Teme - microsoft

 • Microsoft z novimi imeni nekaterih storitev

  Oblačno storitev SkyDrive smo sami že večkrat preizkusili, gre za eno izmed popularnejših spletnih shramb (poleg Dropbox in Google Drive). Zaradi tožbe s strani British Sky Broadcasting Group pa bo moral Microsoft spremeniti ime storitve – zadeva bo po novem imenovana OneDrive. Sprememba se naj bi zgodila kmalu, registrirali so tudi že domeno onedrive.com.

  Objavljeno: 28.1.2014 09:00več
 • Microsoftovo pametno dvigalo 

  V Microsoftovih raziskovalnih laboratorijih ustvarjajo pametno dvigalo, ki bo zaznavalo želje potnikov. Dvigalo bodo v Redmondu opremili s tipali tipa Kinect, ter tako s pomočjo kamere oziroma kamer opazovali dogajanje na hodniku. Ker se ljudje, ki želijo vstopiti na dvigalo, obnašajo drugače kot naključni mimoidoči, jih bo programska oprema v dvigalu nemudoma pozvala, da vstopijo. Vrata se bodo pričela samodejno odpirati in pripirati ter z dotično gesto vprašala čakajočega obiskovalca, ali želi vstopiti. Slednji bo zgolj prikimal in dvigalo bo nared za vkrcanje.

  Objavljeno: 24.1.2014 13:00več
 • Se bodo Applove naprave letos izenačile s PCji?

  Glede na pričakovane prodajne podatke, zbrane pri analitskem podjetju Asymco, bi se lahko letos število prodanih Applovih računalnikov skupaj z napravami iOS izenačilo s številom prodanih osebnih računalnikov. Za strmo rast prodaje jabolčnih naprav je v zadnjih letih kriv predvsem iPhone, nekoliko pa tudi tablice iPad. Prodaja Applovih računalnikov je v zadnjih dveh letih sicer nazadovala, a bistveno počasneje kot prodaja osebnih računalnikov PC. Razmerje med prodanimi Maci in PCji je bilo največje leta 2004, ko se je za vsakega Applovega računalnika prodalo dobrih petdeset PCjev, danes je razmerje »le« ena proti devetnajst v prid PCjem.

  Objavljeno: 16.1.2014 12:00več
 • Miha Kralj zapustil Microsoft

  Eden znamenitejših Slovencev v globalnem IT je po petnajstih letih zapustil Microsoft in prestopil k Amazon Web Services. Kot nam je te dni povedal v kratkem pogovoru, ni za vsem skupaj nič dramatičnega. Njegovo dosedanje delovno mesto pri Microsoftu – nazadnje je delal kot višji direktor za arhitekturo in strategijo za velika podjetja – je po reorganizaciji v podjetju postalo negotovo, zato se je odločil za prehod k AWS, kjer so ravno iskali principalnega arhitekta za svojo svetovalno dejavnost. Kot nam je še zaupal, so se s prejšnjim delodajalcem razšli v dobrem duhu, za dolgoletno zvestobo pa so mu izplačali tudi solidno odpravnino.

  Objavljeno: 13.1.2014več
 • Windows 9 že prihodnje leto spomladi

  Microsoft je odločen, da ne bo ponovil napake z Windows XP, ko so pripravili zelo dober operacijski sistem, potem pa dolgo časa nobenega naslednika. Zato bo Windows 9 po napovedih izšel že aprila prihodnje leto.

  Objavljeno: 13.1.2014več
 • Kdo bo novi Microsoftov šef?

  Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer je konec avgusta presenetil z napovedjo, da se bo upokojil. Ne takoj in nemudoma, a v nekaj mesecih, zato so v Redmondu začeli iskati njegovega naslednika. Pol leta pozneje imamo štiri imena ljudi, ki bi ga lahko nasledili.

  Objavljeno: 27.12.2013 06:00več
 • Taktične spremembe za Windows Phone?

  Javna skrivnost je, da si Microsoft na vsak način želi vstopiti v prvo ligo operacijskih sistemov za mobilne naprave. Zaradi tega je v zadnjem času močno pospešil dogajanje okoli operacijskega sistema Windows Phone, ki se mu morda v bližnji prihodnosti obetajo pomembne, morda celo korenite spremembe.

  Objavljeno: 13.12.2013 01:00več
 • V tretje gre rado: patent za FAT ne velja

  Nemško patentno sodišče je razveljavilo Microsoftov patent, ki opisuje rabo dolgih imen v datotečnem sistemu FAT, s čimer je ugodilo pritožniku Googlu v imenu Motorole. To je že te tretjič, da se je status kontroverznega patenta spremenil.

  Objavljeno: 9.12.2013 05:00več
 • Microsoft, kot ga (še) ne poznamo

  S skupino izbranih novinarjev iz cele Evrope smo se udeležili ogleda največjega Microsoftovega mega podatkovnega centra v Evropi. Na Irskem, na zahodu Dublina, se razteza na površini sedmih nogometnih igrišč, kar je zadnje čase postala nekakšna merska enota za tovrstne zgradbe. Ravno v času našega obiska so napovedali njegovo 170 milijonov evrov vredno razširitev (skupno je tako center, brez strežnikov, vreden 594 milijonov evrov), za kar se nam je kot eden izmed govornikov predstavil kar irski namestnik predsednika vlade.

  Objavljeno: 6.12.2013 14:00več
 • Microsoft v reklamah napada Samsung

  Računalniški velikan iz Redmonda se zadnja leta v svojih reklamah vse večkrat neposredno loti svojih tekmecev. Reklame so bile doslej največkrat oprte proti Applu, predvsem na račun tablice iPad, v reklamni akciji »Scroogled« so kritizirali tudi Google in njihovo zbiranje podatkov o uporabnikih. V najnovejši reklami pa so se lotili Samsunga, konkretno njihove tablice z sistemom Android, Galaxy Tab 10.1. Ta korak je morda še nekoliko bolj nenavaden kot napad na Apple in Google, saj ima Samsung v svojem prodajnem programu tudi nekaj naprav z Windows 8 (denimo ATIV Tab 3).

  Objavljeno: 2.12.2013 13:00več