Teme - pametne zapestnice

 • Škatla zdravja podjetji HTC in Under Armour

  Tajvansko podjetje HTC je že nekaj časa v kar hudih poslovnih škripcih, saj so finančni rezultati že par let razmeroma slabi (kljub sorazmerno dobrim napravam). Na sejmu CES so tako prestavili nekoliko nenavadno novost, kjer so sodelovali s podjetjem Under Armour, znano po športnih oblačilih (hitro sušečih majicah in podobno). Gre za t.i. HealthBox, skupek nekaj različnih pametnih naprav, namenjenih zdravju.

  Objavljeno: 5.1.2016 13:00več
 • Nov val pametnih ur in zapestnic

  Pred nami je novi val pametnih ur in zapestnic. V roku le nekaj dni so svoje nove modele predstavili Garmin, Fossil, Polar, za nameče pa pričakujemo tudi novo generacijo ur od Samsunga. Poudarke je predvsem na dodatnih tipalih za merjenje srčne utripa, ki ga vsi po vrsti zdaj merijo tako kot Apple Watch – na zapestju.

  Objavljeno: 24.10.2015 01:00več
 • Pametna zapestnica 2

  Sony je predstavil drugo generacijo pametne zapestnice SmartBand 2. Gre za logično evolucijo športnega pripomočka, ki obstoječim zmožnostim dodaja merjenje srčnega utripa. Nadgrajena zapestnica z videzom predhodnice bo v sodelovanju z aplikacijo Lifelog spremljala kakovost posameznikovega življenja. Poleg klasičnega štetja korakov in porabljenih kalorij bo znala beležiti tudi podrobnosti, na primer, kdaj smo nazadnje plavali. Zbrane podatke prek zapestnice bo aplikacija združila in predstavila z zgovornimi grafi. Sony predvideva, da bomo zapestnico nosili ves čas, zato ji ne manjka niti nadzor spanca. SmartBand 2 bo za 120 evrov na voljo letošnjega decembra.

  Objavljeno: 21.8.2015 07:00več
 • CES: pestrost internetnih stvari in tipal za zdravje, rekreacijo

  Letošnji CES je brez dvoma potekal v znamenju raznolikih naprav, ki jim skupno pravimo internetne stvari (Internt of Things, IoT) in naprave, ki jih nadenemo (wearables). Še nikoli jih ni bilo toliko kot doslej, pozdraviti pa gre tudi dejstvo, da prav to tehnološko področje zelo spodbuja domiselnost in inovativnost razvijalcev, velikih in malih, mladih in starih.

  Objavljeno: 10.1.2015 01:00več
 • Rešitev za krompirje na kavču

  Kolikokrat sem vam je že zgodilo, da ste na kavču zaspali, preden se je film končal? Pa ne veste natančno, kje se je to zgodilo ali še huje, nimate posnetka TV programa? Angleška najstnika, petnajstletni Ryan Oliver in štirinajstletni Jonathan Kingsley menita, da imata odgovor na to zagato.

  Objavljeno: 20.12.2014 01:00več
 • Microsoftovo Zdravje

  Microsoft je predstavil svoje videnje vedno bolj priljubljenih pametnih naprav, ki skrbijo za uporabnikovo zdravje. Naprava sliši na ime Microsoft Band. Gre za pametno zapestnico z mnoštvom najrazličnejših tipal. Band zna med drugim meriti srčni utrip, telesno temperaturo, spremljati gibanje in lokacijo (tudi brez spremstva v obliki telefona). Poldrugi palec velik zaslon (320 × 106 slikovnih pik) prikazuje sporočila, klice ter opozorila z navezanega telefona, ne glede na pametnjakovičevo poreklo (Windows Phone, iOS, Android). Microsoft Band bo s cenovno postavko 200 USD spočetka na voljo zgolj v Združenih državah Amerike.

  Objavljeno: 30.10.2014 10:00več
 • Lenovo s pametno zapestnico

  Pametna zapestnica Lenovo Smartband SW-B100 ima pričakovan nabor zmožnosti, med katerimi ne manjkajo štetje korakov, prikaz prehojene razdalje, seštevek porabljenih kalorij in merilec srčnega utripa. Za nameček se naprava udinja kot spalni pripomoček. Na žalost ne gre za zapestnico z operacijskim sistemom Android Wear, kar pomeni, da majhen zaslon naprave v povezavi z dežurnim pametnim telefonom, kaj več od opozoril o prispelih sporočilih, zgrešenih klicih in koledarskih dogodkih ne bo prikazal. Dodatno vrednost vseeno ima, predstavlja ji jo povezljivost z izbranim PCjem, ki ga zapestnica odklene, ko je v bližini. Pametna zapestnica podjetja Lenovo bo na voljo v modri in oranžni barvi, za kakšno ceno, še ne vemo.

  Objavljeno: 27.10.2014 07:00več
 • Srce namesto gesla

  Mlado podjetje Bionym iz Toronta ima morda odgovor, kako za vselej nadomestiti gesla za prijavo v različne naprave in programe, a pri tem ohraniti visoko stopnjo varnosti. Za varno prijavo bo dovolj okoli zapestja nositi zapestnico Nymi, ki pravega uporabnika določi z merjenjem EKG (elektrokardiograma) uporabnikovega srca.

  Objavljeno: 27.9.2014 01:00več
 • Novosti, ki nosijo ime Sony

  Med prvimi, ki so obeležili bližajoči se sejem elektronike v Berlinu s kopico predstavljenih novosti, je poleg Samsunga japonski velikan Sony. Glavni izdelek je tudi tokrat pametni telefon. Zgolj pol leta po prihodu zastavonoše Xperia Z2 prihaja njegov naslednik. Kupce bo skušal prepričati s hitrejšim taktom procesorja Snapdragon 801 (2,5 GHz), boljšo baterijo (z manj mAh) ter fantastično kamero (20,7 MP), ki bo s CyberShot priboljški še bolj podobna japonskim fotoaparatom. Ekran, pomnilnik, priložena shramba ter odpornost na vodo ostajajo enaki. Posebnost telefona bo igranje iger s konzole PS4. S priključenim igralnim ploščkom s konzole nam bo telefon deloval kot zaslon za igranje iger z oddaljene, v isto brezžično omrežje priključene konzole Playstation 4. Sony Xperia Z3 bo v različnih barvah na voljo že v septembru.

  Objavljeno: 4.9.2014več
 • Biometrična športna majica

  Modna hiša Ralph Lauren je na teniškem turnirju US Open v New Yorku premierno predstavila pametno športno majico, ki ima vgrajena tipala za merjenje srčne utripa, hitrosti dihanja in premikanja (merilnik pospeškov in žiroskop). Tipala za pritisk in dihanje so narejena v obliki srebrnih niti in povsem prikrita v tekstilu majice, tako da med vadbo ne motijo. Edina posebnost je zadebeljeni del, nekakšna škatlica, ki vsebuje akumulator, bluetooth vmesnik, pomnilnik za zbrane podatke in tipalo za vklop in izklop merjenja.

  Objavljeno: 26.8.2014 01:00več