Teme - Facebook

 • Facebook Riff – skupinski video posnetki

  Facebook se še naprej močno trudi, da bi razširil svoj portfelj storitev, speljal nekaj uporabnikov konkurentom in obenem našel nove načine uporabe družabnih omrežij. Najnovejši projekt se imenuje Riff in predstavlja kombinacijo mobilne aplikacije in možnosti izdelave skupinskih video posnetkov, ki jih objavimo na Facebooku.

  Objavljeno: 2.4.2015več
 • Facebook med najbolj priljubljenimi

  Sodeč po poročilu analitskega podjetja App Annie so v svetu najbolj priljubljene mobilne aplikacije Facebook Messenger, Facebook, WhatsApp Messenger in Instagram (v tem vrstnem redu). Merili so število prenosov v trgovinah za iOS in Android. Po besedah Facebooka je več kot pol milijarde uporabnikov takih, ki do družabnega omrežja dostopajo izključno preko mobilne aplikacije. Priljubljenost Facebook Messengerja je predvsem v dejstvu, da so funkcionalnost trenutnega sporočanja letos preselili iz osrednje aplikacije Facebook v novi Messenger. Uporabniki nad tem sicer niso bili navdušeni, a so aplikacijo vseeno množično prenašali.

  Objavljeno: 29.1.2015 13:00več
 • Facebook nedosegljiv zaradi napačnih nastavitev

  Danes zjutraj sta bila tako Facebook kot Instagram za krajši čas nedosegljiva, v prvem trenutku pa je marsikdo pomislil na kak novi kibernetski napad. A predstavnik podjetja je kmalu povedal, da ni šlo za kak napad, temveč za spremembo pri konfiguraciji sistemov. Težavo so inženirji hitro odpravili, tako naj bi bile obe storitvi že povsem operativni.

  Objavljeno: 27.1.2015 10:00več
 • Turčija od Facebooka zahteva cenzuro

  V Turčiji je sodišče naložilo spletni strani Facebook, da mora blokirati vse strani, ki žalijo preroka Mohameda. V primeru, da spletišče ne naredi, jim grozi blokada v tej državi. Dogajanje je povezano z napadi na francosko revijo Charlie Hebdo, kjer so ponovno objavili karikature, s tem pa sprožili nekaj novih protestov na bližnjem vzhodu. Kot odgovor je turško sodišče ukazalo novičarskim spletnim stranem, da omenjene karikature oziroma naslovnice ne prikažejo, tamkajšnje oblasti pa so sprožile postopke zoper časopis, ki je objavil nekaj omenjenih strani.

  Objavljeno: 26.1.2015 10:00več
 • Facebook proti nadležnim objavam

  Najbolj nadležna stvar pri uporabi družabnega omrežja Facebook so nadležne objave prijateljev, ki vabijo k branju neverjetne novice ali k ogledu še bolj fantastičnega video posnetka. Prijatelji največkrat niso krivi, saj digitalno zlo delijo in všečkajo povsem nevede. Ali pa ugotovijo, da gre za prevaro in svojo objavo nemudoma izbrišejo. Žal je največkrat že prepozno, saj se nadloga širi hitreje kot ogenj. Vzdrževalci družabnega omrežja Facebook naše tegobe razumejo, zato so dodali mehanizem, ki bo dotične prevare v prihodnje vsaj onemogočal, če že ne preprečil. Možnosti brisanja objave so dodali opcijo označevanja goljufij. V primeru da posamezen vnos na družabnem omrežju prejme več tovrstnih pohval, bo za vedno odstranjen s Facebooka.

  Objavljeno: 22.1.2015 05:00več
 • Instagram naredil čistko

  Priljubljena družabna storitev Instagram je izvedla veliko čistko in razjezila precej svojih uporabnikov. V akciji, s katero so odstranili številne lažne račune, ki so po omrežju na veliko smetili, so Instagramovci nekaterim zvezdnikom z milijoni sledilci drastično zmanjšali njihovo (očitno zavajajočo) priljubljenost. Uporabniki so jezni, tisti z največjim padcem sledilcev pa so račune na družabnem omrežju celo ukinili. Zanimivo je, da je največji padec priljubljenosti ob čistki doživel Instagram sam, saj je izgubil tretjino vseh uporabnikov. Kaj za podjetje v lasti družabnega giganta Facebook pomeni 18 milijonov manj obiskovalcev dnevno, še ni znano.

  Objavljeno: 22.12.2014 05:00več
 • Facebooku upada članstvo, preizkušajo pa spletno prodajalno

  Sodeč po najnovejši raziskavi, med mladimi, pa tudi ostalimi Facebook ni več tako priljubljen, kot v preteklih letih. V ZDA so izmerili, da je odstotek najstnikov med 13 in 17 leti upadel na 88%, kar je precej manj kot 94% v letu 2013 in 95% v letu pred tem. Tudi med ostalimi skupinami uporabnikov je moč zaznati prvi padec interesa – v letu dni je padel iz 93% na 90%.

  Objavljeno: 21.12.2014 01:00več
 • Se obeta gumb Dislike?

  Mark Zuckerberg pravi, da Facebook resno razmišlja o tem, da bi izredno uspešnemu gumbu Like (Všeč mi je) dodal tudi gumb Dislike (Ni mi všeč). Kot pravi, je ta želja že zelo dolgo na vrhu želja uporabnikov Facebooka, gumb pa bi bil uporabljen v situacijah, ko klik na Like ni primeren.

  Objavljeno: 13.12.2014več
 • Koristno prepoznavanje fotografij

  Facebookov oddelek za umetno inteligenco načrtuje digitalnega pomočnika, ki bo ob vsaki naložitvi fotografije le te pregledal in uporabnika opozoril, če bo na njih kaj spornega. Ugotovil naj bi na primer, da je na sliki sicer sam uporabnik, vendar v »žurerskem« oz. pijanem stanju in ga opozoril, ali res želi naložiti fotografijo, za katero mu bo jutri, ko bo trezen, morda žal.

  Objavljeno: 12.12.2014 10:00več
 • FB Messenger s pol milijarde uporabnikov

  Facebookova telefonska aplikacija za neposredno sporočanje je dosegla 500 milijonov aktivnih uporabnikov, je sporočil Facebook. Aplikacija se je od »mame«, aplikacije Facebook, ločila v letu 2011 in med uporabniki povzročila kar nekaj negodovanja. Pritožbe so se nanašale predvsem na moteče nameščanje ločene aplikacije, saj bi funkcionalnost lahko ostala tudi v sklopu matične aplikacije Facebook.

  Objavljeno: 12.11.2014 09:25več