Teme - HTC

 • Z Windows Phone cenejši kot z Androidom

  HTC je v ZDA predstavil različico svojega najmočnejšega telefona One M8, ki ima namesto Androida nameščen Microsoftov sistem Windows Phone 8.1. Telefon je strojno enak obstoječemu in vendar je pri ponudniku Verizon z dveletno naročnino približno 50% cenejši. Glede na to, da je operacijski sistem Android za proizvajalce zastonj, opazovalci sklepajo, da je HTC nižjo ceno ponudil zaradi dogovora z Microsoftom, oz. da je Microsoft sam finančno podprl »preklop« na Windows Phone.

  Objavljeno: 20.8.2014 06:00več
 • Inovativni ovitek HTCjevih telefonov

  O inovativnem ovitku Dot View, ki je na voljo lastnikom HTCjevega telefona One M8, smo že pisali, si ga pobliže ogledali ter bili nad njim dokaj navdušeni, zato smo z zanimanjem prebrali vest o nadgradnji programske opreme, ki skrbi za prikaz informacij skozi luknjičasto ogrinjalo enega najlepših in najboljših pametnih telefonov ta hip. Dot View po novem omogoča prilagajanje videza z izbiro ozadij in lastnih tem, s katerimi dodamo telefonu z ovitkom osebno noto ali dve.

  Objavljeno: 13.7.2014 08:00več
 • HTC po enem letu z dobičkom

  Tajvansko podjetje HTC je po enem letu le prijavilo nekaj dobička – v drugem četrtletju letošnjega leta so prijavili za približno 75 milijonov dolarjev dobička (pri dobrih dveh milijardah dolarjev prometa). Del tega naj bi prišlo tudi zaradi telefona One M8, ki je eden izmed najatraktivnejših letošnjih modelov. Po besedah podjetja Goldman Sachs naj bi bilo drugo četrtletje za HTC najboljše (kot je bilo tudi lani).

  Objavljeno: 3.7.2014 13:00več
 • Plastični HTC One

  Tajvanski proizvajalec pametnih telefonov, podjetje HTC, je v velikih težavah. Kljub kakovostnim telefonom, pri katerih prednjači prvak HTC One M8, podjetju v primerjavi s preteklim obdobjem zaslužek strmo upada. V zadnjem finančnem poročilu so objavili slabih trideset odstotkov slabše rezultate kot leto poprej. Tajvanci rešitev iščejo v cenovno dostopnejših modelih. Predstavili so telefon HTC One E8.

  Objavljeno: 5.6.2014 08:00več
 • Najboljši pametni telefon na svetu

  HTC je pričakovano obelodanil naslednika telefona One. Različica z letnico 2014 ali oznako M8 bo imela pet palcev velik 1080p zaslon (1920 × 1080, 441 ppi), štirijedrni procesor Snapdragon 801 (2,3 GHz), 2 GB pomnilnika RAM in 2600 mAh baterijo. Slednja naj bi bila kar štirideset odstotkov zmogljivejša od prejšnje. Prostora za shranjevanje podatkov in nameščanje dodatnih aplikacij bo na voljo 32 GB, a bo za razliko od predhodnika, razširljiv s pomnilniškimi karticami microSD (do 64 GB).

  Objavljeno: 25.3.2014 21:00več
 • HTC One 2014

  Tajvanski proizvajalec pametnih telefonov, podjetje HTC, bo 25. marca predstavil naslednika enega najlepših pametnjakovičev doslej, telefona HTC One. Kljub temu, da je do uradne predstavitve še nekaj dni, so v javnost pricurljale naslednje zanimivosti.

  Objavljeno: 12.3.2014 06:00več
 • Nekje vmes

  HTCjev Desire 601 za svojo ceno ponuja veliko, vendar je vsekakor predrag, da bi ga lahko uvrstili v preizkus cenejših telefonov, ki si ga lahko preberete na naslednjih straneh. Zato smo ga preizkusili posebej.

  Objavljeno: 25.2.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Velik telefon

  Tablifon je beseda, ki je ne bi smelo biti, saj so naprave, ki jih tako poimenujejo, le telefoni z večjimi zasloni. Resda se meja med tablico in telefonom zamegli, ko zaslon po diagonali preseže pet palcev, a je umetno izumljanje nove kategorije naprav odveč.

  Objavljeno: 28.1.2014 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Patentna vojna se zaostruje

  Vojna med velikani nam ljube industrije se zaostruje. Priljubljeno orožje so zaščitene tehnologije, patenti. Potem ko je moral Google pri nakupu paketa patentov telekomunikacijske družbe Nortel, priznati premoč skupini Rockstar, ki je v imenu družb, med katerimi ne manjkajo Apple, Microsoft in Blackberry, kupila kanadsko znanje za osuplive štiri milijarde in pol dolarjev, je bilo jasno, da do nove tožbe ni več daleč. Skupina Rockstar je takoj sprožila pravdni spor proti Googlu, Samsungu, HTCju ter drugim proizvajalcem pametnih telefonov s 4G povezljivostjo in spletnim iskanjem, kjer našteti uporabljajo tehnologijo, zaščiteno s strani propadlega podjetja Nortel. 

  Objavljeno: 3.11.2013 07:00več
 • Microsoft pripravlja konkurenta Google Glassu

  Sodeč po pisanju časopisa Wall Street Journal naj bi Microsoft že testiral prve prototipe računalniških pametnih očal po vzoru tega, kar pripravlja Google s projektom Glass. Obstoj projekta posredno potrjuje tudi nedavna vloga za patent pametnih očal, v katerem je Microsoft natančno opisal nekatere scenarije uporabe.

  Objavljeno: 23.10.2013 07:00več