Teme - Facebook

 • Facebook stavi na VR

  Facebook je oznanil, da lahko uporabniki v svojih objavah odslej objavijo tudi prostorske video posnetke z možnostjo 360-stopijskega obračanja slike. Uporabniki osebnih računalnikov lahko zorni kot vrtijo preprosto tehniko premikanja slike v poljubno smer (drag), medtem ko na mobilnih napravah v ta namen uporabimo vleko s prstom. Na mobilnih napravah je za zdaj zagotovljena podpora za naprave Android, nekoliko kasneje bo prišla tudi podpora za Applove naprave iOS.

  Objavljeno: 24.9.2015 01:00več
 • Facebook bo dobil tipko »dislike«

  Mark Zuckerberg je v pogovoru z novinarji povedal, da bodo pri Facebooku v kratkem vpeljali tipko »Dislike« (»ni mi všeč«). Nekateri uporabniki po taki tipki sprašujejo že od leta 2009, ko so vpeljali sedaj dobro poznano tipko »Like«. Je pa Zuckerberg poudaril, da ne želi, da bi to postal le mehanizem za medsebojno kritiziranje, temveč je namenjena sočustvovanju ob neljubih dogodkih – sedaj je nekoliko neprijetno, da pod kako naravno katastrofo nimamo drugega, kot da jo »všečkamo«.

  Objavljeno: 16.9.2015 09:00več
 • Facebook uporabljal vsak sedmi Zemljan

  Družabno omrežje, ki ga je leta 2004 zasnoval Mark Zuckerberg, je doseglo nov mejnik. V enem samem dnevu je do njega dostopala milijarda ljudi. Z drugimi besedami Facebook uporablja že vsak sedmi Zemljan. Zuckerberg pravi, da je dogodek začetek povezovanja celega sveta. V prid njegovim besedam govori dejstvo, da polovica vseh uporabnikov spleta vsaj enkrat mesečno obišče tudi najbolj priljubljeno družabno omrežje na planetu. Poldruga milijarda se iz dneva v dan veča. Največ obiskovalcev je iz Evrope, ZDA in Indije.

  Objavljeno: 31.8.2015 10:00več
 • Tudi Facebook s svojo pomočnico

  Facebook je začel s preizkušanjem svoje digitalne pomočnice, ki bo vgrajena v program za neposredno sporočanje Messenger in je poimenovana kar – M (najverjetneje po slavni šefici Jamesa Bonda). Za razliko od pomočnic Siri, Google Now in Cortana, bo šlo za »hibridno« pomočnico, ki jo bo v ozadju sicer krmilil algoritem, vendar mu bodo "ročno" pomagali uslužbenci Facebooka. M tudi nima spola, ni ne ženska ne moški.

  Objavljeno: 30.8.2015 08:00več
 • »Spam« se seli na Facebook

  Elektronska pošta je bila še nedavno dobesedno preplavljena z neželenimi sporočili, s katerimi so nas pošiljatelji posiljevali z reklamami, ali, vedno pogosteje, od nas poskušali dobiti prijavne podatke, oz. nam ukrasti denar. Pisali smo že o tem, da neželena sporočila zajemajo kar 90% vseh elektronskih sporočil, lani pa je številka končno občutno padla. Slednje je rezultat skupnih naporov organov oblasti in tehnoloških podjetij, ki so pomagala zapreti nekaj ključnih robotskih farm, ki so pošiljala tovrstna sporočila. Samo za primer - Monitorjev poštni strežnik trenutno beleži le še 10-30 odstotkov neželenih sporočil, odvisno od dneva v tednu.

  Objavljeno: 27.8.2015več
 • Nemčija Facebooku prepovedala spreminjanje imen

  Pritožbo Nemke, ki ji je Facebook vzdevek brez privolitve spremenil v pravo ime, so v Hamburgu rešili v njeno korist. Ženska naj bi račun z vzdevkom ustvarila, ker na družabnem omrežju ni želela prejemati službenih zadev, nakar so ji pri Facebooku uporabniško ime samodejno spremenili. Politika pravih imen je na družabnem omrežju uveljavljena za zaščito uporabnikov, opravičujejo dejanje pri Facebooku. Nemški regulator za varstvo osebnih podatkov se z njimi ne strinja, zato z odločbo prepoveduje tovrstne aktivnosti v prihodnje, saj se z njimi krši posameznikova pravica do zasebnosti.

  Objavljeno: 30.7.2015 11:00več
 • Facebook naj bi pripravljal tekmeca Siri

  Sodeč po pisanju spletne strani The Information naj bi pri Facebooku pripravljali lastnega digitalnega asistenta v slogu Applove Siri, Googlovega Now in Microsoftove Cortane. Kodno ime projekta naj bi bilo Moneypenny, sprva naj bi delovala preko aplikacije za trenutno sporočanje (Facebook Messenger). Moneypenny naj bi omogočala uporabnikom, da prosijo za pomoč pri »raziskovanju in naročanju produktov in storitev«. Povedano drugače, gre za pomočnico, ki nam bo pomagala pri raznovrstnem zapravljanju denarja.

  Objavljeno: 14.7.2015 09:00več
 • Facebookove aplikacije Moments ne bo v Evropi

  Pri Facebooku so prejšnji teden v ZDA splavili novo aplikacijo Moments, namenjeno deljenju fotografij med uporabniki. Ker pa aplikacija uporablja računalniško prepoznavo obrazov, ki se je ne da izključiti, ne bo na voljo v Evropi. Pri Facebooku pravijo, da zaenkrat še nimajo načrtov, kdaj bi omogočili izključitev te funkcije, s čemer bi postala "primerna" tudi za Evropejce.

  Objavljeno: 21.6.2015 08:00več
 • Sta Facebook in Microsoft sprta?

  Po elektronski pošti smo prejeli sporočilo Microsofta, v katerem nas obveščajo, da družabno omrežje Facebook ukinja storitev Facebook Connect v okolju Windows. Gre za korenite spremembe programskega vmesnika Graph API, ki skrbi za sinhronizacijo stikov v Outlooku in mobilni aplikaciji People ter za povezavo družabnega omrežja z okenskimi servisi OneDrive, Photo Gallery in Movie Maker. Povod za Facebookovo potezo ni znan, natančnejše posledice dejanja so navedene na spodaj priloženi povezavi.

  Objavljeno: 10.6.2015 01:00več
 • Facebook z novicami

  Družabno omrežje Facebook ima od nekdaj novičarsko zasnovo. Poleg osebnih objav so zidovi uporabnikov polni deljenih zgodb, med katerimi ne manjkajo udarne vesti s priljubljenih novičarskih portalov. Težavi pristopa sta dve. Na strani uporabnika moti klikanje povezav, ki nas popeljejo na vir novice in iz družabnega omrežja, medtem ko Facebooku ni povšeči zastonjkarstvo tovrstnih objav. Portali, ki so znali izkoriščati priljubljenost družabnih omrežij na čelu s Facebookom, so cveteli na račun njihove priljubljenosti. Nič več. Facebook je predstavil Instant Articles. Neposredno objavljanje novic bo hitrejše in njihovo uživanje dostopnejše. Oglasna pogača se bo seveda delila, svoje bo pobral tudi Facebook. Med prvimi partnerji so The New York Times, BuzzFeed, National Geographic, BBC News in Bild. Njihovi članki bodo sprva vidni le v mobilni aplikaciji operacijskega sistema iOS.

  Objavljeno: 14.5.2015 01:00več