Teme - Intel

 • Intel Core z osmimi jedri

  Intel kot kaže za drugo polovico 2014 pripravlja svoje prve procesorje z osmimi jedri namenjene osebnim računalnikom za navdušence (nad igrami). Zmogljivejša različica z imenom Haswell-E izhaja iz pravkar predstavljene četrte generacije procesorjev Core, vendar s sabo prinaša pomembne izboljšave.

  Objavljeno: 17.6.2013 01:00 | Teme: Intel, procesor
 • Thunderbolt 2

  Med številnimi novostmi na sejmu Computex je nekoliko v ozadju potekala predstavitev naslednje generacije vmesnika Thunderbolt. Intel je prikazal drugo generacijo hitrega vmesnika, ki bo zmogel prenašati podatke s hitrostjo kar 20 Gb/s. Novi vmesnik je menda kot nalašč za prenos tudi najbolj zahtevnih vsebin, na prvem mestu video posnetkov v ultra visoki ločljivosti 4K.

  Objavljeno: 10.6.2013 01:00 | Teme: Intel, Thunderbolt
 • Fujitsu z zaslonom 3.200 x 1.800 pik

  Japonski Fujitsu je predstavil prenosnik, katerega zaslon dosega gostoto kar 262 pik na palec, največ doslej pri velikih zaslonih. Prenosnik z imenom Lifebook UH90/L ima 14-palčni zaslon z ločljivostjo 3.200 x 1.800 pik, kar je 2,7-krat več kot pri zaslonih HD. Visoko ločljivost so dosegli z izbiro tehnologije IGZO, ki omogoča uporabo manjših tranzistorjev in s tem večjo gostoto pik.

  Objavljeno: 10.6.2013 01:00 | Teme: Fujitsu, IGZO, Intel, prenosnik
 • Intel Core četrte generacije za daljše trajanje delovanja akumulatorjev

  Intel bo 4. Junija začel dobavljati četrto generacijo procesorjev Core, s katero želijo vnovič obuditi zanimanje za računalnike PC v vseh izvedbah. Nova generacija procesorjev Core bo nudila večjo zmogljivost, še bolj pomemben cilj pa je občutno manjša poraba energije. Intel navaja, da bodo novi prenosniki, opremljeni z mobilnimi različicami procesorjev Core i7 lahko delovali skoraj 10 ur (po prikazanih meritvah natančneje 9,1 ur), kar je skoraj 50% bolje kot pri dosedanji generaciji procesorjev.

  Objavljeno: 1.6.2013 01:00 | Teme: Intel, procesor
 • V mladih je moč

  Na vsakoletnem mednarodnem sejmu posvečenem znanosti in inženirjem je Intel vnovič pokazal, da moramo na pri največjih dosežkih računati na mladino in sveže zamisli. Zanimivo je, da so trije najboljši projekti plod dela študentov, od katerih ni nihče še dosegel starost 20 let.

  Objavljeno: 28.5.2013 01:00 | Teme: Intel, znanost
 • Samsungova tablica z Intelovim procesorjem

  Vedno več je dokazov, da bo prihajajoči Samsung Galaxy Tab 3 poganjal Intelov procesor Atom. Najprej je pred tednom dni na splet pricurljal posnetek tabličnih strojnih testov, sedaj pa je vest potrdilo tudi več uglednih novičarskih virov. Proizvajalec lastnih procesorjev Samsung naj bi se za potezo odločil, ker preprosto ne zmore slediti povpraševanju. Ker bo poslej v njihovi tablici (ali tablicah) tuj procesor, bodo Korejci imeli manj težav pri proizvodnji svojih bolj priljubljenih izdelkov, med katerimi trenutno prednjači telefon Galaxy S4.

  Objavljeno: 26.5.2013 06:00 | Teme: Intel, samsung, galaxy, tablica
 • Mobilni procesor naslednje generacije

  Pri Intelu so predstavili nov mobilni procesor. Intel Silvermont je naslednja generacija Atoma, sistem na čipu, ki bo od predhodnika trikrat hitrejši, a obenem tudi varčnejši. Oboje mu bodo omogočili posebni 3D (Tri-Gate) tranzistorji in 22-nanometrski proces izdelave. Ker bo arhitektura podpirala do osem procesnih jeder, ga bodo poleg telefonov in tablic, vase radi sprejeli tudi prenosniki ter podatkovni centri. Kdaj bo procesor na voljo, še ne vemo. Bržkone več izvemo na tajvanskem sejmu Computex, ki se bo odvil na začetku junija.

  Objavljeno: 7.5.2013 07:00 | Teme: Intel, mobilni, procesor
 • Intel ima novega komandirja

  Po tem ko je lani Intelov direktor Paul Otellini napovedal, da se bo letos v maju upokojil, so pri velikanu s področja elektronike izbrali novo vodstvo. Glavni direktor družbe postaja Brian Krzanich, ki je od leta 2011 izvršni direktor, sicer pa Intelov veteran, saj se je v Intelu zaposlil davnega leta 1982. Krzanich pa za razliko od Otellinija ne bo hkrati tudi predsednik družbe, saj bo to vlogo igral drugi veteran, Renee James, ki je v družbi že 25 let.

  Objavljeno: 4.5.2013 01:00 | Teme: Intel
 • Procesorji Haswell 3. junija

  V začetku junija prihaja naslednik Intelovih procesorjev Ivy Bridge. Datum predstavitve procesorja Haswell sovpada s tajvanskim računalniškim sejmom Computex, na katerem bo četrta generacija Intelovih Core procesorjev bržkone igrala osrednjo vlogo. Intel Haswell je energijsko izredno učinkovit procesor, ki bo svoje mesto našel tako v računalnikih kot v tablicah najrazličnejših proizvajalcev. Kot predhodnik je proizveden na 22 nm arhitekturi, a ga prekaša po učinkovitosti. Največja razlika je v hitrosti izvajanja grafičnih elementov. Več o novincu takoj, ko ga dobimo v šape.

  Objavljeno: 28.4.2013 05:00 | Teme: procesor, Intel
 • Prenosniki z Androidom

  Intel je napovedal prihod poceni prenosnikov, katerih cena ne bo presegala 200 dolarjev. Večina jih bo poganjala Googlov mobilni operacijski sistem Android. Prenosnikov s procesorjem Atom se lahko nadejamo že v prihodnjih nekaj mesecih. Kljub nizki ceni naj bi bili opremljeni z zaslonom, občutljivim za dotik. Novico je potrdil Intelov podpredsednik David Perlmutter, ki je obenem razkril, da se Android ne bo znašel zgolj na strojno podhranjenih računalih, temveč bo svoje mesto našel tudi na računalnikih višjega cenovnega razreda, ki bodo opremljeni z zmogljivejšimi Core procesorji. Botra resnejših namer proizvajalcev z Androidom je seveda cena, ki je njihov največji partner Microsoft, svojemu operacijskemu sistemu (za zdaj) ni pripravljen znižati.

  Objavljeno: 27.4.2013 06:00 | Teme: računalnik, prenosnik, Intel, android, operacijski sistem

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji