Teme - microsoft

 • Taktične spremembe za Windows Phone?

  Javna skrivnost je, da si Microsoft na vsak način želi vstopiti v prvo ligo operacijskih sistemov za mobilne naprave. Zaradi tega je v zadnjem času močno pospešil dogajanje okoli operacijskega sistema Windows Phone, ki se mu morda v bližnji prihodnosti obetajo pomembne, morda celo korenite spremembe.

  Objavljeno: 13.12.2013 01:00več
 • V tretje gre rado: patent za FAT ne velja

  Nemško patentno sodišče je razveljavilo Microsoftov patent, ki opisuje rabo dolgih imen v datotečnem sistemu FAT, s čimer je ugodilo pritožniku Googlu v imenu Motorole. To je že te tretjič, da se je status kontroverznega patenta spremenil.

  Objavljeno: 9.12.2013 05:00več
 • Microsoft, kot ga (še) ne poznamo

  S skupino izbranih novinarjev iz cele Evrope smo se udeležili ogleda največjega Microsoftovega mega podatkovnega centra v Evropi. Na Irskem, na zahodu Dublina, se razteza na površini sedmih nogometnih igrišč, kar je zadnje čase postala nekakšna merska enota za tovrstne zgradbe. Ravno v času našega obiska so napovedali njegovo 170 milijonov evrov vredno razširitev (skupno je tako center, brez strežnikov, vreden 594 milijonov evrov), za kar se nam je kot eden izmed govornikov predstavil kar irski namestnik predsednika vlade.

  Objavljeno: 6.12.2013 14:00več
 • Microsoft v reklamah napada Samsung

  Računalniški velikan iz Redmonda se zadnja leta v svojih reklamah vse večkrat neposredno loti svojih tekmecev. Reklame so bile doslej največkrat oprte proti Applu, predvsem na račun tablice iPad, v reklamni akciji »Scroogled« so kritizirali tudi Google in njihovo zbiranje podatkov o uporabnikih. V najnovejši reklami pa so se lotili Samsunga, konkretno njihove tablice z sistemom Android, Galaxy Tab 10.1. Ta korak je morda še nekoliko bolj nenavaden kot napad na Apple in Google, saj ima Samsung v svojem prodajnem programu tudi nekaj naprav z Windows 8 (denimo ATIV Tab 3).

  Objavljeno: 2.12.2013 13:00več
 • Milijon konzol Xbox One v 24 urah

  Microsoft je začel s prodajo nove igralne konzole Xbox One in v prvem dnevu prodaje dosegel velik uspeh. Po podatkih proizvajalca so v manj kot 24 urah od začetka prodaje prodali že več kot milijon konzol. Na nek način ta rezultat ni presenečenje, saj so ljubitelji iger že vrsto let čakali na novo generacijo Xboxa. Sony je svojo konzolo PlayStation 4 začel prodajati pred tednom dni in tudi zabeležil podobne rezultate.

  Objavljeno: 23.11.2013 17:00več
 • Microsoft Office Remote

  Microsoft je predstavil mobilno aplikacijo za telefone Windows Phone 8, ki jih dobesedno spremeni v daljinski upravljavec za pisarniške programe Office (Word, Excel in PowerPoint) delujoče na osebnih računalnikih. S pomočjo novega programa Office Remote lahko daljinsko upravljamo omenjene programe, kar pride prav še posebej med predstavitvami.

  Objavljeno: 19.11.2013 01:00več
 • Patentna vojna se zaostruje

  Vojna med velikani nam ljube industrije se zaostruje. Priljubljeno orožje so zaščitene tehnologije, patenti. Potem ko je moral Google pri nakupu paketa patentov telekomunikacijske družbe Nortel, priznati premoč skupini Rockstar, ki je v imenu družb, med katerimi ne manjkajo Apple, Microsoft in Blackberry, kupila kanadsko znanje za osuplive štiri milijarde in pol dolarjev, je bilo jasno, da do nove tožbe ni več daleč. Skupina Rockstar je takoj sprožila pravdni spor proti Googlu, Samsungu, HTCju ter drugim proizvajalcem pametnih telefonov s 4G povezljivostjo in spletnim iskanjem, kjer našteti uporabljajo tehnologijo, zaščiteno s strani propadlega podjetja Nortel. 

  Objavljeno: 3.11.2013 07:00več
 • Microsoft z obetavnim dobičkom

  Kljub padcu povpraševanja po osebnih računalnikih in še vedno prisotni ekonomski krizi pri Microsoft beležijo zelo dobre poslovne rezultate. Zadnje četrtletje so tako zaključili z dobičkom v višini 5,2 milijarde dolarjev, kar bolje od 4,97 milijarde v četrtletju pred tem in precej bolje od enakega obdobja lani.

  Objavljeno: 27.10.2013 01:00več
 • Microsoftov napad na iWork

  Apple je na nedavni predstavitvi novih tablic iPad in računalnikov Mac objavil obrobno novico, ki pa ima morda globlji pomen, kot se sprva zdi. Za uporabnike njihovih računalnikov so zdaj operacijski sistem in pisarniški paket iWorks brezplačni. S tem so več kot očitno napadli Microsoft, ki za operacijski sistem in Office, razen v primerih svojih tablic Surface, še naprej pričakuje plačilo.

  Objavljeno: 24.10.2013 01:00več
 • Microsoft pripravlja konkurenta Google Glassu

  Sodeč po pisanju časopisa Wall Street Journal naj bi Microsoft že testiral prve prototipe računalniških pametnih očal po vzoru tega, kar pripravlja Google s projektom Glass. Obstoj projekta posredno potrjuje tudi nedavna vloga za patent pametnih očal, v katerem je Microsoft natančno opisal nekatere scenarije uporabe.

  Objavljeno: 23.10.2013 07:00več