Testi - Prenosni računalniki

 • HP Stream 11

  Pred sedmimi leti je bil Asusov prvi EEE PC, torej začetnik t. i. netbookov, pravo malo presenečenje. Tudi v našem uredništvu si ga je omislilo kar nekaj sodelavcev. Bil je podhranjen v vseh mogočih pogledih, tipkovnica je bila izredno majhna, a je bil hkrati tudi izredno poceni. Netbooki so se v naslednjih letih vztrajno dražili, zdaj so jih nekako »povozile« tablice (delno pa tudi pametni telefoni).

  Objavljeno: 26.5.2015 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • HP ProBook 470 G2

  HP pri nas ponuja za vsak računalnik kar širok izbor konfiguracij – navzven enak računalnik lahko dobimo z veliko različnimi procesorji, grafičnimi karticami, pogoni itd. To velja tudi za preizkušenega ProBook 470 G2. Testirani model sodi med najbolj opremljene prenosnike s to oznako, na hitro je izredno podoben modelu ProBook 470, ki smo ga preizkusili pred nekaj meseci.

  Objavljeno: 26.5.2015 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • HP ProBook 455 A10-5750M

  V naših računalniških trgovinah imajo pri HPju po širini izbora vsekakor primat, saj ponujajo daleč največ različnih prenosnikov in sestav. Izbira je še posebej široka v nizkem in srednjem cenovnem rangu, kjer ponujajo veliko različnih modelov, pri teh pa tudi kup različic pri izboru procesorjev, diskov in vsega drugega. Tokrat smo dobili na preizkus model ProBook 455, konkretno z vgrajenim AMDjevim procesorjem in naloženim Windows 8.1 v 64-bitni različici.

  Objavljeno: 21.4.2015 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • Asus Transformer Book T300 Chi

  V zadnjih letih smo dobili v laboratorij že kup različnih prenosnikov, ki so se tako ali drugače želeli vsaj občasno obnašati tudi kot tablice. Nekateri ob pomoči različnih tečajev, ki omogočajo, da se tipkovnico obrne naokoli, denimo Lenovo Yoga Pro 3, ki smo ga preizkusili pred pol leta. Drugi so bolj podobni tablicam, ki jim je bila dodana tipkovnica. To je pred leti začel Asus s svojimi napravami Transformer. To so bile v osnovi tablice s procesorji ARM in sistemom Android. Tokrat preizkušeni Transformer Book T300 Chi pa prihaja z druge strani – čeprav lahko ločimo zaslon od tipkovnice, gre po duhu najprej za prenosnik, šele nato za tablico.

  Objavljeno: 21.4.2015 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • HP Zbook 14

  Tokrat smo preizkusili dva Hpjeva modela Zbook. Poleg 15-palčnega smo si ogledali še za dober palec manjši model. Ta se je poleg dobremu palcu diagonale zaslona odrekel še kakšni malenkosti (denimo optični enoti), pri tem pa nas je presenetilo, da je občutno lažji in tanjši od večjega brata. V debelino meri dobra dva centimetra. To je glede na opremljenost presenetljivo tanko, tehtnica pokaže 1,6 kg, tudi to je presenetljivo lahko.

  Objavljeno: 27.1.2015 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • HP Elitebook 840

  Poleg dveh HPjevih prenosnikov iz serije Zbook smo dobili še model Elitebook 840. Gre za poslovni prenosnik, ki se od Zbookov razlikuje predvsem po tem, da ima bolj navadno grafično kartico, za razliko od profesionalnih, namenjenih rabi v CAD in podobnih programih. Obenem je tudi malenkost tanjši, ohišje je tudi slogovno nekoliko bolj vpadljivo. Gre sicer za kakovostno izdelano ohišje iz aluminija in magnezija v sivo-črni kombinaciji.

  Objavljeno: 27.1.2015 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • HP Zbook 15 G2

  HP ima v prodajnem programu kar nekaj res zmogljivih prenosnikov, med njimi tudi model Zbook 15 G2. Namenjen je zahtevnim uporabnikom, ki jih ne moti, da je prenosnik nekoliko debelejši in težji. Dandanes, ko smo vedno bolj vajeni res tankih in lahkih prenosnikov, pritegne tri kilograme težka in dobre tri centimetre debela naprava kar nekaj pogledov.

  Objavljeno: 27.1.2015 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
 • Lenovo Yoga Pro 3

  Lenovo je v tanke in lahke prenosnike, imenovane tudi Ultrabooki, že pred leti vložil obilo energije. Danes je na tem področju zelo močan. To potrjuje tudi novi prenosnik, imenovan Yoga Pro 3, ki je hibrid, uporabljamo ga lahko tako v vlogi prenosnika kot tablice. Njegova posebnost je na novo zasnovan tečaj, ki ima veliko posameznih členov, tako kot pri nekaterih ročnih urah. Tečaj v praksi teče po vsej dolžini prenosnika. V Lenovu pravijo, da je trpežnejši od navadnih, obenem pa potrebujejo zanj manj prostora. Omogoča torej nižji profil prenosnika. V praksi se dobro obnese, prenosnik brez težav drži v želenem položaju, tudi takrat, ko ga obrnemo na glavo, recimo za ogled filmov.

  Objavljeno: 27.1.2015 | Kategorija: Prenosni računalnikiveč
ph