Teme - CES 2014

 • Lenovo z novimi namiznimi računalniki

  Lenovo je pokazal nekaj novih namiznih računalnikov. Med njimi je najbolj zanimiva naprava Horizon 2, ki se poklopi v ležeč položaj, torej deluje kot digitalna miza. Ima velik, 27 palčni zaslon, občutljiv na dotik, na voljo pa bo s procesorjem i7, 8 GB pomnilnika in grafično kartico podjetja Nvidia. Pri Lenovotu pravijo, da je namenjen uporabi v dnevni sobi, vgrajeni akumulator naj bi zdržal do štiri ure dela. Čez lužo bo na voljo poleti, cene pa se bodo začele pri 1500 dolarjih.

  Objavljeno: 10.1.2014 11:00 | Teme: Lenovo, CES 2014
 • Sonyjev nenavaden projektor

  Pri Sonyju so na sejmu CES predstavili kar nekaj novosti, med bolj nenavadnimi pa je novi projektor, imenovan Life Space UX project. Zaradi treh majhnih zaslonov, prave izbire zum leč in laserske diode zmore projecirati izredno veliko sliko (slabih 150 palcev) na zelo majhni razdalji (nekaj deset centimetrov). V praksi bi torej lahko zakrili praktično celo steno, omenjajo možnost, da bi tekom dneva projecirali slike, podobno, kot na namizju računalnika, torej da bi steno spremenili v veliko okno v svet. Pri Sonyju računajo, da bo prodaja stekla letos poleti, cena pa se naj bi gibala nekje od 30 pa do 40 tisoč dolarjev.  

  Objavljeno: 10.1.2014 10:00 | Teme: Sony, projektor, CES 2014
 • Parni stroji na CES

  Po nedavni predstavitvi novega operacijskega sistema SteamOS, namenjenega predvsem igričarjem, se je letos na sejmu CES predstavilo kar nekaj računalnikov, namenjenih prav njemu. SteamOS je plod podjetja Valve, ki stoji za izredno popularno spletno tržnico z igrami, Steam. Zasnovan je na Linuxu, je povsem brezplačen, deloval pa bo tako na cenejših računalnikih, ki bodo tekmovali z igralnimi konzolami, kot tudi na resnejših, igričarskih namiznih modelih. Predstavljeni računalniki se po napovedanih cenah gibljejo od 500 pa do 6000 ameriških dolarjev.

  Objavljeno: 9.1.2014 12:00 | Teme: CES 2014, linux, operacijski sistem
 • Pametni teniški lopar

  Na sejmu CES je podjetje Babolat predstavilo teniški lopar, imenovan Play Pure Drive, namenjen vsem, ki si želijo čim več podatkov za lažjo analizo svoje igre. Lopar vključuje več različnih tipal, s katerimi meri oziroma beleži moč in točko udarca, število zamahov tekom igre, zazna pa tudi, kako smo žogico pri udarcu zavrteli (spin). Lopar naj bi bil po občutku enak drugim teniškim loparjem podobnega ranga, elektroniko polnimo preko vmesnika USB, podatke pa pošilja na naprave Android in iOS preko Bluetooth-a.  

  Objavljeno: 9.1.2014 10:00 | Teme: CES 2014
 • Razerjev modularni računalnik

  Podjetje Razer, sicer najbolj znan po tipkovnicah in miškah, namenjenih resnejšim igričarjem, je predstavilo koncept modularnega računalnika, imenovanega Christine. Gre za zanimivo idejo računalnika, ki omogočal tudi računalniško manj podkovanim uporabnikom, da si sestavijo računalnik po lastnih željah. Posamezne module (procesor, grafična kartica, pomnilnik, itd.) bi enostavno priklopili na osrednji stolp oziroma konzolo – za povezavo med komponentami naj bi skrbel PCI-Express.

  Objavljeno: 9.1.2014 09:00 | Teme: CES 2014
 • Novi mali Sony

  Pri Sonyju so na sejmu CES predstavili novi pametni telefon, imenovan Xperia Z1 Compact. Gre za manjšo sestro zmogljivega modela Z1, ki smo ga preizkusili novembra. Je nekoliko manjši telefon, njegov zaslon meri 4,3 palce, ločljivost je kljub temu dovolj visoka (1280 × 720 pik). Telefon bo uporabljal Qualcommov Snapdragon 800 procesor, ki ima štiri jedra, teče pa pri 2,2 GHz. Ta bo podprt s 2 GB pomnilnika, za uporabnikove podatke bo 16 GB prostora, ki ga bomo lahko razširili s kartico microSD.

  Objavljeno: 8.1.2014 12:00 | Teme: Sony, CES 2014
 • Poplava pametnih ur

  Na sejmu CES, ki se v teh dneh odvija v Las Vegasu, je na ogled postavljenih ogromno pametnih ur in drugih računalnikov, ki jih nadenemo (v angleščini se je že prejel izraz »wearables«). Področje je dobilo zagon že lani, ko so se pojavilo ogromno govoric, da naj bi Apple pripravljal pametno uro. To se sicer ni zgodilo, so pa svoje ure splavili pri Samsungu in Sonyju, a brez večjih uspehov. Letos bomo očitno priča še več tovrstnih tehnoloških igrač.

  Objavljeno: 8.1.2014 11:00 | Teme: CES 2014, pametna ura, pametna očala
 • Playstation Now: igre preko oblaka

  Sony je na sejmu CES prestavil novo oblačno storitev, imenovano Playstation Now, ki bo omogočala igranje iger neposredno preko oblaka. V začetku se bo preko storitve lahko igralo najbolj popularne igre, narejene za konzolo Playstation 3, te bomo lahko sprva igrali na konzolah Playstation 3 in 4, kmalu zatem pa tudi na Playstation Vita.

  Objavljeno: 8.1.2014 10:00 | Teme: PlayStation, CES 2014
 • Televizorji s presežki

  Sejem CES je že tradicionalno poligon za merjenje moči in sposobnosti proizvajalcev televizorjev. Letos so proizvajalci naredili še korak naprej in presegli to, kar je bilo nemogoče še pred kratkim. Skoraj vsi govorijo le še o ločljivosti 4K in celo 5K, 8K, čeprav so primerne video vsebine še precejšnja redkost.

  Objavljeno: 8.1.2014 05:00 | Teme: CES 2014, televizor
 • Samsung Galaxy Tab Pro in Galaxy Note v treh velikostih

  Samsung je na sejmu CES predstavil kar tri nove tablice Galaxy Tab Pro, ki bodo na voljo z diagonalami zaslonov 12,2, 10,1 in 8,4 palcev. Zanimivo, da je v vseh treh primerih ločljivost zaslona enak – 2.560 x 1.600 pik, kar je zelo lep dosežek ravno pri najmanjšem modelu. Oblika tablic je domala enaka kot pri dosedanjih modelih Galaxy Tab. Korejski proizvajalec je obenem predstavil tudi ekvivalentne tablice Galaxy Note Pro, tudi v 12,2-palčni izvedbi, kjer je zraven priloženo še pero S Pen.

  Objavljeno: 7.1.2014 01:00 | Teme: samsung, tablica, galaxy, CES 2014

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

JXGuB2E3qYI

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji