Teme - samsung

 • Pametno kolo

  Študentka Samsungove akademije Maestros Academy je v sodelovanju z italijanskim oblikovalcem izdelala koncept pametnega kolesa. Alice Biotti in Giovanni Pelizzoli sta si zamislila kolo, ki ga nadzoruje z njim povezani pametni telefon. Med priboljški, s katerimi sta opremila futuristično prevozno sredstvo, prevladujejo zadnja kamera, nadzor luči ter štirje laserji, ki vozniku utirajo pot. Več v priloženem video posnetku.

  Objavljeno: 8.7.2014 08:00več
 • Pojavila se je prva fotografija Samsung Galaxy F

  O Samsungovem Galaxy F se že dolgo govori, naj bi šlo za premijsko različico aparata Galaxy S5. Po govoricah sodeč naj bi imel kovinsko ohišje, zaslon ločljivosti QHD, procesorsko vezje Snapdragon 805 in 3 GB pomnilnika. Luč dneva pa je ugledala prva fotografija bodočega telefona, ki sicer ne razkriva praktično ničesar, razen tega, da je rob novega telefona praktično identičen robu Applovih iPhone.

  Objavljeno: 4.7.2014 13:00več
 • Samsungovi novi televizorji 4K

  Samsung je predstavil kopico novih televizorjev, katerih skupni imenovalec je ultra visoka ločljivost 4K oziroma UHD. Na vrhu ponudbe je nov model UN85HU8550 (evropske oznake se utegnejo nekoliko razlikovati), ki bo na voljo v 50, 75 in 85 palčni izvedbi. V ta televizor je Samsung vgradil vse kar trenutno zna, vključno z lokalno zatemnitvijo, vgrajenim dekoderjem HEVC (High Efficiency Video Coding, naslednik H.264) ter podporo za vmesnike HDMI 2.0 in HDCP 2.2. Cene se tu lahko povzpnejo do 10.000 dolarjev.

  Objavljeno: 26.6.2014 01:00več
 • Samsung napoveduje nove tablice

  Tablici serije Galaxy Tab S, ki sta bili napovedan sinoči, sta še en korak, s katerim bo Samsung poskušal ovreči prevlado Applovih tablic iPad. 8,4 in 10,6-palčna modela bosta naprodaj v juliju in imata predvidene cene, ki se lahko primerjajo z iPad Mini in iPad Air (399 in 499 dolarjev). Ravno tako sta tablici impresivno tanki (le 6,6 mm) in lahki (294 in 465 g), zunanji dizajn pa poskuša biti minimalističen in v resnici spominja na zunanjost telefona Galaxy S5. Poganjal jih bo osemjedrni procesor Exynos 5420 z grafiko Mali-T628, na voljo bo 3 GB pomnilnika in 32 GB shrambe za datoteke. Razširljive bodo s karticami microSD, nameščen pa bo Android 4.4 (Kitkat), seveda s Samsungovo preobleko.

  Objavljeno: 13.6.2014 11:00več
 • Samsung stavi na Tizen

  Korejski velikan Samsung je predstavil telefon s preprosto oznako Z. Izostanek predpon Galaxy ali Ativ, ki označujeta naprave z operacijskima sistemoma Android in Windows, govori o posebnosti aparata. Samsung Z bo poganjal sistem Tizen, stoodstotni produkt korejske pameti. Uporabniška izkušnja s sicer povprečnim aparatom (4,8 palčni 1280 × 720 AMOLED zaslon, 2,3 GHz štirijedrni procesor, 2 GB RAMa) bo skorajda identična telefonu Galaxy S5, poleg najnovejšega TouchWiza bodo na voljo merilec srčnega utripa, bralnik prstnih odtisov ter trdojedrni varčni način. Telefon, ki bo prvenstveno namenjen ruskemu trgu, bo imel ogromno hibo, manko Googlove tržnice Play. Kljub namenski prodajalni Tizen Store in obljubljeni (omejeni) podpori androidnim aplikacijam bo nasledniku odprtokodnega sistema Bada OS brez Googlovih branjevcev bržkone trda predla.

  Objavljeno: 3.6.2014 11:00več
 • Samsung Simband – platforma za zdravje

  Samsung je na posebnem dogodku spregovoril o svojo viziji i načrtih na področju naprav, ki jih lahko nadenemo in bodo skrbele za naše boljše zdravje ter počutje. Srce nove strategije je nova modularna tehnološka platforma z imenom Simband, ki vključuje napredna tipala, strojno opremo, programsko opremo in storitve, ki jih bo Samsung ponudil kot odprte rešitve dosegljive za neodvisne razvijalce opreme in rešitev.

  Objavljeno: 29.5.2014 01:00več
 • Samsung patent za pomoč telovadbi

  Sodeč po nedavno potrjenemu patentu družbe Samsung, bodo nekega dne naprave, ki jih lahko nadenemo, v celoti nadzirali našo telovadbo in počutje. Korejski velikan je prijavil koncept oblačila, ki ima tipala na različnih delih telesa in s tem omogoča natančno spremljanje gibanja pri vadbi. Pri jogi bi denimo na ta način lahko izmerili trenutno pozo in jo primerjali z idealno, kar povečuje učinek vadbe. Mobilna naprava, povezana s tipali pa bo znala opozoriti, kdaj vaje delamo pravilno in kdaj ne.

  Objavljeno: 27.5.2014 01:00več
 • Apple želi prepoved Samsungovih izdelkov

  Po razsodbi ameriškega sodišča v patentnem sporu med Applom in Samsungom, ko je podjetje iz Cupertina končno dobilo prisojeno odškodnino in smo mislili, da je tako imenovana vojna pametnih telefonov končana, se stvari znova zapletajo. Applu se zdi višina odškodnine, dobili so slabih 120 milijonov dolarjev, sporna, saj so zahtevali 2,2 milijarde ter po lastnih besedah zaradi Korejcev utrpeli precej več škode, kot jim je bilo priznane. V ta namen zahtevajo ponovno sojenje, več denarja in prepoved prodaje nekaterih Samsungovih izdelkov. Večinoma gre za starejše telefone, med katerimi prednjačita prvi dve Beležnici (Galaxy Note I in II), Samsungov zadnji Nexus (Galaxy Nexus) ter zastavonoši druge in tretje generacije korejskih telefonov (Galaxy S II in III).

  Objavljeno: 25.5.2014 09:00več
 • Nove Samsungove ure

  Samsung za poletje pripravlja osveženo linijo pametnih ur Gear. Kljub relativnemu neuspehu predhodnic Korejci nadaljujejo s svojo vizijo. Nova pametna ura za delovanje ne bo potrebovala naveze s telefonom. Nosljiva naprava, ki bo na trgu v prihodnjih nekaj mesecih, bo imela lastno kartico SIM, kamero, GPS ter merilec srčnega utripa. Brez naveze s pametnim telefonom bo sposobna klicanja in pošiljanja sporočil, česar trenutni modeli na trgu niso sposobni. Natančen datum izida ni znan, največji proizvajalec telefonov na svetu je trenutno globoko v pogovorih s ponudniki mobilne telefonije v Evropi, Ameriki in Južni Koreji. Beseda bržkone teče o mednarodni splavitvi zanimive naprave, ki utegne na hitro rastočem trgu pustiti trajen pečat.

  Objavljeno: 24.5.2014 14:00več
 • Samsung ponudil kompenzacijo bolnim delavcem

  Pri korejskem gigantu so se globoko opravičili delavcem, ki so med delom v njihovih tovarnah zaradi uporabe nevarnih snovi zboleli za levkemijo in druga rakasta obolenja, hkrati pa jim bodo tudi izplačali finančno kompenzacijo. Pred kratkim je izšel dokumentarni film, v katerem se razkriva 56 različnih tovrstnih primerov. Samsung naj bi sicer tudi pritiskal na novinarske hiše, da čim manj pišejo o teh težavah.

  Objavljeno: 14.5.2014 11:00več