Teme - apple

 • Foto pomočnik

  Časi, ko je bilo v opisu delovnih nalog fotografa tudi razvijanje filma, so mimo. Digitalna fotografija je naredila svoje, film so nadomestile pomnilniške kartice, predane mojstre pa sleherniki s poceni opremo. Uspešna fotografska seansa kljub spremembam ostaja ločena na dva dela, po fotografiranju je ovekovečene trenutke še vedno treba dodatno obdelati. Temnico so nadomestili računalniki. Applovi računalniki.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Trio tipkaric

  Kmalu po predstavitvi Applove tablice iPad so začeli nastajati najrazličnejši dodatki zanjo – med  zanimivejšimi so različne tipkovnice, ki iPad približajo marsikateremu uporabniku. Preizkusili smo tri različne modele, od katerih vsak ponuja nekaj svojega.

  Objavljeno: 28.5.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Apple dela finančne trike

  Apple je presenetil finančne trge z objavo obveznic v višini kar 17 milijard dolarjev, kar je največji objava v zgodovini za organizacije, ki niso banke. Z obveznicami naj bi pomagali nakup lastnih delnic v višini skoraj 60 milijard dolarjev. Hkrati naj bi za 15% zvišali dividende za vlagatelje, ki so po nekaj mesecev trajajočem padanju vrednost delnic družbe že precej nestrpni in nezaupljivi.

  Objavljeno: 2.5.2013 01:00več
 • Kot za stavo tipkamo na Applovo napravo

  Nižja kilometrina domače miške pomeni izdatnejšo prstno telovadbo. V vihri sprememb ostaja osamljena konstanta. Brez tipkovnice še vedno ne gre.

  Objavljeno: 23.4.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
 • Dela Apple uro?

  Govorice o uri, ki smo jo novinarji hitro poimenovali iWatch, ne jenjajo. Začele so se s predvajalnikom iPod Nano, ki se je z Applovim blagoslovom že leta 2011 prelevil v pametno uro. Nato se je zanimanje za tehnološke izdelke, ki jih nosimo, iz meseca v mesec povečevalo. Ker Apple od Jobsove smrti ni splavil ničesar prelomnega, je jasno, da se v Cupertinu nekaj kuha. Večinsko mnenje stavi na pametno uro. Imela naj bi ukrivljen zaslon, občutljiv za dotik, ter napredno povezavo z drugimi Applovimi napravami. Ker se z idejo o pametni uri igrajo vsaj še Microsoft, Google, LG in Samsung, naj bi pri Applu v projekt vpregli kar sto zaposlenih. Zanimanje kupcev je veliko, sodeč po anketah bi uro že danes kupila kar petina vprašanih, zato bo ura iWatch luč sveta bržkone ugledala še pred iztekom leta.

  Objavljeno: 22.4.2013 18:00več
 • Apple in Yahoo

  Sodeč po pisanju časopisa Wall Street Journal naj bi se Apple in Yahoo pogovarjala o možnostih tesnejša sodelovanja. Apple kot kaže išče možnosti, da bi nadomestil Google in njegove storitve v svojih izdelkih, zlasti napravah z operacijskim sistemom iOS.

  Objavljeno: 11.4.2013 01:00več
 • Apple iTV in pripomočki

  Ena večjih ugank v zadnjih mesecih je vprašanje, ali in kdaj bo Apple predstavil svoj prvi televizor. Po tem, ko se je pred časom govorilo, da je prihod televizorja, ki mu za zdaj pravijo iTV, predstavljen na naslednje leto, mnogi poznavalci in analitiki zopet navajajo, da je izid zagotovo v letu 2013.

  Objavljeno: 8.4.2013 01:00več
 • Apple pripravlja svoj ulični pogled

  Kljub začetni polomiji ima Apple še vedno velike ambicije na področju digitalnih zemljevidov. Nedavno vloženi zahtevek v patentni urad tako nakazuje, da Apple pripravlja svojo različico uličnega pogleda po vzoru priljubljene storitve Google Street View.

  Objavljeno: 7.4.2013 01:00več
 • Apple iOS 7 zamuja

  Sodeč po virih blizu podjetja Apple, nova različica operacijskega sistema iOS za mobilne naprave zamuja za internimi roki. V zadnjih letih smo že nekako navajeni, da Apple skoraj z vsako novo generacijo mobilnih naprav pripravi tudi novo različico operacijskega sistema zanje. Morda pa se bo z iOS 7 ponovila zgodba izpred nekaj let, ko je nova strojna oprema prehitela dobavljivost operacijskega sistema, ki je bil uporabnikom na voljo nekoliko kasneje.

  Objavljeno: 3.4.2013 01:00več
 • Sedma umetnost

  Filmska umetnost je danes vsakomur v vsakem trenutku na dosegu roke. Eni v njej zgolj uživamo, drugi jo tudi ustvarjajo, oboji pa pri tem uporabljamo najrazličnejše naprave. Applovi računalniki, tablice, telefoni in predvajalniki so nadvse pripravni za izdelovanje, obdelovanje in predvajanje gibljivih slik. Če smo v prejšnji številki nahranili ušesa, privoščimo v nadaljevanju pašo še očem.

  Objavljeno: 26.3.2013 | Kategorija: Nasvetiveč
ph