Teme - Lenovo

 • Telefon z zmogljivo baterijo

  P70t je pametni telefon podjetja Lenovo, ki se ponaša s petpalčnim zaslonom HD ločljivosti (1280 × 720), 64-bitnim procesorjem MediaTek MT6732, pomnilnikom RAM v velikosti 1 GB ter z 8 GB podatkovne shrambe, razširljive s pomnilniškimi karticami microSD. Za nameček ima sposobni kameri (5 in 13 MP), prostor za par SIM kartic in sprejemljive dimenzije (142 x 71,8 x 8,9 mm) ter težo (149 g). Vse našteto pa ni nič v primerjavi z vgrajeno baterijo, ki izstopa. 4000 mAh velika shramba električnega toka naj bi bila dovolj za 15 ur neprekinjenega dela s telefonom ali za 46 dni stanja pripravljenosti. Lenovo je poskrbel tudi za hitro polnjenje. Ko bomo telefon za petnajst minut priklopili na električno omrežje, bo z njim mogoče telefonirati 6 ur. Cena in prihod telefona Lenovo P70t v trgovine nista znana.

  Objavljeno: 27.12.2014 08:00 | Teme: pametni telefon, Lenovo
 • Lenovo iPhone?

  Kitajski Lenovo je danes predstavil telefon Sisley S90, ki je navzven praktično kopija Applovega iPhone 6, skopirali pa so tudi samo predstavitev telefona na spletu, njegovo pakiranje, vse do majhne kovinske paličice, namenjene odpiranju reže za SIM kartico. Telefon ima sicer pet-palčni Super AMOLED zaslon ločljivosti FullHD in 1,2 GHz štiri-jedrni Snapdragon procesor, zraven pa 1 GB pomnilnika. Na voljo bo 16 GB prostora za podatke in programe, dve reži za SIM kartice sta bojda na Kitajskem bolj popularni kot pri nas, vključen bo tudi NFC. Pri ohišju je v primerjavi z iPhone 6 razlika pri kameri, ki je tu povsem zlita z ohišjem. Telefon bo uporabljal Android 4.4.4, na voljo ča bo (vsaj v začetku) le na kitajskem, za ceno okoli 330 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 5.11.2014 14:00 | Teme: Lenovo
 • Lenovo s pametno zapestnico

  Pametna zapestnica Lenovo Smartband SW-B100 ima pričakovan nabor zmožnosti, med katerimi ne manjkajo štetje korakov, prikaz prehojene razdalje, seštevek porabljenih kalorij in merilec srčnega utripa. Za nameček se naprava udinja kot spalni pripomoček. Na žalost ne gre za zapestnico z operacijskim sistemom Android Wear, kar pomeni, da majhen zaslon naprave v povezavi z dežurnim pametnim telefonom, kaj več od opozoril o prispelih sporočilih, zgrešenih klicih in koledarskih dogodkih ne bo prikazal. Dodatno vrednost vseeno ima, predstavlja ji jo povezljivost z izbranim PCjem, ki ga zapestnica odklene, ko je v bližini. Pametna zapestnica podjetja Lenovo bo na voljo v modri in oranžni barvi, za kakšno ceno, še ne vemo.

  Objavljeno: 27.10.2014 07:00 | Teme: Lenovo, pametne zapestnice
 • Lenovo si ogleduje BlackBerry

  Kitajski velikan Lenovo si prizadeva kupiti nekdanjega kanadskega velikana na področju mobilnih telefonov BlackBerry. Podjetji uradnih komentarjev ne dajeta, zanesljivi viri pa prevzemno namero pričakujejo že v tem tednu.

  Objavljeno: 22.10.2014 06:00 | Teme: Lenovo, BlackBerry
 • Lenovo predstavil nove naprave Yoga

  Kitajsko podjetje Lenovo je predstavilo nekaj novih naprav v seriji Yoga, med njimi je najbolj nenavadna tablica Yoga Tablet 2 Pro, ki ima vgrajen majhen projektor. Z njim lahko projiciramo fotografije ali video posnetke na površino z diagonalo do 50 palcev – pri taki uporabi naj bi tablica zdržala do tri ure brez napajanja. Tablica sicer ni ravno najlažja (tehta 950 gramov), a ima kar trinajst palčni zaslon, poganja jo Intelov Atom procesor, na voljo bo tudi različica s povezavo 4G. Na tablici bo nameščen Android 4.4. Na voljo bo od konca novembra, priporočena prodajna cena se bo začela pri 599 evrih.

  Objavljeno: 10.10.2014 10:00 | Teme: Lenovo, tablica
 • Lenovo sme kupiti strežniški del IBM

  Kitajsko podjetje Lenovo je dobilo še zadnja dovoljenja, da odkupi IBM-ov strežniški del. Čakali so še na blagoslov ameriškega varuha konkurence, ki je v petek dal svojo privoljenje.

  Objavljeno: 18.8.2014 | Teme: IBM, Lenovo
 • Tudi Lenovo pripravlja pametna očala

  Lenovo je prikazal prototip pametnih očal, ki naslavlja nekatere pomanjkljivosti konkurentov, v prvi vrsti projekta Google Glass. Pametna očala, ki imajo vgrajena tudi video kamere, se zaradi želje po majhnih dimenzijah in teži namreč spopadajo s kroničnem pomanjkanjem energije. Google Glass je znan po temu, da lahko celotno zalogo porabi tudi v le eni uri, če je uporabnik pretirano zahteven.

  Objavljeno: 28.7.2014 01:00 | Teme: Lenovo, pametna očala, Google Glass
 • Lenovo kupil nove patente za mobilne tehnologije

  Pri kitajskem Lenovu kupujejo za 100 milijonov dolarjev novih patentov, ki se nanašajo na tehnologije 3 in 4G. Patente kupujejo od ameriškega podjetja Unwired Planet, uporabljali pa jih naj bi v navezi s prevzemom podjetja Motorole, ki je bilo do nedavnega v lasti Googla. Hkrati bodo kar veliko patentov omenjenega podjetja tudi licencirali. Lenovo je ob nakupu Motorole že pridobil čez 2000 patentov, hkrati pa bodo imeli dostop tudi do Googlovega patentnega portfelja.

  Objavljeno: 23.3.2014 10:00 | Teme: Lenovo, patenti
 • Google prodal Motorolo Lenovu

  Google je leta 2011 kupil opešanega proizvajalca mobilnih telefonov Motorola in zanj odštel 12,5 milijarde dolarjev. Danes se je odločil, da Motorole ne potrebuje več in jo je odprodal kitajskemu Lenovu, za 2,91 milijarde dolarjev. Tukaj bi zapis lahko tudi zaključili, vendar je zgodba nekoliko širša.

  Objavljeno: 30.1.2014 09:30 | Teme: Lenovo, google, android
 • IBM Lenovu prodaja tudi strežnike

  Dobrih osem let mineva, odkar je IBM prepustil nekdaj cvetoč posel z osebnimi računalniki kitajskemu podjetju Lenovo. Kupčija se je za obe vpleteni stranki izkazala za dobičkonosno, zato sta s sodelovanjem nadaljevali. Medtem ko se IBM vedno bolj usmerja k storitvam, so Kitajci popolnoma predani strojni opremi. Že nekaj časa nazaj so tako postali največji proizvajalec osebnih računalnikov na svetu. Ker povpraševanje po PCjih upada, se Lenovo spogleduje z drugimi izdelki, med njimi prednjačijo pametni telefoni, tablice in televizorji. Med alternativami, ki bi potencialno pokrile PC luknjo, so tudi strežniki. Da bi si v poslovnem svetu pridobili zaupanje, so se odločili, da prevzamejo še IBMjev oddelek za strežnike nižjega cenovnega ranga (System x, BladeCenter, Flex System, NeXtScale, iDataPlex). Prevzem jih bo olajšal za 2,3 milijarde ameriških dolarjev. Več podrobnosti o kupčiji najdete v priloženi pogodbi.

  Objavljeno: 23.1.2014 15:00 | Teme: IBM, Lenovo

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji