Teme - microsoft

 • Facebook je tudi razkrival podatke v okviru programa Prism

  Na dan prihajajo nove podrobnosti v povezavi z nedavnim razkritjem, da ameriška varnostna agencija NSA redno preverja podatke uporabnikov v priljubljenih spletnih storitvah. Pred nekaj dnevi je javnost razburil podatek, da družbe, kot so Facebook, Yahoo, Google in Microsoft redno posredujejo podatke zasebnega tipa ameriškim državnim institucijam, v okviru tako imenovanega varnostnega programa Prism.

  Objavljeno: 15.6.2013 01:00več
 • Microsoft Office za iOS je tu!

  Po več mesecih ugibanj, domnevnih razkritjih varovanih informacij in njihovih zanikanjih, je Microsoft vendarle uradno, čeprav nepričakovano na tiho, predstavil pisarniški paket Office za Applove računalnike z operacijskim sistemom iOS, najprej le za mobilne telefone iPhone.

  Objavljeno: 14.6.2013 01:00več
 • Sony in Microsoft razkrivata konzole in cene

  Microsoft in Sony sta na sejmu E3 razkrila še zadnje tančice nove generacije igralnih konzol Xbox One in PlayStation 4. Kot je že znano, sta oba proizvajalca dobršen del informacij o prihajajočih igralnih napravah razkrila že pred nekaj tedni, na namenskih konferencah, s čimer so želeli osredotočiti javnost le na svoje izdelke. Sejem E3, kjer so proizvajalci v preteklosti predstavljali nove izdelke, je zato ostal le priložnost za dopolnitev informacij o konzolah.

  Objavljeno: 12.6.2013 01:00več
 • Microsoft razbil kriminalno omrežje

  Microsoft je v navezi z ameriško policijsko in obveščevalno agencijo FBI ohromil zlonamerno omrežje Citadel. Gre za omrežje nadzorovanih računalnikov botnet, v katerega je bilo v letu in pol vključenih 5 milijonov nič hudega slutečih uporabnikov operacijskega sistema Windows. Med nesrečniki so Američani, Evropejci, Indijci in Avstralci.

  Objavljeno: 7.6.2013 06:00več
 • Windows 8.1 je prišel!

  Microsoft je objavil novo različico operacijskega sistema Windows, ki nosi uradno oznako 8.1. Gre za dokaj temeljito predelano različico okolja Windows 8, kjer so naredili kopico izboljšav zlasti na osnovi pripomb in sugestij s strani dosedanjih uporabnikov slabo leto dni starega sistema.

  Objavljeno: 30.5.2013 01:00več
 • Microsoftova Edina konzola

  Microsoft je predstavil novo igralno konzolo Xbox One. Naslednica Xboxa 360 bo še bolj vsestranska od predhodnika in enakovredno namenjena tako igram kot tudi glasbi, filmom in televiziji. Napravo bo poganjal AMDjev na x86 arhitekturi osnovan procesor z osmimi jedri, imela bo 8 GB pomnilnika RAM ter 500 GB lokalne shrambe. Za oblačne storitve bo skrbelo 300.000 namenskih strežnikov po celem svetu. V napravo bo vgrajena Blu-ray enota. Izboljšana strojna opremljenost sicer pomeni, da bo na konzoli delovalo vse hitreje, sposobna bo na primer štirikrat več računskih operacij na sekundo kot predhodnik, a zaradi drugačnosti starejša generacija iger na njej ne bo delovala.

  Objavljeno: 22.5.2013 06:00več
 • Google zahteva umik YouTuba za Windows Phone

  Na obzorju je nov spor med velikanoma Google in Microsoft. Microsoft je pred nekaj dnevi predstavil lasten program za prikaz video posnetkov spletne storitve YouTube. Menda so ga naredili v lastni režiji, ker se Google ni odzival na njihove prošnje, da z uradnim programom podprejo telefone z okoljem Windows Phone 8.  

  Objavljeno: 16.5.2013 01:00več
 • Windows 8.1 pride v tem poletju

  Microsoft je uradno potrdil to, kar se je neuradno vedelo že dalj časa: projekt Windows Blue bo nosil uradno oznako Windows 8.1. Izdelek bo kupcem na voljo že letos poleti, le leto dni za uradno predstavitvijo Windows 8.

  Objavljeno: 15.5.2013 01:00več
 • Microsoft Office na Androidu

  Zadnja posodobitev spletnih aplikacij zbirke Office je med drugim prinesla podporo Googlovemu operacijskemu sistemu Android.

  Objavljeno: 9.5.2013 05:00več
 • Mohoro, Microsoftov VDI v oblaku

  Microsoft kot kaže pripravlja novo storitev v okviru svojih občanih storitev Azure, ki bo omogočala gostovanje namizja Windows  v oblaku. Projekt Mohoro bo omogočal, da bodo uporabniki lahko poganjali namizje okolja Windows, ki bo gostovano v oblaku Azure, za dostop pa bo dovolj tanek odjemalec ali program za oddaljeni, tako imenovan terminalski dostop (RDP).

  Objavljeno: 3.5.2013 01:00več
ph