Teme - galaxy

 • Nokiini zemljevidi po novem tudi na Androidu

  Nokia, tisti del, ki ga Microsoft ni kupil, je eden od štirih velikih ponudnikov pretočnih zemljevidov (sem sodijo še Google, TomTom, Garmin in OpenStreetMap), svoje ključno zaledje pa je dobila pred leti, z nakupom ameriškega podjetja Navteq. Njihove zemljevide uporablja Microsoftov iskalnik Bing, pa tudi avtomobilski velikani kot je BMW. Njihovo »zemljevidno« aplikacijo Here pa poznamo iz telefonov z operacijskim sistemom Windows Phone, kjer je bila deležna zelo dobrih ocen. Ponuja namreč podrobne zemljevide celega sveta, zemljevide lahko naložimo tudi lokalno in omogoča navigacijo z glasovnim vodenjem. Vse to zastonj.

  Objavljeno: 13.10.2014 09:00več
 • Samsung Galaxy Note 4 / Edge

  Berlinski sejem elektronike je pred vrati, zato je Samsung z velikim pompom predstavil pehar novosti. Osrednja zvezda zadnje predstave z imenom Samsung Unpacked je pametni telefon Galaxy Note 4. Svež paradni velikan na videz ni bistveno spremenjen, bistvo skriva v podrobnostih. Gigantski, 5,7 palcev velik zaslon AMOLED ima naravnost smešno ločljivost, štirikratni HD oziroma 2560 ×  1440 pik na palec (515 PPI). Ostra slika bo prišla najbolj prav v navezi z igričarskimi očali Gear VR, ki jih je Samsung zasnoval s prvakom navidezne resničnosti, podjetjem Oculus. Očala uporabijo tako zaslon kot drobovje pametnega velikana, da uporabniku pričarajo edinstveno (3D) igralsko izkušnjo.

  Objavljeno: 4.9.2014 01:00več
 • Galaxy Tab Q – telefon ali tablica?

  Samsung nadaljuje s svojo strategijo (pretirano) številnih modelov z novo tablico Galaxy Tab Q, ki jo lahko po tehničnih lastnostih mimogrede umetimo tudi med telefone. Tablica ima namreč vgrajen zvočnik in mikrofon ter podporo za SIM kartice (celo do dve), ter vso programsko podporo za telefonske funkcije.

  Objavljeno: 28.7.2014 01:00več
 • Pojavila se je prva fotografija Samsung Galaxy F

  O Samsungovem Galaxy F se že dolgo govori, naj bi šlo za premijsko različico aparata Galaxy S5. Po govoricah sodeč naj bi imel kovinsko ohišje, zaslon ločljivosti QHD, procesorsko vezje Snapdragon 805 in 3 GB pomnilnika. Luč dneva pa je ugledala prva fotografija bodočega telefona, ki sicer ne razkriva praktično ničesar, razen tega, da je rob novega telefona praktično identičen robu Applovih iPhone.

  Objavljeno: 4.7.2014 13:00več
 • Prihaja Galaxy S5 Prime?

  Čeprav pri Samsungu trdijo, da naj ne bi pripravljali zmogljivejše različice telefona Galaxy S5, pa po spletu kroži vse več govoric o nasprotnem. Zadnja je prišla zaradi vloge za Bluetooth certifikat za napravo SM-G906L, kar naj bi bila kodna oznaka za zmogljivejši telefon, ki naj bi bil znan kot Galaxy S5 Prime. Po govoricah sodeč naj bi naprava prišla junija, nosila naj bi zaslon velikosti 5,2 palca in ločljivosti 1440 × 2560, vgrajen pa naj bi bil procesorski nabor Snapdragon 805.

  Objavljeno: 17.5.2014 09:00več
 • Zaradi slabega sprejema Galaxy S5 odstopil vodja oblikovanja

  Vodja Samsungovega oddelka za oblikovanje mobilnih naprav, Chang Dong-hoon, je po kritikah na račun oblikovanja novega telefona Galaxy S5 pred kratkim odstopil. Sicer smo mnenja, da se že doslej ni ravno posebej izkazal, novi telefon pa ni bistveno odstopal od prejšnjih generacij. Največ kritik se sicer tiče zadnje stranice, ki je plastična, a želi posnemati usnje. Dong-hoon, ki je oblikovanje študiral v ZDA, bo sicer še naprej nadziral širšo oblikovalsko strategijo pri Samsungu, njegovo mesto kot vodja oblikovanja mobilnih naprav pa bo prevzel Lee Min-hyouk

  Objavljeno: 12.5.2014 11:00več
 • Samsung Galaxy K Zoom

  Samsung je znan po temu, da iz uspešnega telefona (Galaxy S) naredi sčasoma več derivatov, vsakega za posebne namene. S hibridnim modelom Galaxy S4 Zoom, ki premore zmogljiv optični zum so pred časom skušali prepričati ljubitelje fotografije, vendar dosežek vsekakor ni bil na nivoju vzornika S4, vsaj s telefonske plati.

  Objavljeno: 1.5.2014 01:00več
 • Prstni odtis na peti Galaksiji ni varen

  Samsungov telefon Galaxy S5 med drugim vabi kupce z večjo varnostjo. Nalik Applovemu telefonu iPhone ima namreč vgrajeno odklepanje telefona s prepoznavo prstnih odtisov. Žal se je tudi za korejskega prvaka izkazalo, da bralnik prstnih odtisov ni zanesljiv. Nemški blogerji H Security so ga prelisičili z umetnim odtisom. Dosežek so objavili v priloženem spletnem video posnetku.

  Objavljeno: 21.4.2014 07:00več
 • Za izdelavo Galaxy S5 gre 256 dolarjev

  Analitično podjetje IHS je objavilo poročilo, v katerem med drugim ocenjujejo, koliko dejansko stane Samsungov novi Galaxy S5. Vsak ta telefon naj bi proizvajalca stal okoli 256 dolarjev – to naj bi bilo dvanajst dolarjev več kot njegov predhodnik, Galaxy S4. Najdražja posamezna komponenta je pet palčni zaslon, za katerega odštejejo 63 dolarjev, kar je vseeno 12 dolarjev manj, kot je veljal zaslon modela S4 (spust cene gre predvsem na račun optimizacije v proizvodnji). Omeniti velja, da stane bralnik prstnih odtisov le okoli 4 dolarje, za razliko od tistega, vgrajenega v zadnjo generacijo telefona iPhone, ki naj bi veljal okoli 15 dolarjev.

  Objavljeno: 15.4.2014 13:00več
 • Video: Samsung Galaxy S5 in Galaxy Gear 2 Neo

  Kratka predstavitev Samsungovega novega telefona Galaxy S5 in pametne ure Galaxy Gear 2 Neo.

  Objavljeno: 7.4.2014 12:00več