Teme - Lenovo

 • Lenovo z novimi prenosniki in pametnim pomočnikom

  Lenovo je na sejmu CES razgrnil nove zanimivosti, ki bodo v prodajo prišli v naslednjih mesecih. Ob kopici zanimivih prenosnikov so tokrat prvič tudi izdelki s področja pametnih pomočnikov/umetne inteligence in navidezne resničnosti.

  Objavljeno: 3.1.2017 01:00več
 • Nove pametne ure Moto 360 ne bo

  Motorolin šef razvoja Shakil Barkat je za The Verge potrdil, da nove pametne ure Moto 360 (vsaj) še nekaj časa ne bo. Po njegovih besedah tako Motorola kot lastnik Lenovo verjameta, da trg na širše posvajanje nosljivih naprav ni pripravljen. Položaj naj se ne bi spremenil niti s prihodom operacijskega sistema Android Wear 2.0, ki ga bo Google splavil v letu 2017, zato naslednika pametne ure Moto 360 2015 ne načrtujeta. Shakilove besede potrjujejo tudi zadnji prodajni podatki, ki nosljivim napravam napovedujejo precej temačno prihodnost.

  Objavljeno: 2.12.2016 11:00več
 • Prvi Tango telefon

  Googlov projekt Tango, ki je bil prvič predstavljen lani, dobiva s telefonom Phab 2 Pro podjetja Lenovo tudi fizično podobo. Gre za napravo s posebno kamero, zmožno zaznavanja okolice, medtem ko par dodatnih procesorjev za računalniški vid poskrbi za hitre meritve objektov in razdalj med njimi. Telefon Phab 2 Pro je sicer opremljen s 4K zaslonom velikosti 6,4 palca, procesorjem Snapdragon 652, 4GB pomnilnika RAM, 64 GB shrambe ter 4000 mAh baterijo. Na dobrih 450 evrov ocenjen telefon v navidezni resničnosti dobro sodeluje z Googlovimi očali Daydream, za optimalni izkoristek Tango kamere in tipal pa je na tržnici Play že na voljo več kot 35 namenskih aplikacij. 

  Objavljeno: 2.11.2016 08:00več
 • Telefoni "Motorola" tudi v Sloveniji

  Motorola, kot pionir mobilnih komunikacij (prvi mobilni telefonski klic je bil opravljen leta 1973, z Motorolino opremo/telefonom) je svoj mobilni oddelek že pred leti prodala Googlu, ta pa ga je predlani prodal kitajskemu Lenovu. Ta ima sicer svojo serijo mobilnih telefonov z androidom, Motorolino serijo pa je do sedaj prodajal le v »zahodnem svetu«.

  Objavljeno: 27.10.2016 14:00več
 • Lenovo se dogovarja za prevzem Fujitsujevih računalnikov

  Pri Fujitsuju so potrdili, da se dogovarjajo z Lenovom glede prevzema oddelka, ki izdeluje računalnike, tako namizne kot prenosnike. Pri tem bi si želeli, da se računalniki še naprej prodajajo pod njihovo blagovno znamko, računajo, da bi pri prevzemu potencialno sodelovala tudi japonska razvojna banka. Delnice Fujitsuja so ob objavi novice takoj poskočile, nam pa se zdi, da si lahko v prihodnjih letih obetamo še kakega izdelovalca računalnikov manj. V zadnjih letih se tako poslavljamo od Fujitsuja, Sonyja in Toshibe.

  Objavljeno: 27.10.2016 12:00več
 • Brexit podražil računalnike

  Načrtovani britanski odhod iz Evropske unije prinaša številne negativne posledice. Negotovo obdobje se med drugim odraža na višjih cenah. Medtem ko Angleže običajne počitnice v tujini stanejo slabih tristo funtov več kot pred Brexitom, jih po žepu precej bolj udarijo tudi tehnični izdelki. Pri Dellu so kot prvi od računalniških podjetij na Otoku dvignili cene za deset odstotkov, sledijo mu drugi. Na najnižjo vrednost funta v zadnjih tridesetih letih so se s podražitvami izdelkov odzvali že pri HPju, o podobnem pristopu pa razmišljajo tudi pri Lenovu in Ciscu. Svoje telefone dražje prodaja tudi kitajski OnePlus. Dosedanje podražitve sicer niso presegale desetine prvotne cene, v povprečju so se cene dvignile od 5 do 10 odstotkov, a analitiki pričakujejo, da bodo prihodnje podražitve višje.

  Objavljeno: 14.7.2016 08:00več
 • Lenovo bo v VB dvignil cene, mogoče odpuščal

  Podjetja po Brexitu že pripravljajo načrte za odhod Velike Britanije iz Evropske Unije. Samsung je že povedal, da razmišljajo o preselitvi svojega evropskega štaba iz Londona v kako drugo evropsko državo, nekatera druga podjetja so napovedala dvig cen, zaradi padca valute. Oglasili so se tudi pri Lenovu - načrtujejo dvig cen svojih izdelkov, možna pa so tudi odpuščanja.

  Objavljeno: 8.7.2016 10:00več
 • Lenovo pleše Tango

  Lenovo je predstavil prvi Tango telefon za slehernika na svetu. Gre za Googlovo platformo zaznavanja okolice in lokacije brez uporabe GPSa in zunanjih signalov, ki je bila doslej na voljo le razvijalcem. Lenovo Phab 2 Pro je opremljen z dvojno kamero in dodatnimi tipali, ki zaznavajo okolico v treh dimenzijah, z globino ter predmeti v bližini. Tehnologija med drugim omogoča z obogateno resničnostjo oplemenitene oglede muzejev ter navidezno opremljanje doma. Sicer je Phab 2 Pro 6,4 palcev velik telefon z operacijskim sistemom Android 6.0 Marshmallow, ločljivostjo 2560 x 1440 slikovnih pik, osemjedrnim procesorjem Snapdragon 652, 4 GB pomnilnika RAM, zvokom Dolby Atmos ter 4050 mAh baterijo. Telefon bo za pol tisočaka ameriških dolarjev na voljo septembra.

  Objavljeno: 10.6.2016 09:00več
 • Lenovo predstavil nove naprave X1

  Eden izmed najboljši poslovnih prenosnikov letošnjega leta, Lenovov ThinkPad X1 Carbon, dobiva več naslednikov. Predstavili so naslednika, torej klasični model X1 Carbon, ob njem še model oznako Yoga, temu se zaslon zavrti na tečajih in ga lahko uporabljamo kot tablico. Predstavili pa so še čistokrvno tablico X1 Tablet, stacionarni računalnik tipa vse-v-enem ter računalniški monitor.

  Objavljeno: 4.1.2016 10:00več
 • Lenovo in Razer

  Največji proizvajalec računalnikov na svetu Lenovo je napovedal sodelovanje z igričarskim podjetjem Razer. Skupaj sta zasnovala linijo PCjev s preprostim nazivom Y. Računalnike, izdelane v sodelovanju, bo krasila tako nadpovprečna strojna moč, ustvarjena za zagon najzahtevnejših iger, kot oblikovne posebnosti podjetja Razer, med katerimi ne manjka priljubljena barvna osvetlitev Chroma. Prvi izdelek iz serije, namizni računalnik Lenovo Razer Edition, bo uradno predstavljen januarja na ameriškem sejmu elektronike CES. Kitajci želijo s sodelovanjem okrepiti prisotnost na igričarskem trgu, med kupci, ki so še edini pripravljeni odšteti zajeten kup denarja za računalnik, medtem ko Razer s podporo večjega podjetja upa na podoben uspeh kot ga ima naveza Dell - Alienware.

  Objavljeno: 28.11.2015 08:00več