Teme - pametna ura

 • Android na zapestju

  Pametne ure so z nami že nekaj časa, a se niso razvijale s hitrostjo pametnih telefonov. Glavni krivec je pomanjkanje osrednje platforme, ki bi navdihovala tako izdelovalce strojne opreme kot razvijalce programskih pripomočkov. Pomanjkanje se je kazalo pri različnih usmeritvah, končni izdelki, ki so na policah zaman čakali kupce, so bili popolnoma različni, neprivlačni in, milo rečeno,   zmedeni. Neužitno godljo nameravajo izboljšati Googlovi kuharji.

  Objavljeno: 23.12.2014 | Kategorija: Mali testveč
 • Proizvajalcem ur se tresejo hlače

  Švicarska skupina Swatch, največji svetovni proizvajalec ur (imajo kar 18% tržni delež), ki svoje izdelke trži pod blagovnimi znamkami Swatch, Omega, Breguet, Calvin Klein, Rado in drugimi, je napovedala, da bo v maju začela s prodajo ur, ki bodo imeli tudi nekaj pridiha »pametnosti«. Prvi modeli bodo imeli vgrajen čip NFC, s katerim bo mogoče na pametnih terminalih plačevati (zaenkrat so se povezali s kitajskim kartičnim podjetjem China UnionPay), niso pa pozabili omeniti tudi famozne možnosti odklepanja »nekaterih« hotelskih sob, ki ga je za svojo uro Watch napovedal tudi Apple. Še nekoliko kasneje bodo na voljo tudi ure z vgrajenim Bluetoothom, prek katerega se bodo ure povezovale s pametnimi telefoni. Na zaslonu bodo na ta način prikazovale novice, SMSe in druga obvestila.

  Objavljeno: 13.3.2015 09:00več
 • Ura za 17.000 dolarjev in ultra tanek prenosnik

  Apple je na včerajšnjem dogodku dokončno predstavil svojo pametno uro Watch (brez malega i) in nov prenosnik Macbook, oba pa stavita na prestižnost, izgled.

  Objavljeno: 10.3.2015 10:00več
 • Applova ura z zdravstvenimi težavami

  Težko pričakovana pametna ura, ki bo letos na voljo v treh različnih izvedbah in v milijonskih količinah, se spopada z zdravstvenimi težavami. Namesto, da bi bila osredotočena na uporabnikovo zdravje, med drugim naj bi mu samodejno merila srčni utrip, pritisk in stopnjo stresa, se bo morala umeriti na druge cilje, saj je izdatno testiranje pokazalo, da obstoječa tehnologija ni kos jabolčnim načrtom. Meritve niso bile dovolj natančne, ampak preveč odvisne od okoliških dejavnikov. Precej verjetno je, da naprednejših zmožnosti, na primer merjenja kisika v krvi, v uri Apple Watch še dolgo ne bo. Zanimanje za uro kljub temu ne pojenja, The Wall Street Journal poroča, da so v Cupertinu naročili izdelavo kar šestih milijonov začetne zaloge. Prevladuje začetni model Apple Watch Sports, ki bo v prodaji predvidoma veljal 350 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 17.2.2015 20:00več
 • Najboljše ta hip

  Motorolina pametna ura Moto 360 se od predhodnic, ki niso imele vidnejšega uspeha, razlikuje predvsem po obliki in osnovni usmeritvi. Prvič je ura okrogla in prvič je videz pomembnejši od zmožnosti.

  Objavljeno: 23.12.2014 | Kategorija: Mali testveč
 • Od zaslona se zvrti

  Samsung je v zadnjem letu izdal toliko pametnih ur Gear, da jim je že skoraj težko slediti. Tokrat smo preizkusili model Gear S, ki je predvsem po zaslugi vrhunskega zaslona požel največje odobravanje.

  Objavljeno: 23.12.2014 | Kategorija: Mali testveč
 • CES: Pametne ure se množijo

  Glede na lanskoletno dogajanje na področju pametnih ur in potrjen vstop družbe Apple na to področje, so številni proizvajalci na sejem CES prinesli cel kup zapestnih naprav.

  Objavljeno: 11.1.2015 01:00več
 • Korejski urar, dvakrat

  Ena prvih ur z Googlovim operacijskim sistemom Android Wear, LG G Watch, je pomembna iz več razlogov. Gre za napravo, ki ni več zgolj novost, ki pritegne radovedneže, ki jim ni težko izprazniti denarnice za tehnološko igračo, za katero so morali stati v vrsti več dni.

  Objavljeno: 23.12.2014 | Kategorija: Mali testveč
 • Pametna in klasična ura v eni

  Kako združiti najboljše lastnosti klasičnih in pametnih ur? Ugledni nemški proizvajalec pisal, nakita in luksuznih ur Montblanc v svojem izdelku e-Strap ohranja klasično uro, računalniške funkcije pa so vgradili kar v urino zapestnico oziroma usnjeni pas. Na notranji strani zapestja tako nosimo poseben modul, ki ima povrh vsega vgrajen 0,9-palčni monokromatski zaslon s tehnologijo OLED, ki je občutljiv na dotik in prek katerega krmilimo pametne funkcije ure.

  Objavljeno: 5.1.2015 01:00več
 • Withings Activité

  Pametna ura francoskega proizvajalca Withings združuje najboljše lastnosti starega in novega Ura z imenom Activité ima namesto digitalnega zaslona klasično številčnico, kjer točen čas prikazujejo kazalci. Mehanizem, ohišje iz nerjavečega jekla in konstrukcijo so naredili v Švici, usnjeni pas in podobo pa v Franciji. Elegantni uri bi le malokdo pripisal, da gre za moderno pametno uro.

  Objavljeno: 21.12.2014 01:00več