Teme - microsoft

 • Pisarna za iPad

  Microsoft Office je (končno) na voljo za uporabnike Applovih tablic iPad! Dolgo napovedana pisarniška zbirka, ki jo na tržnici App Store najdemo na brezplačnem oddelku, za optimalen izkoristek potrebuje Microsoftov račun in naročnino na oblačno storitev Office 365, a nekaj osnovnih nalog zmore tudi brez njiju. Zbirka sestoji iz urejevalnika besedil Word, preglednic Excel, predstavitev PowerPoint ter zapiskov OneNote. Prvi vtisi so pozitivni, več pa v recenziji, ki jo pripravljamo za novo številko Monitorja.

  Objavljeno: 28.3.2014 16:00več
 • Pomočnica tudi za Windows Phone

  Bližajo se časi, ko nam bodo digitalni pomočniki v pametnih telefonih postorili večji del zoprnih in zamudnih opravil mobilni napravi. Da pri Microsoftu ne bi zaostali za tekmeci, pospešeno pripravljajo svojo različico digitalne pomočnice, ukrojene po zgledu Applove pomočnice Siri in Googlovega spletnega servisa Now.

  Objavljeno: 5.3.2014 01:00več
 • Brezplačni Windows 8.1?

  Microsoft menda pripravlja poizkus in manjši zasuk v strategiji povezani z operacijskim sistemom Windows. Pozorni analitiki so zasledili sled o izdelki imenovanem »Windows 8.1. with Bing«. Po mnenju virov blizu družbe naj bi šlo za posebno, nekoliko okrnjeno različico okolja Windows, ki bo za uporabnike in proizvajalce računalnikov brezplačna.

  Objavljeno: 3.3.2014 01:00več
 • Microsoft bo znižal ceno Windows 8 za vstopne naprave

  Zaradi velike konkurence naj bi po pisanju spletne strani Bloomberg pri Microsoftu za 70% znižali ceno licenc, ki jih plačujejo proizvajalci prenosnikov in tablic za naprave nižjega cenovnega razreda. To naj bi vključevalo naprave, katerih cena ne presega 250 dolarjev, ne glede na velikost oziroma konfiguracijo. S tem želijo močneje konkurirati cenejšim napravam, na katerih tečeta operacijska sistema Android in ChromeOS.

  Objavljeno: 22.2.2014 15:00več
 • Pri Microsoftu še eno preimenovanje

  Po preimenovanju spletne oblačne shrambe iz SkyDrive v OneDrive so pri Microsoftu preimenovali še svojo oblačno pisarno. To smo doslej poznali po imenu Office Web Apps, po novem pa bo preprosto Office Online. Po njihovih besedah je staro ime uporabnike zmedlo, saj jih je preveč spominjalo na aplikacije, ki jih prenesemo na telefone ali računalnike. Računalničarjem, vsaj tistim, ki se ukvarjamo z Microsoftovimi rešitvami, pa je kratica OWA tako ali tako pomenila Outlook Web Access, torej spletni vmesnik za dostop do pošte, hranjene na strežnikih Exchange. Vsekakor bo ime Office Online za spletno pisarno boljše.

  Objavljeno: 21.2.2014 07:00več
 • Windows Phone z aplikacijami za Androida

  Neimenovan vir blizu Microsofta poroča, da v Redmondu resno razmišljajo o možnosti poganjanja aplikacij, ki so prvenstveno pisane za Googlov mobilni operacijski sistem Android. Windows Phone je dober sistem s še boljšimi telefoni, a do veličine mu manjka programska oprema. Njegovi uporabniki so iz dneva v dan prikrajšani za marsikatero priljubljeno aplikacijo, nazadnje so tako ostali brez igre Flappy Bird. Microsoft bi s korakom, ki na WP8 omogoča izvajanje kode z Androida, poleg manjkajočih programov z vrha najrazličnejših lestvic priljubljenosti pridobil tudi Googlove nadmočne aplikacije in storitve, a mora biti pri uresničevanju namere previden, saj se mu smeli podvig kaj lahko hitro vrne v obliki negativnega vpliva na lasten ekosistem. Aplikacije za Androida na tujih platformah tudi sicer niso enosmerna karta do uspeha, kar je na svoji koži že izkusil kanadski Blackberry, ki v operacijskem sistemu BB10 takisto omogoča poganjanje robotovih igračk, pa telefona Z10 in Q10 vseeno ne letita ravno s polic.

  Objavljeno: 14.2.2014 05:00več
 • Nove spremembe v Windows 8

  Da Windows 8 ni ravno prodajna uspešnica in da v resnici bolj spominja na katastrofo z imenom Windows Vista, ni več nobena skrivnost. Četudi nekateri ta operacijski sistem zagovarjajo kot zelo stabilen in hiter (kar smo potrdili tudi mi), ki mu lahko nepriljubljen »kockasti« uporabniški vmesnik »Metro« z namestitvijo dodatnih programov hitro skrijemo, ostaja dejstvo, da se mu uporabniki izogibajo. Tudi pri Monitorju imamo nekaj osebnih izkušenj, ko so uporabniki prenosnik, ki so ga kupili po našem nasvetu, želeli v vrniti v trgovino, saj niso bili pripravljeni, da bodo z njim dobili »take, drugačne vindovse«.

  Objavljeno: 31.1.2014 14:00več
 • Znan novi šef Microsofta?

  Bloomberg poroča, da naj bi se pri Microsoftu končno odločili, kdo naj bi po Steveu Ballmerju vodil podjetje – to naj bi bil Satya Nadella, sedanji vodja »oblačnega« oddelka. Odločitev sicer še ni dokončna in je do neke mere presenečenje, saj so bili v dosedanjem iskalnem procesu večkrat omenjani sedanji predsedniki Forda, Qualcomma in Ericssona, poleg internega favorita Stevena Ellopa. Spomnimo, slednji je v javnosti obveljal za nekakšnega trojanskega konja, ki je kot predsednik Nokie podjetje prenesel v Microsoftove roke.

  Objavljeno: 31.1.2014 12:00več
 • Microsoft z novimi imeni nekaterih storitev

  Oblačno storitev SkyDrive smo sami že večkrat preizkusili, gre za eno izmed popularnejših spletnih shramb (poleg Dropbox in Google Drive). Zaradi tožbe s strani British Sky Broadcasting Group pa bo moral Microsoft spremeniti ime storitve – zadeva bo po novem imenovana OneDrive. Sprememba se naj bi zgodila kmalu, registrirali so tudi že domeno onedrive.com.

  Objavljeno: 28.1.2014 09:00več
 • Microsoftovo pametno dvigalo 

  V Microsoftovih raziskovalnih laboratorijih ustvarjajo pametno dvigalo, ki bo zaznavalo želje potnikov. Dvigalo bodo v Redmondu opremili s tipali tipa Kinect, ter tako s pomočjo kamere oziroma kamer opazovali dogajanje na hodniku. Ker se ljudje, ki želijo vstopiti na dvigalo, obnašajo drugače kot naključni mimoidoči, jih bo programska oprema v dvigalu nemudoma pozvala, da vstopijo. Vrata se bodo pričela samodejno odpirati in pripirati ter z dotično gesto vprašala čakajočega obiskovalca, ali želi vstopiti. Slednji bo zgolj prikimal in dvigalo bo nared za vkrcanje.

  Objavljeno: 24.1.2014 13:00več