Teme - Facebook

 • Facebook preizkuša prodajo preko oglasov

  Pri Facebooku preizkušajo z novo povezavo na oglasih, ki deluje kot povezava »Buy« na Amazonu in podobnih straneh. Tako bi lahko uporabniki kupovali izdelke, ki se oglašujejo, še lažje in hitreje. Seveda bi pri tem lahko omenjene reklame sami še dražje prodajali oziroma prikazovali, hkrati pa bi lahko uporabnike še dlje časa zadržali na Facebooku. Novost v ZDA, trenutno še v zelo omejenem okviru, poudarjajo pa tudi, da imajo v mislih tudi varnost in zasebnost.

  Objavljeno: 19.7.2014 11:00 | Teme: Facebook
 • Facebook redno eksperimentira s svojimi uporabniki

  Pred kratkim smo pisali o tem, kako so pri Facebooku pustili raziskovalcem, da upravljajo novičarske tokove slabih sedemsto tisoč uporabnikov, pri tem pa beležijo čustveno stanje teh uporabnikov. Oziroma, povedano drugače, da so s svojimi uporabniki delali kot s poskusnimi zajčki. Za take eksperimente naj bi uporabniki soglašali že s tem, ko ob prijavi potrdi njihova splošna pravila uporabe, čeprav strokovnjaki pravijo, da bi morali za vsak tovrstni eksperiment dobiti osebno strinjanje vsakega subjekta.

  Objavljeno: 15.7.2014 11:00 | Teme: Facebook
 • Spet ti Evropejci!

  Britanski regulator preiskuje primer psihološke študije, ki so se jo na Facebookovih uporabnikih šli ameriški raziskovalci in o kateri smo že poročali. Information Commissioner's Office (ICO) pravi, da bo v tej smeri zaslišal tudi podjetje Facebook, predstavniki slednjega pa pravijo, da bodo v preiskavi popolnoma sodelovali. ICO pravi, da bo k preiskavi pritegnil tudi irskega regulatorja, saj ima evropski del Facebooka sedež na Irskem.

  Objavljeno: 2.7.2014 12:00 | Teme: Facebook
 • Facebook s svojimi uporabniki kot s poskusnimi zajčki

  Če ste živeli v prepričanju, da Facebookov tok novic (News Feed), na katerega so redno obešene milijarde uporabnikov, berejo in upravljajo le algoritmi, ste živeli v zmoti. Odločitve kdaj, kje in zakaj se bo katera izmed objav vaših »prijateljev« prikazala na vaši strani, namreč sprejemajo tudi ljudje, oz. »raziskovalci človeških čustev«. Vsaj leta 2012 je bilo tako, ko so raziskovalci ameriških univerz Cornell in University of California upravljali novičarske tokove 689.000 uporabnikov Facebooka.

  Objavljeno: 30.6.2014 12:00 | Teme: Facebook
 • Facebook s kratkim izpadom

  Danes je spletišče Facebook doživelo krajši izpad, ki je trajal slabo uro, zaradi njega je bilo onemogočen dostop tako preko spletne strani kot preko aplikacij na mobilnih napravah. Kaj točno je šlo narobe še ni znano, pri Facebooku so le sporočili, da je bil izpad kratek in da so težavo hitro rešili. V času objave naj bi vse njihove storitve delovale brez težav.

  Objavljeno: 19.6.2014 11:00 | Teme: Facebook
 • Tablica s prostorskimi tipali

  Google pripravlja tablico s prostorskimi tipali, ki naj bi se kmalu pridružila projektu Tango, o katerem smo pred časom že pisali (v priloženi novici). Prvih 4000 naprav bo proizvedeno prihodnji mesec. Tablice bodo bržkone namenjene zgolj razvijalcem, ki bodo znali izkoristiti priloženi hrbtni kameri, napredno programsko opremo za zajemanje (3D) slike ter infrardeča tipala za zaznavanje okolice. S tablico sposobno hitrega dojemanja predmetov in prostora okoli sebe bodo razvijalci lahko naredili marsikaj, na pamet nam na primer pade izdelava 3D načrta prostora, v katerem smo. Tako strojna, kot programska oprema pri projektu Tango bosta pomemben del Googlovega arzenala v boju za čim večji kos virtualne pogače, za katero se tepejo vsi veliki, z družabnim omrežjem Facebook (Oculus VR) na čelu.

  Objavljeno: 24.5.2014 05:00 | Teme: google, Facebook
 • Alibaba uspešnejša kot Facebook?

  Alibaba, podjetje, ki stoji za istoimensko domeno .com, je največji svetovni spletni prodajalec, čeprav večina »zahodnjakov« zanj prvič sliši. Razen če ste pred leti brali naš članek o zabavnih USB igračkah, ki smo jih izbrskali tudi iz alibaba.com ;)

  Objavljeno: 7.5.2014 10:00 | Teme: Yahoo, Facebook
 • Facebook kupil športno aplikacijo

  Po dveh milijardnih nakupih, ko je največje družabno omrežje na Zemlji kupilo čvekalnik WhatsApp in naočnik Oculus, so pri Facebooku potrdili nov, skromnejši nakup. Za nerazkrito ceno je Zuckerberg skupaj z druščino kupil finsko podjetje ProtoGeo. S prevzemom so bogatejši za aplikacijo Moves, programski izdelek, ki sledi uporabnikovi aktivnosti in porabljenim kalorijam z izkoriščanjem pametnih pritiklin sodobnega telefona. Finci zagotavljajo, da menjava lastnika ne bo pomenila vidnejših posledic za uporabnike. Kljub temu, da natančnega razloga za potezo družabnega velikana ne poznamo, je jasno, da so Facebooku dnevno nabrani podatki, aplikacija Moves se za delovanje v veliki meri naslanja na podatke o lokaciji telefona (in uporabnika), vrednejši od suhega zlata.

  Objavljeno: 27.4.2014 11:00 | Teme: Facebook, mobilna aplikacija
 • Facebook gre v navidezno resničnost

  Facebook je s podjetjem Oculus VR sklenil kupčijo v višini dveh milijard ameriških dolarjev. Z njo je pridobil podjetje, ki se ukvarja z igrami v navidezni resničnosti, VR konzolo / očala Oculus Rift ter živahno skupnost zapriseženih uporabnikov / igričarjev. Nakup predstavlja odmik podjetja od kratkočasnih iger za občasne igralce in zanimivo bo videti, kako bodo s potezo zadovoljni razvijalci. Konzola Oculus Rift še ni naprodaj, na voljo je zgolj (druga) razvijalska različica naprave, a ji na svojo stran kljub temu uspelo pridobiti veliko število priznanih razvijalcev. Bojazen, da utegne talent zapustiti prodano ladjo, je spodbudil Notch, razvijalec nadvse priljubljene igre Minecraft, ki je že odpovedal sodelovanje pri projektu.

  Objavljeno: 26.3.2014 07:00 | Teme: Facebook, igre
 • Facebook z alternativo za PHP

  Pri Facebooku so že pred časom za lastne potrebe razvili lastni programski jezik imenovan Hack. Jezik so razvili za izdelavo lastnega odprto-kodnega virtualnega sistema HHVM (HipHop Virtual Machine), se pa brez težav uporablja v povezavi z PHPjem. Sedaj so objavili odprto-kodno različico jezika, ki je že na voljo na naslovu www.hacklang.org. Po njihovem mnenju gre za jezik, ki ponuja najboljše lastnostni dinamično in statično pisanih jezikov.

  Objavljeno: 23.3.2014 09:00 | Teme: Facebook

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

0dAqUiHKe3c

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji