Teme - microsoft

 • Na poti je manjši Microsoft Surface

  Microsoft za 20. maj organizira predstavitev, kjer bodo najverjetneje predstavili manjšo različico njihove tablice Surface. »Surface Mini« bo najverjetneje poganjal Qualcommov procesor ARM, na njem pa naj bi tekla omejena različica Oken, Windows RT. Govorice kažejo na 7,5-palčni model zaslona z ločljivostjo 1440 × 1080 pik, torej na običajno razmerje zaslona 4:3, kot ga premore tudi iPad (sedanji Surface (Pro 2) je bolj »razpotegnjen«, menda namenoma, za lažji ogled filmov).

  Objavljeno: 8.5.2014 11:00več
 • Microsoftova tipkovnica s tipalom za gibanje

  Pri Microsoftu, kjer že imajo prostorsko video kamero in tipalo Kinect, še naprej razvijajo nove načine za interakcijo z računalniki. Tokrat so v razvojni organizaciji Microsoft Research razvili posebno tipkovnico, ki ima vgrajena infrardeča tipala, s katerimi znajo zaznati kretnje rok tik nad tipkami.

  Objavljeno: 1.5.2014 01:00več
 • Skype: brezplačni skupinski video

  Microsoft je najavil, da bo odslej v storitvi Skype omogočal skupinske video klice povsem brezplačno in sicer na platformah Windows, Mac in Xbox One. Na ta način so se odzvali na naraščajočo konkurenco pri video povezavah, zlasti na Googlovo storitev Hangouts. Uporabniki lahko brezplačno opravljajo skupinske video klice med tremi do največ desetimi osebami, odvisno od komunikacijskih povezav in zmogljivosti ciljne opreme.

  Objavljeno: 29.4.2014 01:00več
 • Nokie ni več!

  Po osmih mesecih od napovedanega posla je Microsoft zaključil s prevzemom finske Nokie. Končna cena je znašala sedem in pol milijarde ameriških dolarjev. Zadnje dejanje so ovekovečili na fotografiji, ki jo prilagamo. Na njej je helsinška zgradba finskega velikana, kot jo poznamo. Namesto znanega napisa Nokia se na njej blešči sveži Microsoftov znak. V Redmondu sicer novega imena niso uradno oznanili, a iz zanesljivih virov že vemo, da se bo Nokia slej kot prej prekrstila v Microsoft Mobile.

  Objavljeno: 27.4.2014 16:00več
 • Microsoftov pisarniški Miks

  Microsoft je predstavil dodatek k priljubljeni pisarniški zbirki Office. Gre za aplikacijo, ki predstavitvam PowerPoint doda interaktivnost in analitiko. Office Mix, kakor se prišlek imenuje, omogoča ozaljšanje poprej suhoparne predstavitve z zvočnim ali video posnetkom, s snemanjem rokopisa ter interaktivnimi elementi v maniri vprašalnika. Za nameček ima orodje, s katerim lahko uporabnik snema dogajanje na računalniškem zaslonu in akcijo vpne v nastajajočo predstavitev.

  Objavljeno: 23.4.2014 11:00več
 • Zbogom Nokia, dobrodošel Microsoft Mobile

  O prevzemu Nokie s strani nekdanjega botra, podjetja Microsoft, vemo že skoraj vse. Posel naj bi bil zaključen do konca meseca aprila, zato so v Redmondu obelodanili še zadnjo neznanko. Nokia se bo poslej imenovala Microsoft Mobile, kar pomeni, da naslednje leto na prodajnih policah bržčas ne bo več moč najti telefona z nekdaj zelo priljubljeno finsko blagovno znamko. Fincem ostane zgolj trženje patentov in posel z zemljevidi HERE. Še naprej bodo sodelovali z Microsoftom.

  Objavljeno: 22.4.2014 05:00več
 • Kupovanje aplikacij prek operaterja

  Simobil je postal prvi operater pri nas, ki je (prek avstrijskega lastnika Telekom Austria Group) vstopil v Microsoftov program Mobile Operator Billing, ki omogoča nakup mobilnih aplikacij kar v povezavi z mesečnim računom, ki ga uporabniki dobijo na dom.

  Objavljeno: 9.4.2014 12:00več
 • Ta pravi Office za zaslone na dotik

  Microsoft je na konferenci Build znova na hitro javnosti prikazal nekaj slik prihajajoče različice oziroma nadgradnje pisarniškega paketa Office. Sedanja različica 2013 za osebne računalnike PC ima sicer nekatere elemente vmesnika Modern (Metro), toda še zdaleč to ni »ta pravi« vmesnik za sodobne računalnike z zasloni na dotik.

  Objavljeno: 4.4.2014 01:00več
 • Microsoft Build: izboljšave na vseh Okenskih platformah

  Microsoft je razvojno konferenco Build izkoristil za predstavitev celega niza novosti na domala vseh svojih platformah. Uradno so predstavili operacijski sistem Windows Phone 8.1, ki nadgrajuje uporabniško izkušnjo na Microsoftovih telefonih. Poleg številnih izboljšav v uporabniškem vmesniku so dodali center za sporočila (po vzoru tekmecev), največja novost pa je zagotovo pomočnica Cortana, ki ima podobno, a še večjo vlogo kot Apple Siri in Google Now na konkurenčnih platformah.

  Objavljeno: 3.4.2014 01:00več
 • Office Mobile za telefone odslej brezplačen

  Microsoft je ob predstavitvi pisarniškega paketa Office za tablice iPad precej bolj na tiho spremenili pogoje rabe podobnega paketa za pametne telefone iPhone in Android. Office Mobile je namreč odslej za telefone na voljo povsem brezplačno, torej za pregledovanje in urejanje dokumentov ne zahteva plačilo naročnine na Office365, kot je to bilo doslej.

  Objavljeno: 31.3.2014 01:00več