Teme - Bitcoin

 • Je Nick Szabo pravi Satoshi Nakamoto?

  Lansko Newsweekovo "razkritje", da Satoshi Nakamoto skromno živi v predmestju Los Angelesa, se je izkazalo za novinarsko raco. The New York Times sedaj trdi, da je njihov novinar razvozlal veliko skrivnost bitcoina, kdo je njegov avtor, pri čemer ni edini. Osumljenec je Nick Szabo, ameriški računalniški strokovnjak madžarskega rodu.

  Objavljeno: 19.5.2015 07:00več
 • Fundacija Bitcoin v finančnih in organizacijskih težavah

  Fundacija Bitcoin, ki je najboljši približek uradnemu obrazu bitcoina, je po besedah enega izmed članov upravnega odbora tik pred bankrotom. Stanje pred članstvom prikrivajo, trdi.

  Objavljeno: 8.4.2015 05:00več
 • Preiskovalca Silk Roada pokradla za milijon dolarjev bitcoinov

  Na dan prihajajo nečedne podrobnosti o preiskavi nezakonite spletne strani Silk Road, kjer je bilo na normalno nedostopnem delu interneta kupiti vse vrste mamil, ponarejenih dokumentov ipd. Dva preiskovalca iz DEA (agencije za boj proti drogam) in Tajne službe sta z informacijami, ki sta jih pridobila med preiskavo, nezakonito prišla do skupno milijona dolarjev protipravne premoženjske koristi.

  Objavljeno: 31.3.2015 10:00več
 • Tržnico z bitcoini oropal lastnik

  Ena najbolj priljubljenih tržnic z bitcoini, Evolution Marketplace, je oropana. Najhuje je, da sta jo oropala lastnik in upravitelj, bolj znana pod psevdonimoma Verto in Kimble. Najprej sta na tržnici zaustavila trgovanje z izgovorom o tehnični napaki in uporabnikom zagotovila, da bo njihov denar povrnjen v nekaj dneh, nakar sta vsa razpoložljiva sredstva v vrednosti 11 milijonov evrov naložila na svoj račun in jo popihala. Kljub grožnjam po spletu, med drugim s smrtjo, ju doslej ni bilo na spregled. Težavam, s katerimi se spopada vihrava denarna enota, ni videti konca.

  Objavljeno: 22.3.2015 09:00več
 • Ko vaš računalnik računa *coine

  Če na vašem računalniku poganjate bittorent odjemalca uTorrent, menda obstaja možnost, da hkrati izračunavate tudi "nekakšne coine" (Litecoin), poroča spletna stran TrustedReviews. Namestitveni program namreč uporabniku ponuja nekaj dodatnih »uporabnih programov«, med katerimi je tudi Epic Scale, programski paket, ki je namenjen uporabi procesorskih zmogljivosti računalnika za – izračunavanje kripto valut. Program naj bi torej ugotovil, kdaj je procesor le malo zaseden in ga nato uporabljal za »denarne zadeve«. Seveda tega denarja/Litecoinov ne dobi uporabnik, temveč avtorji Epic Scalea, posredno pa najverjetneje tudi podjetje Bittorent, ki na ta način financira sicer zastonjski program.

  Objavljeno: 9.3.2015 11:00več
 • MyCoin: nova prevara v imenu bitcoina

  Vrata je zaprla še ena internetna borza, kjer naj bi bilo mogoče trgovati z bitcoini. V petek je sumljivo prenehala obratovati hongkonška stran MyCoin, ki je s seboj odnesla tudi okrog 340 milijonov evrov, ki so jih imeli na trgovalnih računih investitorji.

  Objavljeno: 10.2.2015 15:00več
 • ZDA dobile prvo legalno borzo za bitcoine

  V ZDA pričenja delovati prva ameriška borza za bitcoine, ki ima vsa dovoljenja pristojnih inštitucij in je pravno regulirana. Mlado podjetje Coinbase je zbralo 106 milijonov dolarjev kapitala in zagnalo istoimensko borzo, pri kateri jamčijo za varnost, učinkovitost in preglednost.

  Objavljeno: 27.1.2015 05:00več
 • Bitstamp je nazaj

  Šest dni po vdoru je največja slovenska bitcoinska borza Bitstamp ponovno dosegljiva. Trgovanje, nakazila in izplačila so ponovno omogočili danes zjutraj, potem ko so v San Franciscu postavili stran na novi strojni opremi in okrepili varnostne mehanizme. Škode je veliko, a jo bodo sposobni pokriti, zatrjujejo.

  Objavljeno: 10.1.2015 22:00več
 • Bitstamp zaradi vdora ustavil trgovanje z bitcoini!

  Slovenska borza za trgovanje z bitcoini Bitstamp je danes dopoldne zaustavila trgovanje in prenehala izplačevati bitcoine. Na spletni strani in po elektronski pošti so komitente obvestili, da so bili v to prisiljeni zaradi nepooblaščenega dostopa do denarnice (wallet), kjer imajo shranjen manjši del bitcoinov. Zagotavljajo, da komitenti ne bodo nikakor oškodovani.

  Objavljeno: 5.1.2015 21:00več
 • Dve leti zapora zaradi pranja denarja z bitcoini

  Nekdanji izvršni direktor BitInstanta in član upravnega odbora Fundacije Bitcoin Charlie Shrem je bil zaradi pranja denarja obsojen na dve leti zapora, tri leta preizkusne dobe in globo v višini 950.000 dolarjev. Shrem je krivdo priznal in si s tem zagotovil milejšo kazen od prvotno zagrožene.

  Objavljeno: 23.12.2014 05:00več