Teme - Intel

 • Intel predstavil sedmo generacijo procesorjev Core

  Intel je predstavil arhitekturo Kaby Lake, že sedmo generacijo procesorjev iz družine Core. Gre za novo, tretjo fazo novih procesorjev, v kateri se ukvarjajo predvsem z optimizacijo obstoječih tehnologij. Letos so pri Intelu namreč upokojili taktiko »Tick - Tock«, kjer je ena generacija (»Tick«) prinesla procesne spremembe (torej izdelava procesorjev v še manjši tehnologiji, nazadnje 14 nm), druga (»Tock«) pa optimizacijo arhitekture in delovanja. Po novem imamo opravka s tremi generacijami, znanimi pod kratico PAO (Process – Architecture – Optimization), novo predstavljeni procesorji Kaby Lake pa sodijo v zadnjo (predhodnika sta Broadwell in Skylake).

  Objavljeno: 31.8.2016 08:00 | Teme: Intel
 • Intel Development Forum 2016

  Intel je bil sredi avgusta gostitelj osrednje konference posvečene razvijalcem, na kateri so skušali navdušiti in motivirati k razvoju nove generacije izdelkov in programov. Tako kot marsikje drugje, je tudi pri Intelu največ pozornosti ta hip posvečene navidezni resničnosti. Stična točka različnih novosti je bila zlasti Intelova kamera RealSense, ki številnim projektom omogoča računalniški vid.

  Objavljeno: 17.8.2016 | Teme: Intel
 • Intel pomagal natisniti protetično roko

  Intel je v sodelovanju s podjetjem 3D Systems ustvaril za dečka z imenom Daniel posebej prilagojeno protetično roko. Alternativo obstoječim protetičnim rešitvam so naredili s pomočjo tehnologije 3D tiskanja. Danielova nova protetična roka je lažja in bolj udobna za nošenje od uveljavljenih rešitev na trgu. Namesto običajnih 16 kosov, ki jih je treba sestaviti, je Danielova protetična roka popolnoma zaključen izdelek s prilagojenim nastavkom. Roka je bila tako narejena v nekaj urah, a hkrati osebno prilagojena končnemu uporabniku. Daniel si jo lahko sname in natakne kot rokavico, za delovanje ne potrebuje baterij. Tako pri Intelu, kot pri 3D Systems upajo, da bodo s sodelovanjem nadaljevali in trgu kmalu ponudili cenovno ugodne in prilagodljive rešitve.

  Objavljeno: 16.6.2016 07:30 | Teme: Intel, 3D tiskalnik
 • Intel Core i7-6950X Extreme

  Intel je na sejmu Computex tudi uradno predstavil svoj najzmogljivejši procesor doslej. Model Core i7-6950X Extreme ima vgrajenih kar 10 jeder, ki delujejo pri taktu 3GHz (po potrebi krajši čas tudi do 3,5 GHz). Procesor ima vgrajen 25 MB velik predpomnilnik in najnovejšo tehnologijo Intel Turbo Boost 3.0 za večjo prepustnost.

  Objavljeno: 31.5.2016 01:00 | Teme: Intel, procesor
 • Novi najzmogljivejši Intel Core i7 Broadwell-E

  Intel uradno sicer še ni najavil svojega najzmogljivejšega procesorja za osebne računalnike, vendar so o njem že pricurljali številni zanimivi podatki. Kdor je res vztrajen, ga morda lahko celo kupi na eBayu. Ker je Intel številne predserijske primerke razdelil raznim partnerjem, so si nekateri očitno dovolili, da poizkušajo z redkim izdelkom zaslužiti še kak dolar več. Cena novega procesorja Broadwell-E Core i7-6950X trenutno dosega nekaj manj kot 2.000 dolarjev, dvakrat več kot Intel trenutno ceni sedanji najzmogljivejši procesorski primerek.

  Objavljeno: 4.5.2016 01:00 | Teme: Intel, procesor, PC
 • Intel ukinja procesorje Atom

  Intel je v senci najavljenega prestrukturiranja družbe, pri katerem bodo odpustili 12.000 ljudi ali 11% vseh zaposlenih, poskrbel še za eno odmevno spremembo. Podjetje je nemudoma ukinilo nadaljnji razvoj procesorjev Atom z delovnimi imeni Sofia in Broxton, s katerimi so nameravali konkurirati na področju pametnih telefonov in samostojnih tablic.

  Objavljeno: 2.5.2016 01:00 | Teme: Intel, Intel, procesor
 • Intel bo odpustil 12 tisoč zaposlenih

  Intel je ob objavi slabših finančnih rezultatov za prvo četrtino leta 2016, ko je prislužil zanj skromnih 14 milijard ameriških dolarjev, napovedal velika odpuščanja. Predvsem zaradi padca prodaje računalnikov PC bo ob službo 12.000 ljudi. Skoraj polovico posla Intelu danes predstavljata Internet stvari ter rokovanje s podatki, zato bodo moči v bodoče usmerili v podatkovne centre, IoT, pomnilnik ter povezljivost. Njihova osredotočenost na področje računalnikov PC bo logično popustila, enajst odstotkov zmanjšana delovna sila ter veliko prestrukturiranje podjetja zahtevata svoj davek.

  Objavljeno: 20.4.2016 08:00 | Teme: Intel
 • Intelov procesor za oblačne storitve

  Intel je predstavil novo generacijo procesorjev Xeon E5-2600, ki premore modele s kar 22 jedri. Novi procesorji, ki temeljijo na arhitekturi Broadwell, so namenjeni predvsem strežnikom za ponudnike storitev v oblaku. Srečali pa jih bomo verjetno tudi v najzmogljivejših delovnih postajah za urejanje video posnetkov v ločljivosti 4K in razvoj aplikacij za navidezno resničnost.

  Objavljeno: 4.4.2016 01:00 | Teme: Intel, procesor, strežnik
 • Umrl je oče Pentiuma

  Umrl je nekdanji predsednik uprave podjetja Intel, Andrew S. Grove. Bil je med najbolj zaslužnimi osebami za uspeh podjetja ter PC revolucijo, ki je sledila splavitvi procesorjev 386 in Pentium. Med zaslugami, ki mu jih pripisujejo, je tudi razcvet doline Silicon Valley. Pri Intelu so zapisali, da je bil Grove človek, ki je znal kombinirati analitičen pristop znanstvenika s poštenim in globokim razumevanjem za sogovornika. Bil je učinkovit vodja, ki je priznal svoje napake. Med drugim je zaslužen za izgubo v višini pol milijarde, ki je podjetje doletela zaradi napake v procesorjih Pentium. Od sodelavcev je znal izvleči največ, vzbujal je strah in spoštovanje. Star je bil 79 let.

  Objavljeno: 22.3.2016 10:00 | Teme: Intel
 • Intel kupuje specialista za prostorski video

  Intel ne namerava stati križem rok, medtem ko se okoli njega dogaja revolucija na področju navidezne resničnosti in prostorskih video posnetkov. Da bodo aktivni ponudniki tudi na tem področju nakazujejo z nakupom družbe Replay Technologies, specialista za 360-stopinjske posnetke in posebne učinke pri športnih dogodkih.

  Objavljeno: 10.3.2016 01:00 | Teme: Intel, video, navidezna resničnost

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

0dAqUiHKe3c

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji