Teme - Lenovo

 • Lenovo z varnostno luknjo

  Tri mesece po tem, ko se je Lenovo, največji svetovni proizvajalec računalnikov, znašel na tapeti zaradi »oglasnega« programa Superfish, ki so ga nameščali na svoje računalnike, so raziskovalci varnostnega podjetja IOActive objavili novo nevarno varnostno luknjo v programski opremi Lenovo. Prisotna je (bila) v vseh računalnikih ThinkPad, ThinkCentre, ThinkStation in Lenovo V/B/K/E.

  Objavljeno: 7.5.2015 14:00več
 • Android 5 začenja svojo pot

  Pol leta po tem, ko je Google predstavil svoj najnovejši operacijski sistem za mobilne naprave, se Android 5 (z razvojnim imenom Lollipop oz. Lizika) začenja pojavljati tudi kot nadgradnja na telefonih, ki so bili predstavljeni lani, z Androidom 4.4. Nekateri proizvajalci so sicer pohiteli (lanski Samsung Galaxy S5 je bil na Android 5.0 nadgrajen že pred časom), večinoma pa smo Androida 5.0 danes deležni le ob nakupu nove naprave. Če seveda nismo lastniki Googlovih naprav Nexus, ki so nadgradnjo dobili že lanskega novembra.

  Objavljeno: 5.5.2015 13:00več
 • Lenovo predstavil telefon K80

  Pro Lenovu so predstavili telefon K80, gre za enega izmed prvih telefonov s kar 4 GB pomnilnika. Naprava uporablja Intelov Atom procesor s taktom 1,8 GHz, zaslon meri po diagonali 5,5 palcev, ločljivost je FullHD. Za podatke je na voljo 64 GB prostora, presenetljivo velik je akumulator, kar 4000 mAh - to se lahko primerja z marsikaterim prenosnikom. Je pa posledično telefon malenkost debelejši, v globino meri 8,5 milimetrov.

  Objavljeno: 25.4.2015 12:00več
 • Telefoni Lenovo tudi pri nas

  Lenovo, sicer največji proizvajalec osebnih računalnikov na svetu, je med države, kjer ponuja svoje mobilne telefone, končno sprejel tudi Slovenijo. Telefoni Lenovo so v svetu med bolj priljubljenimi, in čeprav še vedno daleč zaostajajo za velikanoma Apple in Samsung, so pri podjetju optimistični in stavijo na vse. Pri nas so naprodaj v trgovinah, v tednu ali dveh pa bodo na voljo tudi pri mobilnem operaterju »ali dveh«, kot so se izrazili.

  Objavljeno: 12.3.2015 09:00več
 • Hekerji za krajši čas zavzeli stran Lenovo.com

  Računalniško podjetje Lenovo je pred kratkim doživelo plaz kritik, saj so na nekatere nove prenosne računalnike nameščali program Superfish, ki vohuni za uporabnikom in njegovimi spletnimi navadami, pri tem pa predstavlja tudi resno varnostno grožnjo za uporabnika. Pri podjetju so sicer prakso priznali in program že onemogočili, a bo poteza vseeno vplivala na ugled podjetja.

  Objavljeno: 26.2.2015 10:00več
 • Računalniki Lenovo z reklamnim programom

  Uporabniki novih računalnikov podjetja Lenovo so bili do nedavnega deležni "obogatenega iskanja" po spletu, saj so bili rezultati obogateni z oglasi, Podrobnejši pregled dogajanja na računalniku je razkril, da so računalniki delovali povsem v skladu s pričakovanji proizvajalca. Slednji jim je namreč "testno" vgradil reklamni program Superfish, ki vohuni za uporabnikom in njegovimi (spletnimi) navadami ter skladno z dognanji meša štrene dežurnemu brskalniku.

  Objavljeno: 19.2.2015 14:00več
 • Lenovo varnostni odpoklic: zamenjava napajalnega kabla LS-15

  Družba Lenovo je ugotovila napako v napajalnem kablu LS-15, ki je bil priložen prenosnikom IdeaPad in Lenovo, izdelanim med februarjem 2011 in junijem 2012. Omenjeni kabel je podjetju dobavil zunanji dobavitelj, Lenovo pa bo strankam napajalni kabel zamenjal brezplačno.

  Objavljeno: 16.2.2015 10:00več
 • Telefon z zmogljivo baterijo

  P70t je pametni telefon podjetja Lenovo, ki se ponaša s petpalčnim zaslonom HD ločljivosti (1280 × 720), 64-bitnim procesorjem MediaTek MT6732, pomnilnikom RAM v velikosti 1 GB ter z 8 GB podatkovne shrambe, razširljive s pomnilniškimi karticami microSD. Za nameček ima sposobni kameri (5 in 13 MP), prostor za par SIM kartic in sprejemljive dimenzije (142 x 71,8 x 8,9 mm) ter težo (149 g). Vse našteto pa ni nič v primerjavi z vgrajeno baterijo, ki izstopa. 4000 mAh velika shramba električnega toka naj bi bila dovolj za 15 ur neprekinjenega dela s telefonom ali za 46 dni stanja pripravljenosti. Lenovo je poskrbel tudi za hitro polnjenje. Ko bomo telefon za petnajst minut priklopili na električno omrežje, bo z njim mogoče telefonirati 6 ur. Cena in prihod telefona Lenovo P70t v trgovine nista znana.

  Objavljeno: 27.12.2014 08:00več
 • Lenovo iPhone?

  Kitajski Lenovo je danes predstavil telefon Sisley S90, ki je navzven praktično kopija Applovega iPhone 6, skopirali pa so tudi samo predstavitev telefona na spletu, njegovo pakiranje, vse do majhne kovinske paličice, namenjene odpiranju reže za SIM kartico. Telefon ima sicer pet-palčni Super AMOLED zaslon ločljivosti FullHD in 1,2 GHz štiri-jedrni Snapdragon procesor, zraven pa 1 GB pomnilnika. Na voljo bo 16 GB prostora za podatke in programe, dve reži za SIM kartice sta bojda na Kitajskem bolj popularni kot pri nas, vključen bo tudi NFC. Pri ohišju je v primerjavi z iPhone 6 razlika pri kameri, ki je tu povsem zlita z ohišjem. Telefon bo uporabljal Android 4.4.4, na voljo ča bo (vsaj v začetku) le na kitajskem, za ceno okoli 330 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 5.11.2014 14:00več
 • Lenovo s pametno zapestnico

  Pametna zapestnica Lenovo Smartband SW-B100 ima pričakovan nabor zmožnosti, med katerimi ne manjkajo štetje korakov, prikaz prehojene razdalje, seštevek porabljenih kalorij in merilec srčnega utripa. Za nameček se naprava udinja kot spalni pripomoček. Na žalost ne gre za zapestnico z operacijskim sistemom Android Wear, kar pomeni, da majhen zaslon naprave v povezavi z dežurnim pametnim telefonom, kaj več od opozoril o prispelih sporočilih, zgrešenih klicih in koledarskih dogodkih ne bo prikazal. Dodatno vrednost vseeno ima, predstavlja ji jo povezljivost z izbranim PCjem, ki ga zapestnica odklene, ko je v bližini. Pametna zapestnica podjetja Lenovo bo na voljo v modri in oranžni barvi, za kakšno ceno, še ne vemo.

  Objavljeno: 27.10.2014 07:00več