Teme - Lenovo

 • Lenovo sme kupiti strežniški del IBM

  Kitajsko podjetje Lenovo je dobilo še zadnja dovoljenja, da odkupi IBM-ov strežniški del. Čakali so še na blagoslov ameriškega varuha konkurence, ki je v petek dal svojo privoljenje.

  Objavljeno: 18.8.2014več
 • Tudi Lenovo pripravlja pametna očala

  Lenovo je prikazal prototip pametnih očal, ki naslavlja nekatere pomanjkljivosti konkurentov, v prvi vrsti projekta Google Glass. Pametna očala, ki imajo vgrajena tudi video kamere, se zaradi želje po majhnih dimenzijah in teži namreč spopadajo s kroničnem pomanjkanjem energije. Google Glass je znan po temu, da lahko celotno zalogo porabi tudi v le eni uri, če je uporabnik pretirano zahteven.

  Objavljeno: 28.7.2014 01:00več
 • Lenovo kupil nove patente za mobilne tehnologije

  Pri kitajskem Lenovu kupujejo za 100 milijonov dolarjev novih patentov, ki se nanašajo na tehnologije 3 in 4G. Patente kupujejo od ameriškega podjetja Unwired Planet, uporabljali pa jih naj bi v navezi s prevzemom podjetja Motorole, ki je bilo do nedavnega v lasti Googla. Hkrati bodo kar veliko patentov omenjenega podjetja tudi licencirali. Lenovo je ob nakupu Motorole že pridobil čez 2000 patentov, hkrati pa bodo imeli dostop tudi do Googlovega patentnega portfelja.

  Objavljeno: 23.3.2014 10:00več
 • Google prodal Motorolo Lenovu

  Google je leta 2011 kupil opešanega proizvajalca mobilnih telefonov Motorola in zanj odštel 12,5 milijarde dolarjev. Danes se je odločil, da Motorole ne potrebuje več in jo je odprodal kitajskemu Lenovu, za 2,91 milijarde dolarjev. Tukaj bi zapis lahko tudi zaključili, vendar je zgodba nekoliko širša.

  Objavljeno: 30.1.2014 09:30več
 • IBM Lenovu prodaja tudi strežnike

  Dobrih osem let mineva, odkar je IBM prepustil nekdaj cvetoč posel z osebnimi računalniki kitajskemu podjetju Lenovo. Kupčija se je za obe vpleteni stranki izkazala za dobičkonosno, zato sta s sodelovanjem nadaljevali. Medtem ko se IBM vedno bolj usmerja k storitvam, so Kitajci popolnoma predani strojni opremi. Že nekaj časa nazaj so tako postali največji proizvajalec osebnih računalnikov na svetu. Ker povpraševanje po PCjih upada, se Lenovo spogleduje z drugimi izdelki, med njimi prednjačijo pametni telefoni, tablice in televizorji. Med alternativami, ki bi potencialno pokrile PC luknjo, so tudi strežniki. Da bi si v poslovnem svetu pridobili zaupanje, so se odločili, da prevzamejo še IBMjev oddelek za strežnike nižjega cenovnega ranga (System x, BladeCenter, Flex System, NeXtScale, iDataPlex). Prevzem jih bo olajšal za 2,3 milijarde ameriških dolarjev. Več podrobnosti o kupčiji najdete v priloženi pogodbi.

  Objavljeno: 23.1.2014 15:00več
 • Lenovo z novimi namiznimi računalniki

  Lenovo je pokazal nekaj novih namiznih računalnikov. Med njimi je najbolj zanimiva naprava Horizon 2, ki se poklopi v ležeč položaj, torej deluje kot digitalna miza. Ima velik, 27 palčni zaslon, občutljiv na dotik, na voljo pa bo s procesorjem i7, 8 GB pomnilnika in grafično kartico podjetja Nvidia. Pri Lenovotu pravijo, da je namenjen uporabi v dnevni sobi, vgrajeni akumulator naj bi zdržal do štiri ure dela. Čez lužo bo na voljo poleti, cene pa se bodo začele pri 1500 dolarjih.

  Objavljeno: 10.1.2014 11:00več
 • Lenovo s kopico novosti

  Lenovo je na sejem CES pripeljal kopico novost s področja prenosnikov, tablic in hibridov. Zanimiva je že tablica ThinkPad 8, ki prinaša priznano tržno ime na področje mini tablic z 8-palčnim zaslonom. Ugledu primerno je zmogljiva celotna zasnova: vgrajen je 8,3-palčni zaslon z ločljivostjo kar 1.920 x 1.200 pik, celoto poganja procesor Atom Z3770, napravica premore 2 GB RAM in 128 GB veliko enoto SSD. Ohišje je aluminijasto, primerno za poslovno rabo, kljub majhnim dimenzijam pa so vgrajeni vsi potrebni vmesniki, tudi micro HDMI in podpora za omrežja 4G (LTE). Omisliti si bo možno opcijsko zunanjo tipkovnico, cene pa se bodo pričele pri 400 dolarjih.

  Objavljeno: 7.1.2014 01:00več
 • Lenovo Vibe Z in pajdaši

  Podjetje Lenovo je predstavilo svoj doslej najzmogljivejši pametni telefon, ki so ga poimenovali Vibe Z. Gre za izdelek s 5,5-palčnim zaslonom IPS ločljivosti 1920 x 1080 pik, ohišjem iz titana in debelino komaj 7,9 mm. Ob tem vsebuje zmogljiv procesor Snapdragon 800, 2 GB RAM in 16 GB Flash RAM, podporo za omrežja Wi-Fi 802.11ac in LTE, fotoaparat s 13 milijoni pik in akumulator zmogljivosti 3.000 mAh, kar ga v celoti uvršča v sam vrh ponudbe ta hip. Celota uporablja prilagojeno različico Androida 4.3, okrepljeno z nekaterimi ekskluzivnimi programi, v ZDA pa bo naprodaj (pred subvencijami) za 550 dolarjev.

  Objavljeno: 4.1.2014 01:00več
 • Korak naprej

  Lenovo nas do zdaj ni prepričal še z nobeno tablico, saj so bili vsi izdelki podpovprečni. Zadnje leto so tako Kitajci veliko upov vložili v blagovno znamko Yoga, ki se je začela z hibridnim prenosnikom Yoga 13, ta pa je zdaj dobil tablične sestre.

  Objavljeno: 17.12.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Lenovo z višjim zaslužkom v zadnjem letu

  Pri kitajskem Lenovotu so objavili, da se je njihov zaslužek v zadnjem letu (do vključno tretje četrtine letos) dvignil za 36 odstotkov. Za to naj bi bili v veliki meri zaslužni telefoni in tablice, ki so vse bolj priljubljene. Zaslužka je tako 220 milijonov dolarjev, prihodki so se tudi dvignili na 9,8 milijard dolarjev (to je 13 odstotkov višje od leta prej).

  Objavljeno: 7.11.2013 08:00več