Teme - Facebook

 • Facebook odhaja z Blackberryja

  Operacijski sistem Blackberry čaka turobna usoda, po WhatsAppu platformo zapušča tudi največje družabno omrežje na svetu Facebook. Kanadčani so novico objavili na službenem blogu in dodali, da so storili vse, kar je bilo v njihovi moči, da bi Zuckerberga in druščino prepričali, da ostanejo. Pri WhatsAppu so zapisali, da je odhod posledica majhne razširjenosti kanadskega ekosistema, zato se bodo v prihodnosti raje posvetili mobilnim sistemom iOS, Android in Windows Phone, ki tvorijo 99,5 odstotkov trga. Njihovo krovno podjetje Facebook svoje obrazložitve še ni podalo. Družabno omrežje bo na telefonih z Blackberry OS, tudi BB10, delovalo le še do konca leta 2016.

  Objavljeno: 23.3.2016 08:00več
 • Navidezna resničnost in družabna omrežja

  Podjetje Oculus, sicer v lasti Facebooka, ne pripravlja le razkritja prve potrošniške različice čelade s pregledovalnikom za navidezno resničnost, temveč se vse bolj ubada z uporabniško izkušnjo skozi programsko opremo.

  Objavljeno: 10.3.2016 01:00več
 • Facebook pod nemškim drobnogledom

  Nemška agencija za varovanje konkurence (Deutsch Bundeskartellamt) je odprla preskavo proti Facebooku, saj sumijo, da so pri slednjem izkoriščali svoj dominanten položaj na trgu za uveljavljanje nepoštene politike zasebnosti za uporabnike. Po njihovih besedah imajo podjetja, ki so na določenem trgu dominantna, posebne obligacije do svojih uporabnikov, v konkretnem primeru glede informiranja uporabnikov o uporabi in hrambi osebnih podatkov.

  Objavljeno: 2.3.2016 15:00več
 • Aretiran podpredsednik Facebooka

  V Braziliji so aretirali podpredsednika Facebooka, Diego Dzodana, sicer odgovornega za latinsko Ameriko (Dzodan je v preteklosti sicer delal tudi za SAP). Aretacija je prišla po tem, ko so pri hčerinskem podjetju WhatsApp (tega so pri Facebooku kupili leta 2014) oblastem povedali, da ne morejo prestrezati sporočil v povezavi z raziskavo proti preprodajalcem mamil.

  Objavljeno: 2.3.2016 09:00več
 • Facebook širi všečkanje

  Gumb Like (Všeč mi je) je od nekdaj hiter in preprost način za odgovor na objavo na družabnem omrežju Facebook. Priljubljen mehanizem nas zna včasih postaviti v precej neroden položaj, ko na primer všečkamo novico o prijateljevem razhodu z dolgoletno življenjsko sopotnico, zato so pri Facebooku njegovo namembnost razširili z ljubeznijo (Love), smehom (Haha), občudovanjem (Wow), žalostjo (Sad) in jezo (Angry). Do novih emotikonov, ki se jim reče Reactions, dostopamo z daljšo izbiro ikone Like. Razširjeni nabor so v sedmih državah testirali od oktobra. Preizkusa ni opravila le ikona vrisk (Yay), medtem ko je bila najbolj priljubljena med njimi ljubezen (Love). Končni izbor naj bi bil po celem svetu enako razumljiv. Reactions bo aktiviran v prihodnjih dneh, na iOSu, Androidu in v brskalniku.

  Objavljeno: 24.2.2016 17:00več
 • Facebook aplikacija na Androidu zelo potratna

  Bloger Russell Holly je pred kratkim pisal o tem, da njegov telefon po odstranitvi aplikacije Facebook občutno dlje zdrži na brez polnjenja. Nekateri uporabniki spletišča Reddit so se spravili preizkusiti te trditve in prišli do zanimivih rezultatov. Eden izmed uporabnikov je na svojem LG G4 izmeril, da se po odstranitvi Facebookove aplikacije določene druge aplikacije v povprečju zaženejo 15% hitreje.

  Objavljeno: 2.2.2016 09:00več
 • Facebook preizkušal potrpežljivost uporabnikov

  Facebook je v preteklosti požel kar veliko kritik na račun ravnanja z uporabniki, po pisanju časnika The Information pa so v preteklosti z uporabniki ravnali kot z laboratorijskimi miši. Pred leti naj bi namreč naredili preizkus, v katerem so v svojo aplikacijo za Android na skrivaj vnesli napake, ki so program sesule tudi za več ur.

  Objavljeno: 6.1.2016 10:00več
 • EU namerava dvigniti starostno mejo za uporabo družabnih omrežij na 16 let

  Evropski parlament je v zadnjem trenutku v obravnavo sprejel amandma za spremembo direktive o varstvu podatkov, ki bi družabna omrežja in druge storitve, denimo Facebook in Snapchat, omejil za uporabnike mlajše od 16 let, če ti nimajo eksplicitnega dovoljenja staršev.

  Objavljeno: 16.12.2015 01:00več
 • Facebook v živo

  Družabno omrežje Facebook pripravlja storitev javljanja v živo. Servis Facebook Live bo uporabnikom omogočal, da s prijatelji delijo zanimive trenutke v realnem času. Skupaj bodo lahko potovali, kuhali, se zabavali. Storitev je trenutno na voljo manjšemu številu izbrancev, slavnih oseb in vidnejših uporabnikov družabnega omrežja Facebook. Srečneži so vsi po vrsti Američani in lastniki telefonov iPhone. Sčasoma bo Facebook Live delovanje razširil, tako da ga bomo deležni vsi, ne glede na narodnost in mobilno napravo v lasti.

  Objavljeno: 6.12.2015 08:00več
 • Prenovljeni Google+

  Google še ni obupal nad družabnim omrežjem Google+, kar dokazujejo tudi z najnovejšo in dokaj temeljito prenovo te spletne storitve. V iskanju smeri za prenovo so se osredotočili predvsem na dele, ki so bili že doslej zelo priljubljeni in so jih zato zdaj postavili v ospredje, da bi se morda tudi na ta način ločili od tekmecev, v prvi vrsti Facebooka.

  Objavljeno: 18.11.2015 01:00več