Teme - Amazon

 • Amazon naznanil nove oblačne GPU instance

  Amazon je v okviru svoje ponudbe oblačnih računalniških instanc (Amazon Elastic Compute Cloud – EC2) začel ponujati novo vrsto instanc, namenjenih aplikacijam, ki potrebujejo visoke grafične zmogljivosti. Nove instance uporabljajo rešitve podjetja Nvidia, namenjene pa so vsem, ki se ukvarjajo z obdelavo videa, izdelavo 3D vizualicacij, konec koncev pa tudi za vse strežniške aplikacije, ki zahtevajo veliko procesne moči.

  Objavljeno: 6.11.2013 11:00več
 • Digitalne knjige za klasične bralce

  Zaživela je Amazonova storitev Matchbook, ki kupcem klasičnih knjig po ugodni ceni (3 dolarje ali manj) ponuja digitalne različice že kupljenih naslovov. Servis spočetka nudi več kot 70.000 knjig. Seznam se bo širil dnevno. Do kupčije so upravičeni kupci klasičnih knjig od leta 1995 naprej. Poceni elektronske knjige bodo podpirale znane Amazonove priboljške, med katerimi ne manjkata niti sinhronizacija Whispersync niti prikaz podrobnosti s pomočjo funkcije X-Ray. Trenutno podprti naslovi so navedeni v priloženi povezavi.

  Objavljeno: 30.10.2013 09:00več
 • Amazonove nove tablice

  Amazon je prenovil ponudbo tablic Kindle Fire s povsem novima modeloma Kindle Fire HDX in osveženo, predvsem pa cenejšo različico tablice Kindle Fire HD. V navezavi na novosti so predstavili novo različico operacijskega sistema Fire OS 3.0 »Origami«, ki prinaša novosti za domačo, prvič pa tudi podporo za poslovno rabo. Za nameček so tu še zanimivi dodatki za nove tablice.

  Objavljeno: 26.9.2013 01:00več
 • Novi Kindle in stare knjige

  Amazon je predstavil drugo generacijo osvetljenega elektronskega bralnika Kindle Paperwhite. Novinec bo glede na predhodnika imel boljši kontrast in učinkovitejšo vgrajeno lučko. Bo hitrejši, povezan z družabno storitvijo Goodreads ter omogočal listanje po knjigi z ohranitvijo trenutne pozicije. Novi Kindli bodo na voljo 5. novembra, žal ne za Slovence.

  Objavljeno: 4.9.2013 10:00več
 • Ustanovitelj Amazona kupuje Washington Post

  Legendarni časnik Washington Post, ki je med drugim odkril afero Watergate, se nepričakovano prodaja. Kupil ga bo nihče drug, kot Jeff Bezos, ustanovitelj Amazona. Največji spletni trgovec na svetu pri poslu v vrednosti 250 milijonov ameriških dolarjev svojih prstov bojda vseeno nima vmes, saj gre denar z Jeffovega osebnega računa. Prodaja časnika je posledica krize tiskanih medijev, ki so se prepozno in mlačno spopadli z izzivi digitalne revolucije. Vodstvo Posta je posledično nad novim, tehnološko osveščenim lastnikom navdušeno. Prenos lastništva bo končan v roku dveh mesecev.

  Objavljeno: 6.8.2013 10:00več
 • Amazonova spletna identiteta

  Amazon se je pridružil naraščajočemu številu velikih ponudnikov spletnih storitev, ki nudijo enotno spletno identiteto in prijavo na nizu različnih spletnih mest, imenovano »Login with Amazon«. Tako kot Microsoft, Google, Facebook, Twitter in še nekateri drugi, tudi Amazon zdaj tretjim ponudnikom in razvijalcem nudi možnost, da se uporabniki prijavijo v njihove storitve z Amazonovim računom.

  Objavljeno: 30.5.2013 01:00več
 • Oblaki v spletni veleblagovnici

  Med storitvami v oblaku je podatkovna shramba gotovo ena zanimivejših za širši krog uporabnikov. Ponudba teh storitev je v razcvetu in izbira je velika. Med najbolj znanimi so npr. Dropbox, Google Drive in Microsoft Skydrive. Poglejmo, kako se v ta boj podaja Amazon Cloud Drive.

  Objavljeno: 23.4.2013 | Kategorija: Preizkusiveč
 • Amazon Appstore kmalu v Sloveniji

  Spletni trgovec Amazon je razvijalcem poslal vabilo, v katerem razkriva, da bo v naslednjih nekaj mesecih ponudbo njihove tržnice z Androidnimi aplikacijami deležno več kot 200 novih držav, vključno s Slovenijo. Potezo pozdravljamo, saj je na tržnici Amazon Appstore precej izbranih programskih izdelkov, ki jih drugje ne dobimo, vsak dan pa nam je zastonj na voljo tudi ena sicer plačljiva aplikacija ali igra. Zato smo se v preteklosti že večkrat potrudili in zaobšli varnostne mehanizme, ki jih je na poti do digitalnih dobrin postavil spletni velikan. Več o tovrstni telovadbi in o Amazonovi tržnici si preberite v priloženem članku.

  Objavljeno: 19.4.2013 07:00več
 • Amazon Cloud Drive sinhronizira računalnike

  Amazon je spletni pomnilniški storitvi Cloud Drive končno dodal funkcionalnost sinhronizacije podatkov z osebnimi računalniki, ki je že dolgo časa udarna lastnost pri domala vseh največjih tekmecih. Naboru mobilnih naprav, seveda na čelu z družino tablic Kindle, je tako dodal odjemalce za okolja Windows in Mac OS X.

  Objavljeno: 4.4.2013 01:00več