Teme - Poslovne rešitve

 • Nova generacija poslovnih sistemov ERP v oblaku

  Kljub temu, da so poslovni informacijski sistemi ERP nekaj, kar se je že davno uveljavilo in kjer se marsikomu zdi, da je skozi čas videti le malo inovacij, mlada podjetja s koreninami v oblaku dokazujejo, da se bo tudi to področje v prihodnje še kako spreminjalo. Novi temelji v oblaku že ustvarjajo nove trende in smernice, ki jih začenja spremljati tudi ostanek ponudnikov ERP, kjer tudi največji niso izjema.

  Objavljeno: 16.7.2017 01:00več
 • Apple prodira tudi na področju IT

  Apple je najbolj uspešno računalniško podjetje, toda to velja za potrošniške izdelke, mar ne? Napaka! Pri družbi Gartner so izračunali, da je v zadnjih dveh letih Apple postal največji dobavitelji tudi na področju IT rešitev v podjetjih. Z 218 milijardami dolarjev prihodkov iz naslova IT je 79 milijard dolarjev pred drugim, Samsungom, na tretje mesto pa se je prebil Google. Microsoft, ki je tu kraljeval še pred samo nekaj leti, je s 85 milijardami dolarjev šele na četrtem mestu, še slabše pa je postavljen IBM, ki je pred Microsoftom domala povsem obvladoval poslovno informatiko.

  Objavljeno: 15.7.2017več
 • Hyberledger Fabric 1.0 – nova odprtokodna platforma za blockchain

  Številni strokovnjaki menijo, da bo tehnologija podatkovnih verig blockchain imela v prihodnosti pomembno vlogo v podatkovnih povezavah med različnimi poslovnimi subjekti v vrednostni verigi pretoka podatkov, zlasti tam, kjer je treba zagotavljati dokazilo o verodostojnosti in nespremenljivosti podatkov.

  Objavljeno: 13.7.2017 01:00več
 • Gartner oznanja nove tehnologije na področju varnosti

  Upravljanje varnost je področje IT, ki zaradi vse bolj sofisticiranih napadov na podjetja še naprej pridobiva na pomembnosti. Zlasti v časih, ko se podjetja podajajo v nove domene rabe IT tehnologije, kot so oblačne storitve, mobilno računalništvo in koncept agilnega razvoja rešitev DevOps.

  Objavljeno: 17.6.2017 01:00več
 • Uber vstopa v transportno logistiko

  Podjetje Uber, ki je zaslovelo po inovativni storitvi povezovanja voznikov in potnikov za osebne prevoze ter tako rekoč čez noč postalo huda konkurenca za običajne taksije, se zdaj s podobno zamislijo in tehnologijo podaja tudi na področje transportne logistike in prevoza blaga. V ZDA so uradno predstavili storitev Uber Freight, ki povezuje naročnike in prevoznike blaga s cenami in pogoji, ki bodo najbrž huda konkurenca klasičnim transportnim podjetjem.

  Objavljeno: 19.5.2017 01:00več
 • Podatkovni centri se manjšajo, v številu in velikosti

  Nedavna raziskava družbe IDC je pokazala presenetljivo ugotovitev, da se je trend uporabe zasebnih podatkovnih centrov po dolgih leti rasti zdaj obrnil. Število podatkovnih centrov se je začelo manjšati, prav tako pa se manjša tudi njihova velikost. Podjetja se namesto tega vse bolj poslužujejo najema strežnikov v oblaku.

  Objavljeno: 16.4.2017 01:00več
 • Evropa že zaostaja za vlaganju v umetno inteligenco

  Umetna inteligenca in strojno učenje sta ena izmed najbolj vročih tehnologij ta hip, vendar vpeljava v prakso ne poteka povsod enako hitro. Sodeč po raziskavi družbe IDC v Evropi že začenjamo zaostajati za ostalimi bolj propulzivnimi celinami in regijami po svetu.

  Objavljeno: 14.4.2017več
 • Investicije v oblačno infrastrukturo dosegajo 32 milijard dolarjev

  Globalne investicije v infrastrukturo potrebno za izvajanje IT storitev v oblaku so se v letu 2016 povečale za 9,2% in dosegle skupno vrednost 32,6 milijard dolarjev, navaja družba IDC. Delež porabe za storitve v oblaku tako zdaj predstavlja že 37,2% vseh investicij v IT infrastrukturo v podjetjih, kar je opazen skok glede na 33,4% leto pred tem.

  Objavljeno: 11.4.2017 01:00več
 • Panožno združenje za podporo tehnologiji Blockchain

  Kopica pomembnih podjetij s področja informacijske tehnologije, kot so Accenture, Intel, Microsoft, Wipro in velikih korporacij, kot so BP, Stantander ter J.P. Morgan, je ustanovila združenje Enterprise Ethereum Alliance, za promocijo in standardizacijo uporabe tehnologije Blockchain. S skupno programsko platformo si obetajo povečanje varnost in zaupnosti pri prenašanju podatkov, hkrati pa nižje stroške upravljanja tovrstnih sistemov.

  Objavljeno: 18.3.2017 01:00več
 • Google Hangouts za poslovno rabo

  Google si močno prizadeva, da bi s svojimi spletnimi storitvami močneje posegel v segment poslovnih rešitev. Najnovejši poizkus cilja na živahno področje spletnega kramljanja in sodelovanja, seveda v poslovne namene. Novosti sta pravzaprav dve: videkonferenčna storitev Hangouts Meet in orodje za skupinsko sodelovanje Hangouts Chat.

  Objavljeno: 17.3.2017 01:00več
ph