Teme - microsoft

 • Windows 8.1 bo podpiral 3D tiskalnike

  Za 3D tiskalnike pravijo, da bodo naslednja velika uspešnica, tako v poslovnem kot domačem okolju. Microsoft je očitno podobnega mnenja, saj so nedavno napovedali podporo za 3D tiskalnike v novi različici okolja Windows 8.1. Pri Microsoftu želijo približati postopek izdelave predmetov s 3D tiskalniki manj izkušenim uporabnikom in načinu dela, kot je danes tiskanje 2D dokumentov.

  Objavljeno: 26.8.2013 01:00več
 • Steve Ballmer odhaja v pokoj

  Izvršni direktor Microsofta je presenetljivo novico zaposlenim razkril v osebnem sporočilu, upokojiti se namerava v prihodnjem letu dni.

  Objavljeno: 23.8.2013več
 • Zaradi Microsoftovih težav z Surface RT še tožba

  Z zadnjih dneh je vse bolj jasno, da je Microsoftova tablica Surface RT zgrešen projekt. Prodaja je bistveno nižja od pričakovane, konec julija so pri Microsoftu tudi znižali ceno tablice, ki se naj bi izredno slabo prodajala.

  Objavljeno: 14.8.2013 10:00več
 • Razpoznava znakovnega jezika s Kinectom

  Microsoftova prostorska kamera Kinect je zelo priljubljen pripomoček na področju video iger, vendar je njegova uporabnost še precej več, kot samo to. Microsoftovi raziskovalci so tako s pomočjo kitajskega inštituta za računalništvo razvili programsko opremo, ki omogoča razpoznavo znakovnega jezika (tako v angleški, kot kitajski različici) in prevajanje v navadno besedilo, vse skupaj v realnem času.

  Objavljeno: 4.8.2013 01:00več
 • Microsoft izgubil bitko za ime SkyDrive

  Angleško sodišče je nedavno razsodilo v sporu med družbama Microsoft in British Sky Broadcasting Group (BSkyB) glede domnevne zlorabe zaščitenega imena Sky v primeru pomnilnika v oblaku Microsoft SkyDrive. Obvladalo je mnenje angleškega tožnika, Microsoft pa je že sporočil, da se na razsodbo ne bo pritožil, temveč bo storitev SkyDrive preimenoval v neko novo ime. Podrobnosti sodne poravnave, ki je sledila odločitvi sodišča niso razkrili.

  Objavljeno: 2.8.2013 01:00več
 • Futurističen prenosnik s prosojnim holografskim zaslonom?

  Microsoft očitno intenzivno išče nove smeri razvoja računalniških izdelkov, zlasti na področju mobilnih naprav. Med številnimi vlogami za priznanje patentov velikana iz Redmonda pozornost vzbuja zlasti opis novega, nadvse futurističnega sistema za prikaz slike. Ta predvideva uporabo posebnega miniaturnega projektorja, ki na izvoru generira le nekaj milimetrov veliko sliko. Ta je nato projecirana na poseben holografski optični element (HOE), zaslon, ki je lahko obenem povsem ali napol prosojen in omogoča med drugim prikaz slike na resničnem ozadju.

  Objavljeno: 1.8.2013 01:00več
 • Microsoft Office tudi na Androidu

  Microsoft je po objavi za okolje Apple iOS svoj paradni pisarniški paket Office prenesel tudi na Googlov operacijski sistem Android. S tem so izpolnili napoved in zaokrožili ponudbo dostopa do pisarniških aplikacij na vse vodilnih mobilnih platformah (Microsoft, Google, Apple).

  Objavljeno: 31.7.2013 20:00več
 • Microsoftov Outlook za iOS

  Microsoft je pred kratkim objavil pisarniško zbirko Office, namenjeno telefonom iPhone. Zbirka omogoča delo z vsemi datotekami, narejenimi v klasičnih programih Word, Excel, Powerpoint, itd., sedaj pa je na voljo tudi samostojna aplikacija za spletno pošto, imenovana Outlook Web App (OWA). Kljub imenu gre za lokalno aplikacijo, ki poleg funkcij, ki jih že poznamo iz brskalnika, omogoča preglednejše in enostavnejše organiziranje e-pošte, iskanja in organiziranja sestankov.

  Objavljeno: 18.7.2013več
 • Microsoft naj bi pomagal NSA pri premagovanju lastne zaščite

  Sodeč po pisanju angleškega časnika The Guardian naj bi Microsoft tesno sodeloval z ameriško agencijo NSA, pri tem pa naj bi jim celo pomagali zaobiti Microsoftovo zaščito in šifriranje. V dokumentih, ki jih je v javnost spravil Edward Snowden, naj bi bilo opisano sodelovanje med ameriškimi agencijami in velikimi računalniškimi podjetji (Microsoft, Google, Facebook), a so sledna to sodelovanje vsa po vrsti zanikala, a so pri Microsoftu kasneje povedali, da sodelujejo 'kadar je to pravno obvezujoče'.

  Objavljeno: 16.7.2013več
 • Reorganizacije pri Microsoftu

  Reorganizacije oddelkov in zamenjave na vodilnih mestih v velikih podjetjih niso nič nenavadnega in se, resnici na ljubo, dogajajo precej pogosto. Toda dogajanje pri ameriškem velikanu Microsoftu je v zadnjem času še posebej intenzivno, predvsem s ciljem, da bi dosegli vnovič preboj in tisti zagon, ki so ga nekoč imeli in v zadnjem času nekoliko izgubili.

  Objavljeno: 6.7.2013 01:00več