Teme - CES 2010

 • Najboljši v Las Vegasu

  Na sejmu CES, ki je s 120.000 obiskovalci doživel za te čase zelo lep uspeh, so izbrali najboljše nove izdelke prvič prikazane javnosti. Laskavi naziv najboljšega izdelka sejma je dobila družina plazma televizorjev Panasonic VT25 s podporo za 3D posnetke, ki bo kot kaže kot prva prišla na prodajne police. V ZDA jih lahko pričakujejo že spomladi, v kompletu pa bodo vključena tudi 3D očala potrebna za gledanje slike v ločljivosti HD in treh dimenzijah. Sam televizor tudi sicer ni od muh, saj premore tehnologijo Infinite Balck Pro za globoko črno barvo, sistem za kalibracijo barv, certifikacijo zvoka THX in vgrajeno podporo za videokonferenčne klice Skype. Televizorji VT25 bodo na prodaj v dimenzijah 50, 54, 58 in 65 palcev, cene pa še niso določene.

  Objavljeno: 12.1.2010 | Teme: CES 2010
 • Blackbery kot orodje za predstavitve

  Research In Motion (RIM) je predstavil zanimiv dodatek, ki mobilne telefone BlackBerry spremeni v orodje za predvajanje predstavitev narejenih v programih Microsoft PowerPoint 2003 ali 2007. BlackBerry Presenter, kot je napravici ime, je majhna škatlica, ki jo priključimo na monitor, televizor ali projektor, omogoča pa prikaz slike prenesene prek brezžične povezave bluetooth neposredno iz mobilnih telefonov. Naprava je velika le 8,2 x 5,7 cm in premore le eno samo tipko, s katero vklopimo in izklopimo napravo oziroma pričnemo s predstavitvijo. Naprava med drugim podpira animacije in prehode med posameznimi slikami, ki so na zaslonu prikazane v ločljivosti 1024 x 768 pik.

  Objavljeno: 12.1.2010 | Teme: CES 2010
 • Microsoft najavlja Slate PC, rezultate projekta Natal

  Microsoft je v uvodnem govoru na sejmu CES napovedal prihod novega tipa tabličnih računalnikov, ki so jih poimenovali tudi Slate PC. Ker so o podrobnostih še precej skopi, je mogoče predvidevati, da na trgu še ne bodo prav kmalu, čeprav obljubljajo, da še letos. Na sejmu je bilo prikazanih nekaj prototipov različnih proizvajalcev, med katerimi izstopa tablični računalnik podjetja Hewlett Packard.

  Objavljeno: 11.1.2010 | Teme: CES 2010
 • Sony prvi s polnim HD v kompaktnih fotoaparatih

  Sony je na sejmu CES predstavili nadvse zanimive fotoaparate žepne velikosti, ki so ponašajo s podporo za video polni ločljivosti HD, pa tudi z drugimi inovacijami. Fotoaparata Cyber-Shot DSC-HX5V in DSC-TX7 sta tako prva digitalna fotoaparata z vgrajeno tehnologijo TransferJet, ki omogoča preprost brezžični prenos podatkov med različnimi napravami. Za razliko od protokolov bluetooth in Wi-Fi novost deluje le na oddaljenosti nekaj centimetrov, vendar zato prenaša podatke z zelo visoko hitrostjo 375 Mb/s, pri čemer naprave ne potrebujejo zamudnega povezovanja s ključi oziroma gesli. Sony prvič v obeh modelih tudi podprl kartice SD/SDHC, ob tem da še vedno vsebuje tudi režo za lastne kartice MemoryStick.

  Objavljeno: 11.1.2010 | Teme: CES 2010
 • Skype prihaja na TV

  Skype v najnovejši različic 4.2 podpira video konference v visoki ločljivosti 720p (1280 x 768 pik), seveda če imamo dovolj zmogljiv osebni računalnik (priporočajo procesor z dvemi jedri in 18, GHz) in zadostno internetno prepustnost med dvema točkama video povezave. Še bolj zanimiva novica, ki so jo razkrili na sejmu CES pa je dogovor z družbama LG Electronics in Panasonic, po katerih bosta oba v svoje bodoče televizorje vgrajevala podporo z Skype, kar pomeni, da bo video konference, telefonske klice in trenutno sporočanje moč opravljati tudi brez računalnika. Oba proizvajalca načrtujeta tudi vgradnjo ustreznih video kamer in mikrofonov, ki bodo zaznali uporabnika tudi na nekaj metrih od televizorja, kar bo najbrž tipičen način rabe v dnevnih sobah. Skype je obenem oznanil, da uporaba video povezav strmo narašča, danes pa že okoli tretjina vseh klicev vsebuje tudi video povezavo.

  Objavljeno: 11.1.2010 | Teme: CES 2010
 • Težave za »iznajdljive« razstavljavce na CES-u

  V Las Vegasu je v zadnjih dneh v zraku veliko napetosti. Ustvaril jo je ukrep, s katerim je združenje CEA (Consumer Electronics Association) tamkajšnjim hotelom zapovedalo, da naj prekinejo in prekličejo kakršnokoli predstavljanje izdelkov v strani proizvajalcev. Ker so hoteli in njihove varnostne službe zadevo dejansko izvedli, je nekaj deset razstavljavcev ostalo brez svojih prostorov.

  Objavljeno: 10.1.2010 | Teme: CES 2010
 • Kodakova rezina

  Pri Kodaku očitno še niso rekli zadnje besede, ko gre za ponudbo digitalnih fotoaparatov. Nekaj nekdanjega ugleda si želi podjetje pridobiti z novim kompaktnežem, poimenovanim Kodak Slice. Temu ne manjka inovativnih tehnologij ...

  Objavljeno: 10.1.2010 | Teme: CES 2010
 • Sony stavi na 3D

  Sony je eden vodilnih ponudnikov 3D naprav in vsebin. Na sejmu CES so tako prikazali celo vrsto 3D-izdelkov, ki naj bi jih v prihodnjih letih imelo vsako vsaj malce tehnično ozaveščeno gospodinjstvo (morebiti na Japonskem?).

  Objavljeno: 10.1.2010 | Teme: CES 2010
 • Projektor z ločljivostjo 2560 x 1600 pik

  Projektor Projectiondesign F35 prinaša nova merila kakovosti v sisteme hišnega kina. Zmožen je namreč prikazati ločljivost WQXGA, torej kar 2560 x 1600 pik, diagonala prikazane slike pa je lahko velika do 20 metrov.

  Objavljeno: 9.1.2010 | Teme: CES 2010
 • Panasonic pokazal 3D-kamkorder

  Zajemanje slike v 3D je v preteklosti bilo neizogibno povezano z okorno napravo, ki je imela vsaksebi nameščeni dve veliki kameri. Da se 3D-snemanje vse bolj približuje tudi navadnim smrtnikom, daje slutiti Panasonic, ki je pokazal prototip pravcatega 3D-kamkorderja.

  Objavljeno: 9.1.2010 | Teme: CES 2010

Monitor na Facebooku

Monitor TV na YouTube

0dAqUiHKe3c

 • Polja označena z * je potrebno obvezno izpolniti
 • Pošlji