Teme - microsoft

 • Skype za Outlook.com

  Microsoft je začel tesneje povezovati spletno storitev Skype s svojimi ostalimi izdelki in storitvami. Začeli so pri spletnem odjemalcu za elektronsko pošto Outlook.com. Nova različica spletnega odjemalca omogoča neposredno komunikacijo prek omrežja Skype iz spletnega brskalnika in v okviru poštne storitve. Namesto polnega odjemalca Skype je dovolj manjši dodatek  za priljubljene brskalnike in že lahko kramljamo, opravljamo zvočne ali video klice.

  Objavljeno: 2.5.2013 01:00več
 • IllumniRoom za popolno doživetje

  Microsoft pospešeno razvija nov koncept tako imenovanega periferne projekcije slike, ki dopolnjuje doživetje na glavnem zaslonu, zlasti pri igranju iger. Zamisel je v temu, da bi v ostanek prostora, ki obkrožuje zaslon, projecirali dodatne vsebine, ki so skladne z dogajanjem na glavnem zaslonu. Recimo prikaz snežink v zimski pokrajini ali pa obris ognja, pri eksploziji na glavnem zaslonu.

  Objavljeno: 1.5.2013 01:00več
 • Prihaja 7-palčni Surface

  Kljub temu, da se tablični računalniki Surface prodajajo precej pod pričakovanji, pri Microsoftu očitno ne mislijo odvreči puške v koruzo. Prek časopisa Wall Stree Journal je prišla v javnost informacija, da podjetje iz Redmonda pripravlja manjšo, lažjo in morda cenejšo različico tablice, ki bo imela 7-palčni zaslon.

  Objavljeno: 13.4.2013 01:00več
 • MS Office za iOS in Android šele v 2014?

  Iz Microsoftovih razvojnih skupin je pricurljala v javnost informacija o razvojnem urniku naslednjih različic pisarniškega paketa Office, ki potrjuje, da Microsoft dejansko razvija različice za mobilne naprave z operacijskimi sistemi Apple iOS in Google Android.

  Objavljeno: 11.4.2013 01:00več
 • 2 milijardi minut na dan

  Microsoft je objavil nekaj zanimivih statističnih podatkov o uporabo omrežja Skype. Uporaba internetnih pogovorov prek omrežja še vedno hitro narašča in je nedavno presegla nivo neverjetnih 2 milijard pogovornih minut oziroma 33 milijonov ur v enem dnevu. Še drugače povedano – uporabniki dnevno »zapravijo« 38 stoletij za kramljanje v omrežju.

  Objavljeno: 6.4.2013 01:00več
 • 32 let kasneje

  Bill Gates in Paul Allen sta se srečala na istem mestu in obkrožena z enakimi računalniki, kot davnega leta 1981. Obletnico, pa tudi dokaz, da sta še vedno v prijateljskih odnosih, sta praznovala v muzeju Living Computer Museum, ki ga je Allen ustanovil v Seattlu s ciljem, da ohranil zgodovinsko sled pionirskih časov računalništva.

  Objavljeno: 5.4.2013 01:00več
 • Razprodaja tablic in hibridov Windows 8

  Kadar ti nikakor drugače ne gre, znižaj ceno. To je eno od osnovnih pravil trgovanja. Prav za tak rešilni ukrep se je odločil Microsoft, da bi spodbudil prodajo računalnikov z okoljem Windows 8, v prvi vrsti tablic in hibridov. Proizvajalcem je ponudil bistveno nižje cene licenc in s tem omogočil precejšnje popuste glede na prvotno postavljene cene.

  Objavljeno: 4.4.2013 01:00več
 • Tudi Microsoft z majhnimi tablicami

  Microsoft je za posvojitev operacijskega sistema Windows 8 proizvajalcem mobilnih naprav sprva postavil zelo visoke zahteve. Najbolj boleča med njimi je bila ločljivost. Naprave z manj kot 1366 × 768 slikovnih pik si osmih Oken niso mogle privoščiti. V zadnji okrožnici so v Redmondu obrnili ploščo. Minimalno mejo so spustili do 1024 × 768. Obenem opozarjajo, da na manjših mobilnih napravah z nizko ločljivostjo ne bo delovala večopravilnost s pomočjo razdeljenega zaslona Snap. Kljub temu, da pri Microsoftu zagotavljajo, da pri koraku vzvratno ne gre za spodbujanje proizvajalcev k cenejšim, osiromašenim napravam, ampak, da želijo z njim doseči večjo raznovrstnost oblik in velikosti okenskega nabora, sumimo, da ima pri odločitvi prste vmes tudi slaba prodaja dosedanjih naprav.

  Objavljeno: 30.3.2013 05:00več
 • Microsoft zaklepa računalnike

  Evropa zopet benti proti Microsoftu. Tokrat so na vrsti španski uporabniki odprte programske opreme, ki velikana iz Redmonda obtožujejo, da z Windows 8 onemogoča druge operacijske sisteme. Osem tisoč glavi skupini Linux razvijalcev Hispalinux gre v nos mehanizem The Unified Firmware Interface Secure Boot (UEFI), za katerega Microsoft trdi, da je del varnostne politike osmih Oken. Uporabnik brez posebnega digitalnega ključa na računalnik z Windows 8 ne more namestiti drugega operacijskega sistema. Hispalinux na štirinajstih straneh, poslanih na naslov Evropske komisije, trdi, da je sicer industrijski standard v Microsoftovih rokah močno orožje v velikanovem boju proti odprti programski opremi. Z zaščito UEFI so Okna najmanj nevtralna v vsej svoji, v tem oziru ne ravno bleščeči zgodovini. Za omejevanje izbire spletnega brskalnika so Američani Evropski uniji že plačali dobre pol milijarde evrov, koliko jih bo stala poteza z zaščito UEFI, ki nadzor nad sistemom iz rok uporabnika da proizvajalcu strojne opreme ter razvijalcu privzetega operacijskega sistema, bomo šele videli.

  Objavljeno: 28.3.2013 05:00več
 • Pisarniški prijatelji

  Microsoft je zvezan z operacijskim sistemom Windows. Z Okni je zrasel, z Okni bo nekoč tudi izzvenel. Kljub temu se igla, ki nas z dotokom iste droge veže na podjetje iz Redmonda že toliko let, imenuje drugače. Pisarniški paket Office je zgodba o uspehu. Programska oprema je v preteklosti dobesedno letela s prodajnih polic, zato naj ne bi bilo s petnajsto Pisarno nič drugače. Vendar Office 2013 prihaja v čudnih časih. Kriza, uveljavljene spletne storitve in tektonski premiki na področju računalništva vzbujajo dvom. Microsoft upa, da je na svetu še vedno dovolj ljudi, ki si brez programov Word, Excel in PowerPoint delovnega dne ne more več predstavljati.

  Objavljeno: 26.2.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
ph