Teme - Intel

 • Google Glass z Intelovimi čipi

  Google Glass se vrača v velikem loku, saj bo elektroniko zanj dobavljal Intel, poročajo viri blizu podjetja. Komercialno dostopne izdelke lahko pričakujemo že prihodnje leto, potem ko so letos razdelili precej prototipov.

  Objavljeno: 2.12.2014 05:00 | Teme: Google Glass, Intel
 • Intel bo plačal za manipulacijo meritev

  Računalniški mediji in navdušenci med preizkušanjem strojne opreme redno uporabljamo različne programe, ki ponujajo čim bolj standardne meritve, s katerimi lahko primerjamo različne kose strojne opreme. Najbolj popularne meritve se tičejo procesorjev in grafičnih kartic, v zadnjih letih tudi procesorjev, vgrajenih v telefone.

  Objavljeno: 3.11.2014 14:00 | Teme: Intel
 • Meegopad - Intelov odgovor na Chromecast

  Intel je nekoliko presenetljivo predstavil svojo vizijo HDMI ključka, ki televizorju ali projektorju doda računalniške zmogljivosti. Izdelek se imenuje Meegopad T01 in, verjeli ali ne, na njem lahko teče poln različica operacijskega sistema Windows 8.1.

  Objavljeno: 21.10.2014 01:00 | Teme: Intel, računalnik
 • Intel Core M, razlog za zamenjavo prenosnika

  Peta generacija procesorjev Core z oznako M ne bo tekmec zmogljivemu drobovju, ki tiktaka v najdražjih računalnikih po svetu. Čeprav je Intel Core M energijsko član družine Broadwell, gre za procesor, ki je prvenstveno namenjen tanjšim prenosnikom in hibridom. Manjši, učinkovitejši in energijsko varčnejši čipi, izdelani s 14 nm tehnologijo napovedujejo tanjše tablice, manjše osnovne plošče ter prenosnike brez ventilatorjev. Najbolj opevana lastnost novega procesorja je zmanjšana poraba energije ( manj od 6W, zavisi od velikosti modela), ki povprečno pomeni slabi dve uri daljšo avtonomijo izbrane naprave. Med drugimi priboljški, ki jih sveži čip nudi, velja omeniti tehnologijo Intel Smart Sound. S pomočjo slednje bo naprave z osrčjem Core M moč obuditi tudi z glasom. V prvem valu naj bi na prodajne police prišlo več kot dvajset modelov s čipovjem Core M. Cena lastovk bržkone ne bo prizanesljiva.

  Objavljeno: 6.9.2014 01:00 | Teme: Intel, procesor
 • 8 jeder za domačo rabo

  Intel je predstavil doslej najzmogljivejši procesor za rabo v domačih računalnikih, ki prvič na to področje prinaša arhitekturo z osmimi jedri in 16 procesnimi nitmi. Novi procesor z uradno oznako Core i7-5960X Extreme Edition je seveda namenjen predvsem ljubiteljem iger, ki na osebnih računalnikih najbolj izkoriščajo dodatna jedra v centralnem procesorju.

  Objavljeno: 30.8.2014 01:00 | Teme: Intel, procesor, PC
 • Govorice o Nexusu 8

  Približuje se Googlova letna razvijalska konferenca I/O 2014 (25. in 26. junij), na kateri bo menda (morda/zagotovo) predstavljena tudi nova 8-palčna tablica Nexus 8, z razvojnim imenom Volantis/Flounder (trenutni Nexus 10 je npr. enako poimenovan Manta). V spletu je na to temo najti kar nekaj ugibanj, večina pa se strinja, da bo tablico izdeloval HTC (še nedavno je veljalo, da LG) in da bo na njem nameščen novi Android 4.5. Še do nedavnega je veljalo, da novi Nexus (če bo) opremljen z Intelovim 64-bitnim procesorjem oz. SoCom (Moorfield), trenutno pa bolj krožijo informacije o vgrajenem nVidiinem novem, 64-bitnem, ARM SoC K1.

  Objavljeno: 14.6.2014 09:00 | Teme: android, Intel, nvidia, google
 • Nov procesor za močnejše tablice

  Procesorski gigant Intel je predstavil procesor Broadwell Core M. Gre za energetsko izredno učinkovit procesor, izdelan s 14-nanometrsko tehnologijo, ki bo domoval v tablicah prihodnosti. Kljub moči Intel Core procesorjev se različica M ne bo segrevala kot bratranci, zato bo lahko delovala brez naveze z ventilatorjem. Testno se je Core M tako znašel v hibridnem prenosniku, ki je brez tipkovnice ob debelini 7,2 mm tehtal le 670 g, kar je občutno manj kot zadnji Microsoftov Surface. Zmogljive tablice z odraslimi procesorskimi jedri (x86) pred letom 2015 ne pričakujemo, saj Intel proizvodnje pred koncem leta ne bo spočel.

  Objavljeno: 6.6.2014 08:00 | Teme: Intel, procesor, tablica
 • Intel bo ponujal robote

  Intelov prvi mož Brian Krzanich je na konferenci re/code javno nakazal, da se ta velikan namerava podati tudi na področje robotike. Na govorniškem odru so prikazali kar dva prototipa, ki seveda uporabljata kopico Intelovih tehnologij, začenši s procesorji.

  Objavljeno: 31.5.2014 01:00 | Teme: Intel, robotika
 • Intelova ofenziva v Chromebookih

  Prenosniki Chromebook so bili dolgo tarča posmeha, enako kot Googlov operacijski sistem ChromeOS, ki jih poganja. Operacijski sistem, ki je v resnici le spletni brskalnik, se v resnici ne sliši najbolje. Vendar pa v zadnjem času, ko postaja stalna povezanost v internet (in »oblak«) počasi samoumevna, prodaja tovrstnih naprav raste, predvsem zaradi izredno nizkih cen (okoli 200 dolarjev za 11-palčne modele). Na ameriškem Amazonu je kar sedem izmed najbolje prodajanih prenosnih računalnikov Chromebookov.

  Objavljeno: 8.5.2014 11:30 | Teme: chrome, Chromebox, Intel, ARM, google
 • Intel Atom Cherry Trail

  Intel bo proti koncu letošnjega leta predstavil novo generacijo procesorjev Atom z delovnim imenom Cherry Trail. Za proizvajalca je to zelo pomemben izdelek, saj naj bi z njim naredili pomemben korak pred konkurenco na področju tablic. Kot prvi procesor na trgu naj bi bil namreč narejen z 14-nm procesom, kar bo omogočilo manjše dimenzije, hitrejše delovanje, zlasti pa precejšen prihranek pri porabi energije.

  Objavljeno: 3.3.2014 01:00 | Teme: Intel, procesor

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji