Teme - digitalne pomočnice

 • Pametno ogledalo Duo

  Umetna inteligenca, pametni pomočniki, razpoznava govora in povezava z internetnimi stvarmi (IoT) omogočajo razvoj novih tipov računalniških naprav, kot jih doslej še nismo poznali. Mladi startup Duo Computer (ni povezan z istoimenskim programom za kramljanje, ki ga je lani predstavil Google) ponuja pametno ogledalo, oziroma računalnik, ki je kamufliran v na videz navadno ogledalo, krmilimo pa ga pretežno z govorjenimi ukazi.

 • Google odpira digitalnega pomočnika za razvijalce

  Google si še naprej zelo prizadeva, da bi razvijalce pritegnil k svojim storitvam s področja strojnega učenja in umetne inteligence. V zadnjih dneh so za razvijalce odprli dostop do svojega digitalnega pomočnika Google Assistant. Razvijalci bodo tako lahko razvili svoje lastne algoritme in bote, ki jih bo pomočnik uporabil za kramljanje z uporabniki.

  Objavljeno: 10.12.2016 01:00 | Teme: google, umetna inteligenca, digitalne pomočnice
 • Microsoftova pomočnica bo najbrž kar PC

  Microsoft je eden redkih od velikanov na področju računalniške in zabavane elektronike, ki še ni najavil projekta pametnih zvočnikov z digitalno pomočnico, kakršen je Amazon Echo. Google, Samsung, LG in menda tudi drugi, namreč pospešeno pripravljajo izdelke brez kakega posebnega grafičnega vmesnika, ki jih krmilimo preprosto z govorom, sistem pa nam v tej obliki podaja tudi odgovore.

  Objavljeno: 6.12.2016 01:00 | Teme: microsoft, digitalne pomočnice, pametne pomočnice, umetna inteligenca
 • ReachIt for Cortana

  Napovedi strokovnjakov, da bodo digitalne pomočnice kmalu začele dobivati dodatke in programe s strani tretjih proizvajalcev, začenjajo dajati prve rezultate. Lenovo je tako javno objavil dodatek za Microsoftovo pomočnico Cortana, s katerim lahko iščemo in pregledujemo datoteke na lokalnih diskih ali v oblaku zgolj z uporabo naravnega jezika.

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

WgtTlaQnT-o

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji