Teme - galaxy

 • Samsung Galaxy Tab S2 se predstavlja

  Samsung je pravkar prenovil svoje najzmogljivejše tablice s katerimi konkurira Applovim modelom iPad Air 2. Novi Galaxy Tab S2 prinaša nove dimenzije zaslonov, ki se močno zgledujejo pa Applovih modelih. Namesto dosedanjih zaslonov z diagonalami 10,5 in 8,4 palcev, ponujajo zdaj nekoliko manjše 9,7 in 8-palčne.

  Objavljeno: 20.7.2015 01:00več
 • Prodaja Galaxy S6 izredno slaba

  Po slabi prodaji Galaxy S5 so pri Samsungu v njegovega naslednika polagali kar visoke upe. Žal pa kaže, da gre prodaja tega še slabše - do sedaj naj bi jih prodali le 10 milijonov, približno toliko, kot so pri Applu prodali iPhone 6 v prvem vikendu prodaje. Podatke je objavila korejska agencija Yonhap News Agency. Po njenih podatkih naj bi prodali milijon telefonov S6 manj, kot so lani v enakem obdobju prodali S5. Pri Samsungu so te številke sicer zanikali, a lastnih zaenkrat še niso objavil.

  Objavljeno: 23.5.2015 18:00več
 • Prihaja Galaxy S6 Active

  O odpornejši različici Samsungovega Galaxy S6 se govori že nekaj časa, take različice so imeli tudi predhodniki. Sedaj se je telefon pojavil na seznamu na eni izmed Samsungovih spletnih strani – ta seznam so sicer hitro umaknili. Telefon naj bi imel praktično enako strojno opremo kot navaden Galaxy S6, torej uporabljal bo Exynos procesor, zaslon AMOLED bo meril 5,1 palca,  fotoaparat bo premogel 16 milijonov pik, itd.

  Objavljeno: 18.5.2015 16:30več
 • Prodaja Galaxy S6 v Južni Koreji pod pričakovanji

  Kmalu po tem, ko so pri Samsungu napovedali, da nameravajo letos prodati 70 milijonov telefonov Galaxy S6 in S6 Edge, prihajajo iz domače Južne Koreje slabe novice. Po pisanju korejske Yonhap News naj bi na domačem trgu doslej prodali okoli 200.000 enot, kljub temu, da je bilo prednaročil okoli 300.000. Razlog naj bi bil v razmeroma neugodnih ponudbah pri domačih operaterjih mobilne telefonije, zato bodo sedaj povečali subvencije za omenjene telefone.

  Objavljeno: 22.4.2015 15:00več
 • Samsung Galaxy S6 in S6 Edge tudi uradno

  Samsung je na predvečer otvoritve konference Mobile World Congress predstavil dolgo pričakovani pametni telefon Galaxy S6. Tudi tokrat so se domala vse govorice in curljanja informacij pred objavo izkazali za pravilne. Pravzaprav gre za dva modela, ki imata skoraj vse sestavine povsem enake, razlikujeta se v izvedbi zaslona. Navadni Galaxy S6 ima klasičen zaslon, medtem ko ima Galaxy S6 Edge na levem in desnem robu zaslon ukrivljen v robove telefona.

  Objavljeno: 1.3.2015 20:00več
 • Naslednja Galaksija

  Prvega marca bo Samsung v Barceloni razkril vse podrobnosti o novem telefonu Galaxy S6. Neučakanim so na voljo pobegle informacije (beri: govorice) ali reklamni spoti, s katerimi nas Korejci držijo v napetosti. Zadnji razkriva posebnosti prihajajoče zastavonoše. Poleg izjemne kamere, ki naj bi navduševala tudi v slabih svetlobnih pogojih, nas čaka popolnoma kovinsko ohišje, zaslon brez robov in še kaj marsikaj. Jutri bo tekla kovina, lepota bo močna, meje bodo izginile, svetloba osvobojena, barve žive in prišla bo prihodnost. Tako pravi Samsung, na kaj z objavljenim namiguje, pa prepuščamo domišljiji.

  Objavljeno: 22.2.2015 09:00več
 • Najnovejša šušljanja o Galaxy S6

  Prihod novega najzmogljivejšega mobilnega telefona korejskega velikana Samsung je oddaljen le še nekaj dni, na spletu pa se pojavlja vse več zelo podrobnih opisov in celo neuradnih fotografij. Fotografije prihajajo iz krogov proizvajalcev dodatnih ovitkov, ki pa razkrivajo tudi podobo novega telefona. Pravzaprav ne govorimo o enem, temveč o dveh telefonih. Skoraj zagotovo bo Samsung hkrati predstavil standardni model Galaxy S6, pa tudi posebneža, najbrž z imenom Galaxy S6 Edge, ki bo imel zaslon upognjen čez levi in desni rob ohišja.

  Objavljeno: 7.2.2015 01:00več
 • Prihaja Samsung Galaxy J1

  Pri Samsungu so ravno v teh dneh predstavili novo serijo telefonov Galaxy A, sedaj pa so se na spletu že pojavile informacije o novi vstopni družini Galaxy J, prvi izmed katerih naj bi bil model J1. Ker gre za vstopni model je strojna oprema razmeroma zadržana. Telefon bo uporabljal dvo-jedrni procesor Cortex-A7, na voljo bo 512 MB pomnilnika. Za uporabniške podatke in aplikacije bo na voljo le 4 GB prostora, to bomo lahko sicer razširili s kartico MicroSD. Zaslon bo meril 4,3 palca, ločljivost bo 800 × 480 pik. Telefon bo med manjšimi in lažjimi, na njem bo tekel Android 4.4 (KitKat) – škoda, na novih telefonih bi pričakovali Android 5.

  Objavljeno: 28.1.2015 14:00več
 • Galaxy S5 slabše od pričakovanj

  Samsungu v zadnjem času ne cvetijo rožice. Po poročanju časnika The Wall Street Journal so se Korejci ušteli pri prodaji telefona Galaxy S5. Slednjih so proizvedli petino več kot predhodnikov, prodali pa štirideset odstotkov manj. Zaradi nakopičene zaloge so morali zastavonošo izdatneje oglaševati, kar se je odrazilo pri končnem izkupičku. Posledično se v posvečenih krogih že šušlja, da so rošade v strogem vrhu organizacije le še vprašanje časa, obenem pa vodilni kanijo izdatno prevetriti tudi nabor pametnih telefonov, ki jih bo v prihodnosti precej manj kot danes, ko so letos na trg plasirali kar 56 različnih modelov.

  Objavljeno: 25.11.2014 07:00več
 • Samsung Galaxy S5 Plus

  Samsung je presenetljivo po tiho predstavil izboljšano različico svojega najzmogljivejšega telefona Galaxy S5. Novi model nosi dodatno oznako Plus, v njem pa najdemo zmogljivejši in hitrejši procesor Snapdragon 805 s taktom 2,5 GHz. Sedanji model ima vgrajen Snapdragon 801. Poleg tega so izboljšali brezžično komunikacijo 4G, kjer zdaj navajajo podporo za »LTE Advanced«. Po vseh ostalih lastnostih je telefon enak kot predhodnik S5, enaka pa bo tudi cena. Prodaja se bo začela prav v Evropi.

  Objavljeno: 23.10.2014 01:00več
ph