Teme - samsung

 • Samsung Galaxy S5 prihaja 24. februarja

  Samsung je razposlal vabilo na medijski dogodek, ki bo sovpadel s prvim dnem konference MWC 2014 v Barceloni. Na njem bo vsej verjetnosti uradno predstavil svoj nov vrhunski telefon Galaxy S5. O tehničnih podrobnostih seveda za zdaj ni še nobene potrditve, vendar lahko skoraj zagotovo pričakujemo korak naprej pri zaslonu, mobilnem procesorju in pri vgrajenem fotoaparatu, kot smo že pisali v preteklih mesecih.

  Objavljeno: 5.2.2014 01:00več
 • 3D je mrtev, naj živi UHD!

  Samsung je na svojem rednem letnem forumu v španski Malagi evropskim novinarjem prikazal izdelke, ki naj bi zaznamovali letošnje leto.

  Objavljeno: 31.1.2014 06:00več
 • Otroška tablica

  Tablice z operacijskim sistemom Android so najrazličnejših oblik in zmožnosti. Med raznovrstno ponudbo na trgu vsakdo najde nekaj zase. Zanimiva tržna niša so tablice za otroke. Malčki so nad mobilnimi napravami navdušeni, to staršem navadno ni povšeči, saj gre za drage in poškodbam podvržene stvari. Izdelovalci so za najbolj boječe med nami pripravili ponudbo izdelkov, namenjenih predvsem našim potomcem.

  Objavljeno: 28.1.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Samsungova nova oblačila

  Samsung se pripravlja na temeljito prenovo preobleke operacijskega sistema Android. (Mnogokrat osovraženi) TouchWiz bo predvidoma zaživel spomladi, med ljudi bo prišel s telefonom Galaxy S5. Videti bo precej drugače. Če gre zaupat pobeglim posnetkom zaslona, bo precej posnemal izgled Microsoftovega Windows telefona ter funkcionalnost Googlove storitve Now. Sprememba bo dobrodošla, pisane kartice so informativne in učinkovite. Med njimi najdemo poročilo telesne aktivnosti, nepogrešljivo vreme, lokacijo, sporočila, športne novice in še kaj. V navezi z osebnim pomočnikom S Voice se iz nekdaj osovražene preobleke morda izcimi presenetljivo dober pripomoček.

  Objavljeno: 21.1.2014 07:00več
 • Samsung Galaxy S5 že marca?

  Po zadnjih govoricah, ki jih je sprožil italijanski novinar, naj bi Samsung kmalu predstavil novo generacijo svoje zastavonoše. Galaxy S5 naj bi bil predstavljen sredi marca na dogodku v Londonu, vsaj tako naj bi novinarju povedal verodostojen vir. Glede na predstavitev prejšnjega modela, torej S4, ki se je zgodila marca 2013 v New Yorku bi lahko bil podatek resničen. Govori se, da bo telefon imel kovinsko ohišje.

  Objavljeno: 11.1.2014 12:00več
 • Samsung Galaxy Tab Pro in Galaxy Note v treh velikostih

  Samsung je na sejmu CES predstavil kar tri nove tablice Galaxy Tab Pro, ki bodo na voljo z diagonalami zaslonov 12,2, 10,1 in 8,4 palcev. Zanimivo, da je v vseh treh primerih ločljivost zaslona enak – 2.560 x 1.600 pik, kar je zelo lep dosežek ravno pri najmanjšem modelu. Oblika tablic je domala enaka kot pri dosedanjih modelih Galaxy Tab. Korejski proizvajalec je obenem predstavil tudi ekvivalentne tablice Galaxy Note Pro, tudi v 12,2-palčni izvedbi, kjer je zraven priloženo še pero S Pen.

  Objavljeno: 7.1.2014 01:00več
 • Samsung prenavlja fotoaparate

  Samsung je le nekaj dni pred otvoritvijo sejma CES predstavil nove modele digitalnih fotoaparatov. Za širše množico uporabnikov bo najbrž najbolj mikavna druga generacija hibrida med fotoaparatom in Androidno družino Galaxy, ki nosi ime Galaxy Camera 2, za zahtevne amaterje pa nudijo prenovljeni brezzrcalni fotoaparat NX30.

  Objavljeno: 2.1.2014 18:00več
 • Samsung pripravlja PadFone

  Asus z napravo PadFone, ki na svojevrsten način združi lastnosti pametnega telefona in tablice, ni imel pretiranega uspeha, a kljub temu ni videti, da bi Tajvanci s poskušanjem prenehali. Kot vse kaže, se jim bo kmalu pridružil še Samsung. S primerjalnim preizkusom AnTuTu je bila nedavno testirana tudi naprava SM-G900F, ki ima po rezultatih testa sodeč dve ločljivosti, 1080p ter 2K. Poznavalci predvidevajo, da gre za PadFonu podobno napravo, kjer bo telefon z nižjo ločljivostjo s pomočjo priloženega ohišja / ekrana, kamor se pametnjakovič vstavi, moč preoblikovati v tablico z veličastnejšim zaslonom. Glede na nedavno podeljene patente in imena, ki krožijo po spletu, obstaja velika verjetnost, da se bo korejsko čudo imenovalo Galaxy Hit.

  Objavljeno: 29.12.2013 12:00več
 • Galaxy S5 ne bo ukrivljen

  Pri Samsungu in LGju poročajo o proizvodnih težavah pri izdelavi ukrivljenih zaslonov, zato po mnenju analitikov ni verjetno, da bi novost ugledali na kateremkoli od najbolj priljubljenih telefonov, ki bodo svoje naslednike dobili prihodnje leto. Zadnje modne muhe, ki se ni pretirano prijela med kupci, tako ne bosta posvojila niti iPhone 6 niti Galaxy S5.

  Objavljeno: 26.12.2013 05:00več
 • Upravljanje televizorja s prstom

  Alternativni nadzor digitalnih vsebin je prihodnost. O njem se krešejo mnenja, med drugim smo se s tematiko udarili tudi sami, rane pa popisali v povezanem članku. Alternativni nadzor televizorja danes običajno pomeni zamenjavo ostarelega daljinskega upravljalnika za mahanje z rokami ali izdajo glasovnih ukazov. Samsung namerava v letu 2014 nabor razširiti z nadzorno shemo, ki jo upravljamo s pomočjo enega samega prsta. Prestavljanje kanalov, spreminjanje glasnosti ali ustavitev predvajanja, vse bo dobesedno dostopno v konici slehernikovega mezinca (beri: najverjetneje kazalca). Izbrana akcija se bo odvijala skladno z gibanjem uporabnikovega prsta, vrtenje v smeri urnega kazalca bo na primer jačalo zvok. Ali bo Korejcem uspelo dovolj natančno zaznavati posameznikove želje in če bo tovrstna nadzorna shema množici sploh privlačna, bo seveda pokazal čas.

  Objavljeno: 24.12.2013 05:00več