Teme - vdor

 • Vodja LulzSeca svoboden

  Heker Sabu, ki je do aretacije leta 2011 vodil skupino LulzSec, kasneje pa kot ovaduh delal za FBI, je bil obsojen na sedem mesecev zapora in leto dni preizkusne dobe. To je bistveno manj od zagroženih 26 let zapore kazni.

  Objavljeno: 28.5.2014 05:00več
 • S prisluškovanjem POS-terminalom ukradli 110 milijonov številk kartic

  V ZDA se trenutno ukvarjajo s preiskovanjem obširnega vdora v računalniški sistem trgovske mreže Target. Sprva je veljalo, da je napad prizadel 40 milijonov kartic, a se ocene vseskozi dvigujejo. Zadnjih podatki poleg številnih podrobnosti, kako so napad izvedli, dvigujejo število ukradenih osebnih in bančnih podatkov na 110 milijonov.

  Objavljeno: 18.1.2014 11:00več
 • Dober začetek za hackerje

  Novo leto, novi vdori. Dobesedno. Očitno je novoletno rajanje spodbudilo hackerje, da so na raznih koncih sveta pustili svoje podpise. Pripadniki organizacije Syrian Electronic Army (SEA), menda podporniki sirskega predsednika Asada, so vdrli v Microsoftovo spletno storitev  Skype in tam pustili sporočilo uporabnikom, kjer odsvetujejo uporabo Microsoftovih storitev elektronske pošte, ker jo menda redno pregleduje ameriška NSA. Kakšne hujše škode pa niso naredili. Sicer pa je SEA menda zelo aktivna, saj jih povezujejo z nedavnimi vdori v Twitter, New York Times, BBC, CNN in The Guardian.

  Objavljeno: 2.1.2014 18:00več