Teme - pametni telefon

 • Exynos 5 Octa bo podpiral LTE

  Prihajajoči Samsungov telefon Galaxy S4 bo v državah s četrto generacijo mobilnih povezav povečini uporabljal štirijedrni procesor Snapdragon 600, čeprav je na njegovi predstavitvi prvič zasijal tudi Exynos 5 Octa, procesor z osmimi jedri, ki ga bo deležnih le trideset odstotkov zgodnjih kupcev telefona. Uradni razlog za delitev je v LTE podpori, ki je Octa nima. Ali pač? Na Samsungovem Twitter računu so nedavno obelodanili, da Exynos 5 Octa podpira vseh 20 omrežij četrte generacije na svetu. Drugih informacij niso izdali, čeprav bi nas na primer zanimalo, od kod potem delitev pričakovanega izdelka. Bržkone več izvemo konec aprila, ko četrta Galaksija dospe v trgovine.

  Objavljeno: 30.3.2013 08:00 | Teme: procesor, pametni telefon
 • Najmanj popravljiv telefon

  HTC One je telefon, katerega novinarji povečini hvalimo. Ni čudno, saj so Tajvanci z njim stavili na vse ali nič. Njihova zadnja možnost je prelep, hiter in učinkovit pametni telefon z operacijskim sistemom Android, ki pa ima eno veliko hibo. Fantje s spletišča iFixit so ga ocenili kot najmanj popravljivega med vsemi pametnimi napravami doslej. Telefon s čudovitim zaslonom (4,7 palca, 1080p, 468 ppi), hitrim procesorjem (Snapdragon 600 1,7 GHz) in najnovejšo preobleko Sense (5.0) je dobil najmanjšo možno oceno. Enko si je One prislužil z nemogočim odpiranjem pokrova, česar niti izkušeni ekipi ni uspelo brez poškodb kovinskega ohišja. Razstavljanje naprave dodatno otežuje morje bakrenih trakov in kopica kablov, ki zahtevajo kirurško natančnost pri odstranjevanju sestavnih delov. Zato ob nakupu telefona HTC One priporočamo podaljšano garancijo tipa Se zgodi, saj mu bo v nasprotnem primeru ob morebitni okvari težko pomagati.

  Objavljeno: 30.3.2013 07:00 | Teme: pametni telefon
 • Angleži sprejemajo naločila za Galaxy S4

  Samsung Galaxy S4 bo (vsaj) v Veliki Britaniji na voljo 26. aprila. Ker otoški trgovci pričakujejo velikanski naval, so že začeli z zbiranjem prednaročil. Na angleškem Amazonu vozna karta do mobilne prihodnosti stane preračunanih 750 evrov. Telefon ponujajo v črni Black Mist in beli White Frost barvi. Seveda bodo nove Galaksije na voljo tudi pri operaterjih. Ker nas vezava z angleškimi pogodbami ne zanima, smo dotične cene preskočili. Naši operaterji podatkov o dobavi in cenah prihajajočega Samsungovega aparata še nimajo.

  Objavljeno: 29.3.2013 07:00 | Teme: pametni telefon, samsung
 • Samsung v Sloveniji brez osmih jeder

  Na predstavitvi težko pričakovanega Samsungovega telefona Galaxy S4 je bilo moč videti dve različici naprave. V eni je tiktakal procesor Exynos 5 z osmimi jedri, medtem ko je druga posvojila LTEju prijaznejšega štirijedrnika Snapdragon 600. Pričakovali smo, da bo Amerika dobila Snapdragona, Evropa pa Exynosa. Žal so pri Samsungu napovedali, da bo zaradi premajhnih zalog večjedrnega procesorja prva pošiljka desetih milijonov telefonov večinoma vsebovala procesor Snapdragon 600. Zaradi porasta omrežij četrte generacije v Evropi bodo redke države stare celine deležne osmih jeder (Rusija, Ukrajina, …). Po zadnjih informacijah Slovenija ne bo med njimi.

  Objavljeno: 27.3.2013 09:00 | Teme: pametni telefon
 • Glasno briljanten HTC

  Večkrat smo že ugotavljali, da se HTC kljub kakovostnim izdelkom ne more dostojno kosati s Samsungom. Kriva je tajvanska skromnost. Ker stotinam milijonov, porabljenih za promocijo telefona Galaxy S3, Tajvanci ne morejo slediti, so se odločili za drugačno pot. Najprej so izdelali fantastičen aparat HTC One, nakar so opustili še dolgoletni slogan, ki je kupcem sporočal, da je HTC potihoma briljanten. Hkrati so podvojili propagandni proračun in zdelo se je, da jih nič ne more zaustaviti. Kritike so novemu Androidnemu prvaku naklonjene in kupci se nanj naročajo v trumah. Žal se je zapletlo pri dobavi. Kljub temu, da bi HTC One moral biti naprodaj že od 15. marca dalje, ga še vedno ni na spregled. V prvi vrsti so krivi dobavitelji in krepko presegla pričakovanja glede števila prednaročil. Bojda je številka presegla vse dosedanje v zgodovini podjetja HTC. Tajvanci se trudijo, medtem so posodobili tudi programsko opremo, ki inovativno kamero še izboljša, a vprašanje je, če bodo kos zahtevni nalogi. Žal so zopet prestavili datum splavitve na Otoku, kjer naj bi HTC One dobili kot prvi. Angleži morajo po novem čakati do 12. aprila.

  Objavljeno: 27.3.2013 08:00 | Teme: pametni telefon
 • Še vedno v povprečju

  Podjetje Yarvik poznamo v Monitorju predvsem po poceni androidnih tablicah. Tokrat smo dobili v roke njihov pametni telefon, ki sliši na ime Ingenia X1 in ga prav tako poganja Googlov operacijski sistem.

  Objavljeno: 26.3.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor April 2013 | Teme: android, pametni telefon
 • Privid

  Prestigio je serijo pametnih telefonov Multiphone razširil s široko paleto različnih modelov. Vsak od njih skuša po svoje prepričati kupce. Tako Multiphone 5000 Duo stavi na petpalčni zaslon, to je tudi glavna značilnost te naprave.

  Objavljeno: 26.3.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor April 2013 | Teme: pametni telefon, android
 • Preoblečena odličnost

  V februarski številki smo opisali Xperio T in zapisali, da gre za glavni telefon japonskega izdelovalca. To naj ne bi ostal dolgo, saj so v Sonyju že napovedali Xperio Z, ki naj bi model T popolnoma zasenčila, in svetovali, naj kupci počakajo. Ta članek je za vse tiste, ki so počakali.

  Objavljeno: 26.3.2013 | Avtor: Anže Tomić | Monitor April 2013 | Teme: pametni telefon, android
 • Lenovo s poceni telefoni

  Pri največjem proizvajalcu računalnikov na svetu, podjetju Lenovo, so pred kratkim napovedali izdelavo cenejših pametnih telefonov, tokrat pa so Kitajci enega izmed njih tudi predstavili. Gre za aparat srednjega razreda z oznako S920, ki se ponaša s 5,3 palca velikim HD (1280 × 720) zaslonom, procesorjem MTK s hitrostjo 1,2 GHz in štirimi jedri, 1 GB pomnilnika, parom kamer (8/2 MP), bralnikom kartic microSD, baterijo velikosti 2,250 mAh in najnovejšim operacijskim sistemom Android Jelly Bean različice 4.2. Cenovno velikana še niso opredelili, a bo bržkone cenejši od podobno opremljenih tekmecev. Telefon bo naprodaj aprila, spočetka zgolj na Kitajskem.

  Objavljeno: 24.3.2013 08:00 | Teme: pametni telefon
 • HTC One spet zamuja

  Odlične kritike in fantastično oblikovanje telefona HTC One so tajvanskemu podjetju vlili upanja na svetlejšo prihodnost. Povratek med elito so pri HTCju skrbno načrtovali, novi prvak naj bi na sceno stopil dober mesec pred največjim tekmecem, Samsungovim telefonom Galaxy S4. Žal se ni izšlo. Najprej so splavitev prestavili za štirinajst dni, nato javno priznali, da imajo zaradi statusa "zgube" med dobavitelji težave pri dotoku zadostnega števila sestavnih delov, za nameček pa so sedaj dokončno odpovedali globalni pohod na trg. Konec marca ga bodo dobili zgolj Tajvanci, Britanci in Nemci, medtem ko bodo drugi, vključno z Američani, morali počakati vsaj še dodaten mesec dni. Bržkone ga bo takrat v trgovinah že čakala Galaksija.

  Objavljeno: 23.3.2013 07:00 | Teme: pametni telefon

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

0dAqUiHKe3c

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji