Teme - apple

 • iWork for iCloud že pri uporabnikih

  Po več tednih zasebnega preizkušanja je Apple odprl spletno pisarno iWork for iCloud vsem, ki imajo veljaven Applov račun. Ker spletna različica pisarniških programov, znanih iz okolja Mac OS in iOS, še ni povsem dokončana, so dostop odprli vsem, ki imajo veljaven račun v Applovem oblaku iCloud. Uporabniki lahko preizkusijo spletne različice urejevalnika Pages, preglednice Numbers in predstavitvenega programa Keynote.

  Objavljeno: 26.8.2013 01:00več
 • Filmi v oblaku tudi za Slovence 

  Apple je seznamu držav, kjer lahko uporabniki v trgovini iTunes kupljen film s pomočjo oblaka iCloud samodejno prenesejo na poljubno jabolčno napravo, dodal osem novih. V ugledni družbi, na spisku so Italija, Avstrija, Švica, Estonija, Latvija, Litva in Japonska, se je znašla tudi Slovenija. Podpora storitvi iTunes in the Cloud za tako za podalpski živelj, kot za druge prebivalce naštetih držav pomeni, da bomo poslej med kupljeno glasbo, knjigami in aplikacijami, v oblaku vedno našli tudi že plačane filme, ki si jih bomo po želji ogledali na eni izmed podprtih naprav (iPhone, iPad, iPod Touch in Apple TV).

  Objavljeno: 9.8.2013 08:00več
 • Ameriška vlada preprečila Samsungovo zmago

  Ameriška Komisija za mednarodno trgovino (ITC) je junija ugotovila, da je Apple v svojih izdelkih uporabil zaščiteno tehnologijo podjetja Samsung. Zaradi kršitve patenta v zvezi z brezžičnim povezovanjem 3G so prepovedali prodajo telefonov iPhone (3, 3GS, 4) in tablic iPad (2, 3). Veselje v korejskem taboru je sedaj skazila ameriška vlada s predsednikom Obamo na čelu, ki je na odločitev dala veto. Bojda bi zahtevana kazen slabo vplivala na poštenost trgovanja onkraj luže. Samsung z obrazložitvijo seveda ni zadovoljen, zato se bo pritožil.

  Objavljeno: 5.8.2013 08:00več
 • Vdor z napajalnikom

  Raziskovalci univerze Georgia Tech so opozorili na nenavadno, a nevarno ranljivost v telefonih iPhone in tablicah iPad. Applovim izdelkom z operacijskim sistemom iOS so namesto napajalnika podtaknili miniaturni računalnik, ki je poleg dobave energije uspešno v nekaj trenutkih na ciljno napravo namestil škodljivo programsko kodo.

  Objavljeno: 2.8.2013 01:00več
 • Pripomočki za Apple iPhone 5C

  Že dalj časa se šušlja, da bo Apple konec poletja ali na začetku jeseni ponudil cenejšo različico telefonov iPhone, s katero naj bi se lažje spopadal s številnimi cenejšimi konkurenti na platformi Android. Po najnovejših informacijah naj bi telefonu dali ime iPhone 5C, imel pa bo menda plastično namesto kovinskega ohišja. Pričakuje se nekoliko slabši zaslon, ostala elektronika pa naj bi bila podobna kot pri današnjem modelu iPhone 5.

  Objavljeno: 1.8.2013 01:00več
 • Na vrsti so tablice z večjimi zasloni

  Kljub temu, da je v zadnjem letu moč opaziti izrazit trend manjšanja velikosti zaslonov pri najbolj priljubljenih tablicah (denimo iPad Mini, Nexus 7,…), proizvajalci načrtujejo tudi pohod v drugo smer. Že nekaj tednov se tako krepijo govorice, da Apple poleg novih različic tablic iPad in iPad Mini (torej približno 10- in 8-palčnih modelov) pripravlja tudi izdelek, ki bo imel kar 13-palčni zaslon. S tem bi močno zakorakal na področje, ki ga danes obvladujejo prenosniki.

  Objavljeno: 30.7.2013 01:00več
 • Microsoftov Outlook za iOS

  Microsoft je pred kratkim objavil pisarniško zbirko Office, namenjeno telefonom iPhone. Zbirka omogoča delo z vsemi datotekami, narejenimi v klasičnih programih Word, Excel, Powerpoint, itd., sedaj pa je na voljo tudi samostojna aplikacija za spletno pošto, imenovana Outlook Web App (OWA). Kljub imenu gre za lokalno aplikacijo, ki poleg funkcij, ki jih že poznamo iz brskalnika, omogoča preglednejše in enostavnejše organiziranje e-pošte, iskanja in organiziranja sestankov.

  Objavljeno: 18.7.2013več
 • Apple še naprej tudi s Samsungovimi procesorji

  Pri Applu so pred kratkim podpisali pogodbo, pod katero naj bi njihove procesorje izdelovalo Tajvansko podjetje TSMC. Sedaj pa kaže, da bodo ostali tudi pri Samsungu, vsaj po pisanju južnokorejskem časnika Korea Economics Daily. Konkretno naj bi šlo za čipe A9, ki jih lahko pričakujemo v naslednjih generacijah telefonov iPhone.

  Objavljeno: 18.7.2013več
 • Apple v pogovorih za nakup razvijalcev Kinect-a

  Sodeč po pisanju Izraelskega časnika Calcalist naj bi se pri Applu zanimali za nakup Izraelskega podjetja Primesense, ki je v preteklosti sodelovalo z Microsoftom pri dodatku Kinect. Gre za 3D bralnik, ki prepozna naše gibe, preko katerih lahko upravljamo igre na Microsoftovih konzolah XBox. Tehnologija 3D skeniranja podjetja Primesense se uporablja v ogromno različnih napravah, seveda si lahko razlagamo, da bi lahko Apple tovrstno tehnologijo vgradil v prihodnje generacije svojih telefonov in tablic.

  Objavljeno: 16.7.2013več
 • Apple podarja uspešnice

  Pet let mineva od rojstva Applove mobilne tržnice App Store, ki je doslej prodala in oddala že več kot 50 milijard programskih izdelkov za naprave z operacijskim sistemom iOS. Rojstni dan trgovine obeležuje poplava brezplačnih (včerajšnjih) uspešnic. Deset prelomnih iger in aplikacij nam je (v bržkone omejenem časovnem obdobju) na voljo povsem zastonj. Med njimi najdemo dnevnik Day One, mešalno mizo Traktor DJ, igranje vlog Infinity Blade 2, miselni orešček Where’s My Water ter ptičjo aviacijo Tiny Wings. Pohitite in prihranite zajeten kup denarja.

  Objavljeno: 9.7.2013 05:00več