinsko, a iz manj kakovostnih materialov, kot jih najdemo pri dražjih telefonih. Kljub temu gre za dobro izdelavo, ki jo dopolnjuje še hiter bralnik prstnih odtisov na zadnji strani.

  Objavljeno: 26.4.2016 | Kategorija: Telefoniveč
 • iPhone SE

  V zadnjih letih se zasloni (in seveda tudi ohišja) zmogljivih telefonov le in samo še večajo. Vse zastavonoše se hvalijo z velikimi zasloni, ki segajo preko pet palcev, pogosto pa tudi čez pet in pol. S tem ni načeloma nič narobe, zmoti pa to, da so tisti, ki bi si želeli majhen telefon, hkrati obsojeni tudi na razmeroma počasen telefon s slabimi specifikacijami. Edina izjema je bila nova Sonyjeva Xperia Z5 Compact, ki ima praktično enake specifikacije kot sorodna Xperia Z5, pa tudi ta ima 4,6-palčni zaslon.

  Objavljeno: 26.4.2016 | Kategorija: Telefoniveč
ph