Teme - blockchain

 • Sovrin, globalni sistem za upravljanje identitet na osnovi veriženja blokov

  V svetu je trenutno v uporabi veliko sistemov za upravljanje z digitalnimi identitetami uporabnikov, ki pa so večinoma lastniški in omejeni na določene storitve ali ponudnike. Nova neprofitna organizacija Sovrin Foundation namerava to spremeniti in ponuditi odprto, globalno rešitev za digitalne identitete, ki povrh vsega temelji na sodobni tehnologiji veriženja blokov (blockchain).

  Objavljeno: 10.4.2018 11:00več
 • Na Brdu bo Evropska konferenca o veriženju blokov

  V sredo 11. aprila, se bo v Kongresnem centru Brdo pri Kranju odvijal prvi Evropski blockchain vrh (European Blockchain Summit), ki ga organizira slovensko gospodarsko-interesno združenje z imenom Blockchain Alliance.

  Objavljeno: 27.3.2018 11:00več
 • Eligma napoveduje revolucijo v spletnem nakupovanju

  Slovensko podjetje Eligma bo v kratkem predstavilo novo spletno trgovalno platformo, ki utegne spremeniti način, s katerim uporabniki odkrivajo, kupujejo, sledijo in ponovno prodajajo izdelke v spletu.

  Objavljeno: 13.3.2018 07:00več
 • Družba BTC vlaga v tehnologijo veriženja podatkov

  Tehnologija veriženja podatkovnih blokov se vse bolj uveljavlja tudi v poslovnih rešitvah. Slovenska logistična družba BTC je tako sklenila sodelovanje s slovenskim podjetjem OriginTrail, katerega tehnološke storitve temeljijo na tehnologiji veriženja podatkovnih blokov. Čeprav bo sodelovanje osredotočeno na storitve BTC Logističnega centra, so pozitivni učinki pričakovani tudi na ostalih področjih delovanja družbe BTC.

  Objavljeno: 12.3.2018 15:00več
 • Prvi spomenik tehnologijam »blockchain« na svetu bo v Kranju

  Čez slab teden, v torek, 13. marca, bo v Kranju slovesno odkritje spomenika, posvečenega tehnologiji veriženja blokov (»blockchain«). Da, resno!

  Objavljeno: 7.3.2018 14:00več
 • Microsoft preizkuša sistem identifikacije na osnovi veriženja blokov

  Microsoft razvija nov sistem za decentralizirano upravljanje digitalnih identitet, ki uporablja tehnologijo veriženja blokov (blockchain). Podjetje že lep čas raziskuje nove načine upravljanja digitalnih identitet, ki bi zagotavljali večjo varnost, zasebnost pri rabi spletnih storitev, predvsem pa bi vrnil uporabnikom nadzor nad tem, katere podatke zaupajo posameznim ponudnikom. Decentralizirani sistemi, v prvi vrsti veriženje blokov, so kot kaže najboljša osnova.

  Objavljeno: 15.2.2018 01:00več
 • Maersk in IBM bosta ponujala rešitve z blockchainom

  Danski ladjar in logistični velikan Maersk ter družba IBM sta ustanovila skupno podjetje, ki bo razvijalo in tržilo storitve na temelju podatkovnih verig (blockchain). Na začetku ciljajo predvsem na logistično dejavnost, specifično slednje blaga v kontejnerskem prometu.

  Objavljeno: 20.1.2018 01:00več
 • Omrežje Ethereum upočasnjeno zaradi igre CryptoKitties

  Omrežje Etehreum je eno pomembnejši v novi revoluciji povezani s tehnologijo veriženja blokov (blockchain) in kriptovalutami. Uporablja ga vse več storitev, med njimi tudi nekaj iger.

  Objavljeno: 9.12.2017 01:00več
 • Soustanovitelj Wikipedie se seli v projekt nove enciklopedije na osnovi blockchaina

  Tehnologija veriženja podatkovnih blokov (blockchain) se pojavlja v čedalje širšem naboru modernih aplikacij, včasih tudi na področjih, kjer to ne bi pričakovali. Eden zanimivejših primerov rabe je zagotavljanje porazdeljene strežbe informacij in zagotovitev verodostojnosti, istovetnosti podatkov v spletni enciklopediji Everipedia.

  Objavljeno: 8.12.2017 01:00več
 • Še en vdor v kripto valuto

  Podjetje Tether je objavilo, da jim je bilo z vdorom ukradenih žetonov v vrednosti skoraj 31 milijonov dolarjev. Tether ima sicer lastne žetone, znane pod oznako USDT, ti delujejo na Bitcoinovem blockchainu, po besedah pa so v ozadju podprti z ameriškimi dolarji (torej naj bi imel Tether kritje v dolarjih za lastno valuto oziroma žetone). Njihov namen je poenostaviti prenos nacionalnih valut, podpira pa ga kar nekaj različnih borz, ki se sicer ukvarjajo s kripto valutami.

  Objavljeno: 21.11.2017 09:00več
ph