Teme - virus

 • Iran napadel ZDA

  Iz Združenih držav Amerike prihaja vest o novem hekerskem napadu Irana na ZDA. Tokrat naj bi vzhodnjaki Američanom prevzeli nadzor nad določenimi deli industrijske programske opreme v naftnih, plinskih in elektro podjetjih. Globina vdora ni znana, a je očitno zadostna, da odgovorne skrbi. Iranci z napadi zbirajo dragocene informacije o delovanju ameriških energijskih virov, da bi jih v prihodnosti lahko uničili ali vsaj omrtvili.

  Objavljeno: 24.5.2013 08:00več
 • Lažna YouTube stran

  Raziskovalci so odkrili lažno YouTube stran. Spletišče (facebook-java.com), ki se izdaja za priljubljeno spletno videoteko je polno škodljivih povezav, ki skušajo uporabnike spletnega brskalnika Chrome prisiliti v nameščanje zlonamernega dodatka.

  Objavljeno: 20.5.2013 07:00več
 • Slabe novice za Android

  Na tržnici Google Play se je pojavilo 32 zelo različnih aplikacij, okuženih z zlonamerno kodo BadNews. Tako aplikacije kot štiri uporabniške račune je sicer Google iz prodajalne že odstranil, a je zlikovcem vseeno uspelo okužiti nekaj milijonov uporabnikov naprav z operacijskim sistemom Android. Nesrečniki prihajajo iz Rusije, Belorusije, Ukrajine in drugih vzhodnoevropskih držav, na katere je škodljiva koda tudi ciljala.

  Objavljeno: 22.4.2013 05:00več
 • Botnet kradel oglaševalcem

  Američani so odkrili mrežo ugrabljenih računalnikov, ki so mesečno oškodovali spletne oglaševalce za več milijonov dolarjev. Omrežje dobrih 120.000 PCjev z Okni so odkrili pri analitski hiši Spider.io in botnet poimenovali Chameleon. Kameleonski naziv si je omrežje prislužilo zaradi zvitega algoritma, ki se je na spletu učinkovito predstavljal kot človeški pohajkovalec. Na izbranem spletišču je programska koda posnemala naključno gibanje miške in izvajala dobičkonosne klike, ki so ciljali na oglaševalce. Z umetnimi kliki so upravitelji botneta zaslužili 6 milijonov dolarjev na mesec. Večina okuženih računalnikov je s Floride in Teksasa. 

  Objavljeno: 20.3.2013 06:00več
 • Varnostniki v paketu

  Leto je naokoli, varnostnih groženj v spletu pa je, ne presenetljivo, vse več. Razlog več torej, da je industrija varnostnih paketov še vedno trdno v sedlu, in razlog več, da si ogledamo, s kakšnimi novostmi nas presenečajo letos.

  Objavljeno: 30.3.2010 | Kategorija: Veliki preizkusiveč
 • Sezona ali zaton protivirusnikov?

  Zadnje tedne smo novinarji dobesedno bombardirani z najrazličnejšimi sporočili, ki zadevajo protivirusno zaščito. Predstavljajo se nam nove različice, njihovi dosežki, z zanimanjem beremo celo o dejanjih t. i. nelojalne konkurence. Je november torej sezona za trg protivirusnikov ali je v ozadju kaj drugega?

  Objavljeno: 25.11.2009 09:58 | Kategorija: Mnenjaveč
ph