Testi - Digitalni fotoaparati

 • Sony DSC-T2

  Sony ima v naboru žepnih digitalnih fotoaparatov precej široko izbiro, marsikateri model pa se lahko pohvali z zanimivo obliko in nenavadnimi barvami. Eden izmed takih je tudi Sony DSC-T2. Izredno kompaktno, sicer nekoliko štirioglato barvno ohišje privlači poglede predvsem zaradi zanimivega načina pokrivanja leče in velikega zaslona LCD, ki prekriva skoraj ves zadnji del. Ker DSC-T2 zaradi svoje "ljubkosti" apelira predvsem na nežnejši spol, je na voljo v več barvnih različicah. To se verjetno lepo obnese kot dober modni dodatek, nas pa je predvsem zanimalo, kako rabi kot fotoaparat.

  Objavljeno: 28.1.2008 16:19 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Ricoh Caplio RR750

  Ricoh Caplio RR750 je še eden izmed novejših predstavnikov v Ricohovi prodajni ponudbi digitalnih fotoaparatov. Od svojega predhodnika, ki je nosil oznako RR730, se praktično ne razlikuje. Enaka je najvišja efektivna ločljivost tipala, ki meri 7,1 MP, optična povečava je ostala nespremenjena in je tako še vedno 3-kratna, nekoliko boljši je zadaj nameščeni svetel zaslon LCD z diagonalo 6,4 centimetra ter skromno ločljivostjo 153.600 pik (pri predhodniku je bila njegova ločljivost zgolj 115.000 pik). Zanimivo pa je, da je RR750 v primerjavi s predhodnikom pridobil nekaj gramov na teži.

  Objavljeno: 28.1.2008 16:19 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Sony Alpha 700

  Čeprav sta Sony in Konica Minolta leta 2005 napovedala skupni razvoj in proizvodnjo digitalnih zrcalnorefleksnih fotoaparatov, se račun ni izšel. Konica Minolta je tako v začetku lanskega leta oznanila, da namerava zaradi prevelikih izgub celotni fotografski oddelek prepustiti Sonyju. Prvi Sonyjev digitalni SLR, model Alpha 100, je bil tako nekakšen naslednik Minoltinega modela 5D, končno pa smo dočakali tudi zamenjavo za model 7D.

  Objavljeno: 28.1.2008 16:19 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Ricoh Caplio 500G Wide

  Na trgu je kar precej digitalnih fotoaparatov, ki imajo ohišja posebej prirejena, da so odporna proti vlagi, udarcem ali pa so celo polno vodoodporna. Pri nekaterih to na videz sploh ni opazno, a tega za Ricoh Caplio 500G ne moremo reči. Že na daleč se vidi, da je ohišje zelo ojačano, veliko in za povrh še obdano s posebno mehko plastiko oz. gumo. Po videzu se zdi, da je vsaj vodotesno, in to do precejšnje globine. Izkaže se, da je tako le do globine enega metra, uspešno pa fotoaparat varuje pred prahom in zdrži tudi zmerne udarce. Ricoh navaja, da fotoaparat preživi padec z enega metra in po naših preizkusih to tudi res drži. Poudarimo pa naj, da kljub padcu ni bilo zaznati na ohišju nobene odrgnine ali drugih poškodb.

  Objavljeno: 28.1.2008 16:19 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Panasonic DMC-FZ18

  Zdi se, da vsak izdelovalec, ki v svetu digitalne fotografije kaj velja, skorajda mora ponuditi tudi aparat z veliko optično povečavo. V prejšnji številki smo si ogledali Olympusov in Canonov primerek, tokrat pa smo preizkusili Panasonicov fotoaparat z 18× zumom.

  Objavljeno: 28.1.2008 16:19 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč
 • Canon PowerShot G9

  Canon je predstavil prestolonaslednika serije PowerShot, PowerShot G9. Na prvi pogled se skoraj ne razlikuje od predhodnika, opazimo večji zaslon in obroč okrog objektiva v črni barvi.

  Objavljeno: 28.1.2008 16:18 | Kategorija: Digitalni fotoaparativeč