Teme - hibrid

 • Dell ponuja hibridni prenosnik z brezžičnim polnjenjem

  Brezžično polnjenje akumulatorjev je danes večinoma omejeno na izbrane modele pametnih telefonov zgornjega cenovnega razreda. Toda v večjih napravah, kot so tablice in prenosniki, te tehnologije iz številnih razlogov doslej nismo srečali. Podjetje Dell to spreminja s hibridnim prenosnikom/tablico Latitude 7285, ki ga mnogi uvrščajo kot neposrednega tekmeca priljubljenemu hibridu Microsoft Surface.

  Objavljeno: 14.7.2017 01:00 | Teme: prenosnik, tablica, hibrid, Dell
 • Dell XPS 13 zdaj deluje tudi kot tablica

  Dell je predstavil izboljšano različico nadvse priljubljenega prenosnika XPS 13, ki sodi med najmanjše in najlažje 13-palčnike. Novi model, ki bo prvič na ogled na sejmu CES, je hibrid, kar pomeni, da ima kot glavno novost zaslon občutljiv na dotik. Tega lahko zavrtimo za 360 stopinj in računalnik spremenimo v tablico. Za nameček ima zaslon ločljivost kar 3.200 x 1.800 pik in s tem izredno kakovost slike.

  Objavljeno: 3.1.2017 01:00 | Teme: prenosnik, hibrid, Dell
 • Dell Inspiron 2-v-1

  Podjetje Dell je na sejmu Computex predstavilo cel niz novih prenosnikov, ki imajo kot skupno značilnost vrtljiv zaslon na dotik, s katerim se po potrebi spremenijo v priložnostni tablični računalnik. Hibridni računalniki Inspiron tipa 2-v-1 prinašajo najnovejše Intelove procesorje, razlikujejo pa se po velikostih zaslonov in uporabljenimi materiali.

  Objavljeno: 1.6.2016 01:00 | Teme: prenosnik, hibrid
 • Prvi računalnik podjetja Huawei posnema Microsoftov Surface

  Huawei MateBook, ki so ga Kitajci predstavili na sejmu MWC v Barceloni, je dvanajst palcev velik hibrid z operacijskim sistemom Windows 10 in ločljivostjo 2160 × 1440. Dobrega pol kilograma težka in 6,9 mm debela naprava se podobno kot Microsoftov Surface s pomočjo priloženega ovitka s tipkovnico iz tablice v hipu prelevi v uporaben prenosnik. Opremljena je z Intelovimi procesorji Core M (M3, M5, M7), 4 ali 8 GB pomnilnika RAM ter 128, 256 ali 512 gigabajtov velikim SSD diskom. Litijeva baterija s kapaciteto 33,7 Wh se napolni v dveh urah in pol ter zagotavlja tablici / računalniku dovolj moči za devet ur nepretrganega brskanja po internetu oziroma 29 ur predvajanja glasbe. Med drugimi posebnostmi velja omeniti še bralnik prstnih odtisov in pisalo MatePen z več kot dvatisoč nivoji občutljivosti. MateBook bo na voljo v naslednjih mesecih v Aziji, Evropi in Severni Ameriki in v šampanjsko zlati in vesoljsko srebrni barvi.

  Objavljeno: 23.2.2016 02:00 | Teme: hibrid, Windows 10
 • HP Elite x2

  HP Inc. Je predstavil prenovljeno različico tabličnega računalnika, oziroma hibrida Elite x2, s katerim ciljajo predvsem na poslovne uporabnike. HP je v izdelek vgradil najsodobnejše tehnološke dosežke, obenem pa so posebej pazili na oblikovanje celote. Tablica je debela le 8,1 mm, a je narejena iz strojno obdelanega aluminija, ki skupaj s steklom Gorilla Glass 4 zagotavlja zelo veliko trdnost in trpežnost.

  Objavljeno: 21.11.2015 01:00 | Teme: HP, tablica, hibrid, prenosnik, Windows 10
 • Lenovo vadi z novimi Yogami

  Po tem, ko je Microsoft predstavil svoj Surface Book, je kmalu postajo jasno, da tekmeci ne bodo stali križem rok. Lenovo je tako predstavil svoj doslej najzmogljivejši prenosnik iz družine hibridov Yoga, ki se ponaša s precej izboljšano elektroniko in zelo izvirnimi oblikovnimi podrobnostmi.

  Objavljeno: 20.10.2015 01:00 | Teme: Lenovo, računalnik, prenosnik, hibrid, namizni računalnik
 • Hibrid s 4K zaslonom

  Toshiba je predstavila zanimivo napravo z imenom Satellite Radius 12. Gre za hibrid med prenosnikom in tablico, ki navdušuje z dvanajst palcev in pol velikim zaslonom z ločljivostjo 4K. Zaslon je vrtljiv in občutljiv za dotik, kar uporabniku omogoča, da napravo z operacijskim sistemom Windows 10 uporablja tudi kot tablico. Poldrugi centimeter debel in slab kilogram težek prenosnik bo opremljen s šesto generacijo Intelovih Core procesorjev ter infrardečo kamero, ki bo znala prepoznati uporabnikov obraz. Več podrobnosti, vključno s ceno, o napravi za zdaj ni znanih. Na prodajne police pride v zadnji četrtini leta.

  Objavljeno: 2.9.2015 08:00 | Teme: Toshiba, prenosnik, hibrid
 • CES: prenosniki in tablice letnik 2015

  Na sejmu CES je kar precej proizvajalcev predstavilo nove modle prenosnikov, tablic in hibridnih računalnikov, s katerimi bodo skušali navdušiti kupce v letu 2015. Med njimi je tudi podjetje Dell, ki v preteklosti tipično ni bilo preveč aktivno na CESu.

  Objavljeno: 7.1.2015 01:00 | Teme: CES 2015, prenosnik, tablica, hibrid
 • Tablice in prenosniki z dvojno dušo

  Ena izmed bolj zanimivih novosti na letošnjem sejmu CES so hibridni računalniki in tablice, na katerih lahko uporabljamo z ramo ob rami platforme Microsoft Windows 8 in Google Android. Zanimivo je tudi to, da ne gre za eno samo rešitev temveč več različnih pristopov, ki stremijo k enakemu cilju.

  Objavljeno: 7.1.2014 07:00 | Teme: hibrid, Intel, amd, Asus, android, windows
 • HP stavi na dotik

  Podjetje HP letos sicer ni uradno prisotno na razstavišču CES, vendar so dan pred otvoritvijo za javnost predstavili niz novosti na področju osebnih računalnikov in hibridov.  Najbolj zanimiva novost je namizni računalnik vse-v-enem z imenom Slate 21 Pro, katerega največja posebnost je brez dvoma ta, da ima vgrajen operacijski sistem Android in ne Windows. HP ga namenja poslovni rabi, šolam in javnim ustanovam, kot tak pa predstavlja prvo resno in konkretno alternativo desetletja uveljavljeni navezi Microsoft-Intel.

  Objavljeno: 7.1.2014 01:00 | Teme: HP, hibrid, android, windows

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

0dAqUiHKe3c

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji