Teme - spletna storitev

 • Adblock Plus proti plačilu dovoljuje prikaz oglasov

  Ameriki časopis Financial Times (FT) je razkril javnosti prikriti dogovor med spletnimi velikani in priljubljenim dodatkom za brskalnike Adblock Plus, ki ga za blokiranje nezaželenih oglasov uporablja kar okoli 300 milijonov uporabnikov. Po pisanju FT vsaj Google in Microsoft, pa tudi nekateri drugi, podjetju Eyeo, avtorju programa Adplus Plus (ne smemo ga zamenjati za sorodni Adblock, brez Plusa), plačujejo, da so njihove spletne storitve (npr. Microsoftov Bing) umeščene na tako imenovane »bele sezname«. Zato jih jih Adblock Plus ne blokira.

  Objavljeno: 3.2.2015 01:00več
 • Prostovoljno plačevanje spleta

  Ustvarjalci spletnih vsebin živijo večinoma od reklam. Njihov kruh ni lahek, za nameček pa odjemalci nenehno tarnajo nad nadležnimi oglasi. Ker so si slednji povečini omislili kakšnega od pripomočkov za blokado reklam na obiskanih spletiščih, ustvarjalci spletnih vsebin piskajo še tanjše. Google trdi, da ima rešitev, ki bo zadovoljila obe strani.

  Objavljeno: 26.11.2014 01:00več
 • Amazon načrtuje brezplačno pretočno video storitev

  Sodeč po pisanju uglednega dnevnika New York Post, bo Amazon kmalu omogočil brezplačno pretočno (streaming) gledanje izbranega video gradiva v zameno za pravico objave reklamnih sporočil med oddajami in filmi. To ni prvič, da Amazonu pripisujejo tovrstno potezo, saj je v začetku leta o tem pisala tudi poslovna revija WSJ, vendar je spletni velikan to odločno zanikal.

  Objavljeno: 21.11.2014 01:00več
 • Nov član družine Office

  Microsoft je predstavil novega člana družine Office. Sway je digitalni pripomoček za ustvarjanje elegantnih (spletnih) predstavitev. Omogoča nam, da zgolj z nekaj kliki, kosi besedila ter kakšno sliko ustvarimo dih jemajoče predstavitve, ki jih po potrebi zlahka objavimo tudi na spletu. Sway je sodobna in preprosta različica urejevalnika spletnih strani FrontPage. Uglašeni algoritmi nam iz skopih informacij izdelajo končan produkt, pripravljen na objavo. Skupaj z močjo oblaka Azure poskrbijo, da so vsi gradniki na svojem mestu, ne glede na ciljno napravo, na kateri bo predstavitev odprta. Prilagoditve se zgodijo dinamično, brez vednosti (in znanja) stvaritelja. Sway bo moč uporabljati tako na računalnikih kot tudi na tablicah in pametnih telefonih. Znal bo rokovati z miško in tipkovnico, obenem pa bo prilagojen dotiku. Omogočal bo sodelovalno delo več avtorjev hkrati.

  Objavljeno: 2.10.2014 05:00več
 • Dropbox Pro: 1 TB za 10 evrov na mesec

  Najbolj priljubljeni spletni pomnilnik ponuja nov naročniški paket, ki združuje več dosedanjih, hkrati za precej nižjo ceno kot doslej. Dropbox Pro ponuja 1 TB podatkov za naročnino v višini 9,99 evrov na mesec ali 99 evrov na leto. Doslej je podjetje nudilo Pro pakete velikosti 100 GB, 200 GB in 500 GB za 10, 20 in 50 evrov. Nova ponudba je torej 10-krat ugodnejša, kot doslej.

  Objavljeno: 28.8.2014 01:00več