Teme - galaxy

 • Galaxy Tab za otroke

  Samsung je objavil posebno različico tablice Galaxy Tab, ki je narejena specifično za otroško rabo. Galaxy Tab 3 Kids ima že na pogled otrokom prijazno podobo z živimi barvami ohišja in dodatno plastično zaščito robov.  

  Objavljeno: 28.8.2013 01:00več
 • Galaxy Note 3 bo razkrit 4. septembra

  Tesna vez med vse bolj priljubljenim sejmom IFA v Berlinu in korejskim Samsungom se bo letos še okrepila. Kot v preteklih letih bodo Korejci čas sejma izkoristili za razkritje nekaterih svojih skrivnosti. Letos je največje zanimanje za pametni telefon Galaxy Note 3, ki ga kanijo svetu predstaviti dva dni pred odprtjem sejma. Četrtega septembra bomo torej izvedeli, kako velik bo zaslon novega velikana, ali bo upogljiv, če bo ohišje izdelano iz kovine, koliko jeder bo imel procesor, občutljivost tipala priloženega fotoaparata in bržkone še kakšno presenečenje o katerem se nam ni že vnaprej sanjalo.

  Objavljeno: 6.8.2013 08:00več
 • Samsung Galaxy S4 Zoom in brezžični polnilec

  Samsung je ta hip najbolj vroči družini telefonov Galaxy S4 dodal novega člana. Po tem, ko so v začetku pomladi predstavili originalni Galaxy S4, konec maja pomanjšano različico Mini in pred dnevi robustni model Galaxy S4 Active, je zdaj na vrsti izvedba z vgrajenim fotoaparatom.

  Objavljeno: 13.6.2013 01:00več
 • Samsung Galaxy Ace 3

  Samsung je po številnih novostih v vrhu ponudbe mobilnih telefonov (Galaxy S4 in derivati) predstavil nov model Galaxy Ace 3 v cenovno ugodnejšem in prav zato privlačnem razredu. Telefon je prvič na voljo tudi v različici za omrežja LTE (Galaxy Ace 3 LTE), kjer premore 1,2 gigaherčni dvojedrni procesor v kombinaciji z glavnim pomnilnikom velikosti 1 GB in Flash velikosti 8 GB. Zaslon je 4-palčni z ločljivostjo 480 x 800 pik, celoto pa  poganja operacijski sistem Android Jelly Bean 4.2.

  Objavljeno: 11.6.2013 01:00več
 • Samsung Galaxy S4 za avanturiste

  Samsung je uradno naznanil športno izvedenko pametnega telefona Galaxy S4. Specifikacije modela Active so primerljive z bolj znanim bratom. Ima pet palčni zaslon (LCD TFT namesto Super AMOLED), 1,9 GHz hiter štirijedrni procesor, 2 GB RAMa, 16 GB podatkovne shrambe, bralnik pomnilniških kartic mikro SD, operacijski sistem Android 4.2 s preobleko TouchWiz in naprednimi zmožnostmi (beri: posebnostmi), med katerimi ne manjkajo S Travel, Group Play in Story Album.

  Objavljeno: 6.6.2013 08:00več
 • Uradno: Samsung z Intelovim procesorjem

  Poleg sedem palcev velike tablice Galaxy Tab 3 bo Samsung v juniju začel prodajati tudi osem in deset palčno različico naprave. Najzanimivejša med trojico bo deset palčna tablica, za katero se je že nekaj časa šušljalo, da jo bo poganjal Intelov procesor. Danes so pri proizvajalcu procesorjev novico uradno potrdili. Samsung Galaxy Tab 3 10.1 bo s hitrostjo 1,6 GHz poganjal Intelov procesor Clover Trail+ (Atom Z2560), ki v primerjavi s prejšnjo generacijo Atom procesorjev nudi dvakrat večjo računsko ter trikrat večjo grafično zmogljivost ob približno isti porabi energije. Posebnost sistema je tudi energijsko varčna rešitev za dostop do mobilnega omrežja četrte generacije LTE - Intel XMM 7160.

  Objavljeno: 5.6.2013 05:00več
 • Samsung Galaxy S4 Mini

  Tako kot pričakovano, je Samsung tudi uradno najavil manjšega brata trenutno najbolj vročega pametnega telefona Galaxy S4. Novi model nosi oznako Galaxy S4 Mini in premore manjši, 4,3-palčni zaslon Super AMOLED z ločljivostjo qHD (540 x 960 pik). Tudi po drugih tehničnih lastnosti nudi manj, kot večji model, saj je procesor »le« dvojedrni s taktom 1,7 GHz, delovni pomnilnik ima 1,5 GB, za podatke pa je v osnovi na voljo 8 GB Flash RAM.

  Objavljeno: 31.5.2013 01:00več
 • Samsungova tablica z Intelovim procesorjem

  Vedno več je dokazov, da bo prihajajoči Samsung Galaxy Tab 3 poganjal Intelov procesor Atom. Najprej je pred tednom dni na splet pricurljal posnetek tabličnih strojnih testov, sedaj pa je vest potrdilo tudi več uglednih novičarskih virov. Proizvajalec lastnih procesorjev Samsung naj bi se za potezo odločil, ker preprosto ne zmore slediti povpraševanju. Ker bo poslej v njihovi tablici (ali tablicah) tuj procesor, bodo Korejci imeli manj težav pri proizvodnji svojih bolj priljubljenih izdelkov, med katerimi trenutno prednjači telefon Galaxy S4.

  Objavljeno: 26.5.2013 06:00več
 • Samsung Galaxy S3 z zmožnostmi štirice

  V javnost je pricurljala nadgradnja najbolj priljubljenega telefona lanskega leta. Samsung Galaxy S3 naj bi kmalu prejel posodobitev operacijskega sistema Android 4.2.2 skupaj z ozaljšano preobleko TouchWiz. Uporabniku prejšnje Galaksije bodo tako na voljo nove zmožnosti, med katerimi najdemo boljšo prepoznavo govora S-Voice, zaklenjeni zaslon modela S4, prilagojene domače zaslone, drugačne nastavitve ter način Daydream. Več o dobrotah, ki bodo že junija razveselile lastnike telefona Galaxy S3 v priloženem video posnetku.

  Objavljeno: 22.5.2013 07:00več
 • Samsung Galaxy S4 z družino

  Vedno glasneje se govori, da Samsung ne bo ostal le pri dveh različicah telefona Galaxy S4. Spomnimo, da ima trenutno najboljši telefon z operacijskim sistemom Android zaradi težav z dobavljivostjo že sedaj dve varianti, v državah brez mobilne povezave četrte generacije se prodaja s procesorjem Exynos 5 Octa, medtem ko ga je razvitejši svet (vključno s Slovenijo) dobil s Qualcommovim Snapdragonom 600.

  Objavljeno: 8.5.2013 05:00več