Novice

 • WebOS spet prihaja, tokrat v TV

  Operacijski sistem WebOS, ki bi moral pred leti tekmovati najprej na Palmovih, nato na HP-jevih telefonih in tablicah s konkurenti, kot sta Apple in Google, se zopet vrača, a tokrat v precej drugačni vlogi. Napol umrli OS je pred slabim letom kupila korejska družba LG, ob nakupu pa niso povsem obrazložili njegovo nadaljnjo usodo.

  Objavljeno: 5.1.2014 01:00več
 • Asus VivoTab Note 8

  Asus se bo v kratkem pridružil peščici proizvajalcev, ki nudijo tablice z okoljem Windows 8.1 tudi v 8-palčni izvedbi. Nova tablica z imenom VivoTab Note 8 bo nudila zaslon z ločljivostjo 1.280 x 800 pik, procesor Intel Atom Z3740 pri taktu 1,86 GHz, 2 MB RAM in enoto SSD velikosti 64 GB. Poleg dveh video kamer bomo na tablici srečali še režo za kartice microSD in priključek USB. Za komunikacije bosta na voljo Wi-Fi in bluetooth, ni pa še znano, ali bo Asus ponudil tudi model opremljen z vmesnikom za omrežja 3G/4G. Končna podoba in dimenzije bodo znane na sejmu CES.

  Objavljeno: 5.1.2014 01:00več
 • NSA razvija kvantni računalnik

  Sodeč po dokumentih svetovnega žvižgača številka ena, Edwarda Snowdena, zdaj že nekako zloglasna ameriška agencija NSA pospešeno razvija kvantni računalnik, da bi z njegovo procesno močjo lahko razbili v realnem času domala vse šifrirne algoritme v rabi na planetu.

  Objavljeno: 4.1.2014 01:00več
 • Lenovo Vibe Z in pajdaši

  Podjetje Lenovo je predstavilo svoj doslej najzmogljivejši pametni telefon, ki so ga poimenovali Vibe Z. Gre za izdelek s 5,5-palčnim zaslonom IPS ločljivosti 1920 x 1080 pik, ohišjem iz titana in debelino komaj 7,9 mm. Ob tem vsebuje zmogljiv procesor Snapdragon 800, 2 GB RAM in 16 GB Flash RAM, podporo za omrežja Wi-Fi 802.11ac in LTE, fotoaparat s 13 milijoni pik in akumulator zmogljivosti 3.000 mAh, kar ga v celoti uvršča v sam vrh ponudbe ta hip. Celota uporablja prilagojeno različico Androida 4.3, okrepljeno z nekaterimi ekskluzivnimi programi, v ZDA pa bo naprodaj (pred subvencijami) za 550 dolarjev.

  Objavljeno: 4.1.2014 01:00več
 • Archos v napad s cenami

  Podjetje Archos se še naprej bori, da bi se s svojimi izdelki zavihtel v prvo ligo ponudnikov mobilnih naprav. Na sejmu CES predstavljajo nove mobilne telefone in prvič tudi pametne ure, v obeh primerih pa ciljajo na kupce s cenami, ki so znatno nižje, kot smo bili doslej vajeni.

  Objavljeno: 3.1.2014 01:00več
 • 2014 bo leto za 4K

  Napovedi novosti iz različnih virov kažejo na to, da bo na področju zabavne elektronike letos veliko poudarka na televizorjih in spremnih tehnologijah povezanih z ultra visoko ločljivostjo 4K. Potrdilo lahko pričakujemo že na sejmu CES, ki bo vrata odprl v drugem tednu januarja.

  Objavljeno: 3.1.2014 01:00več
 • Dober začetek za hackerje

  Novo leto, novi vdori. Dobesedno. Očitno je novoletno rajanje spodbudilo hackerje, da so na raznih koncih sveta pustili svoje podpise. Pripadniki organizacije Syrian Electronic Army (SEA), menda podporniki sirskega predsednika Asada, so vdrli v Microsoftovo spletno storitev  Skype in tam pustili sporočilo uporabnikom, kjer odsvetujejo uporabo Microsoftovih storitev elektronske pošte, ker jo menda redno pregleduje ameriška NSA. Kakšne hujše škode pa niso naredili. Sicer pa je SEA menda zelo aktivna, saj jih povezujejo z nedavnimi vdori v Twitter, New York Times, BBC, CNN in The Guardian.

  Objavljeno: 2.1.2014 18:00več
 • Samsung prenavlja fotoaparate

  Samsung je le nekaj dni pred otvoritvijo sejma CES predstavil nove modele digitalnih fotoaparatov. Za širše množico uporabnikov bo najbrž najbolj mikavna druga generacija hibrida med fotoaparatom in Androidno družino Galaxy, ki nosi ime Galaxy Camera 2, za zahtevne amaterje pa nudijo prenovljeni brezzrcalni fotoaparat NX30.

  Objavljeno: 2.1.2014 18:00več
 • Ranljivost v usmerjevalnikih Linksys in Netgear

  V nekaterih usmerjevalniki Linksys in Netgear je bila odkrita ranljivost, ki omogoča oddaljen ponovni zagon naprave in prevzem nadzora.

  Objavljeno: 2.1.2014 14:00več
 • Nove podrobnosti o Midori

   Pricurljalo je nekaj več detajlov o skrivnostnem Microsoftovemu  projektu Midori oz. njihovemu operacijskemu sistemu nove generacije. Projekt t. i. neokenskega operacijskega sistema se namreč vsaj delno počasi bliža svoji komercializaciji, je tik pred koncem leta poročal ZDNet.  Za Midori smo prvič slišali okoli leta 2008, ko se je šepetalo o procesorsko povsem neodvisnem operacijskem sistemu (x86, x64 in ARM), ki bo procese izvrševal izolirano (Software Isolated Processes), ki bo pri delovanju zanesljiv, prijazen računalništvu v oblaku, in ki bo presekal vsako generacijski zvezo s katerokoli dosedanjo različico Oken in njihovim grafičnim uporabniškim vmesnikom.

  Objavljeno: 2.1.2014več