Novice

 • Netflix ne mara goljufov z VPN

  Poslavljajo se časi, ko je bila uporaba VPN samoumevni obvoz za regionalne omejitve, ki so jih postavljali Netflix, Hulu, Spotify in podobni ponudniki streaminga vsebin. Netflix je namreč začel resno preizkušati blokado dostopa prek znanih VPN-strežnikov, ki jo bodo bržkone kmalu razširili na vse uporabnike.

  Objavljeno: 5.1.2015 05:00več
 • CES: Acerjeve novosti

  Acer je nekaj dni pred otvoritvijo sejma CES predstavil svoje novosti za leto 2015. Me njimi je Chromebook z največjim zaslonom doslej. Novi model Chrombeook 15 ima kar 15,6-palčni zaslon polne ločljivosti HD s čimer se povsem kosa z običajnimi prenosniki. Na voljo bo s procesorji Celeron ali Intelo Core i5, najzmogljivejše različice pa bodo imele vgrajene tudi razmeroma veliko enoto SSD. Veliko ohišje so izkoristili za par zmogljivih zvočnikov, hkrati pa celoto ojačali, tako da brez težav vzdrži pritisk 60 kg brez poškodb. Izhodiščna cena bo kljub temu ugodna, v ZDA le 250 dolarjev.

  Objavljeno: 5.1.2015 01:00več
 • Pametna in klasična ura v eni

  Kako združiti najboljše lastnosti klasičnih in pametnih ur? Ugledni nemški proizvajalec pisal, nakita in luksuznih ur Montblanc v svojem izdelku e-Strap ohranja klasično uro, računalniške funkcije pa so vgradili kar v urino zapestnico oziroma usnjeni pas. Na notranji strani zapestja tako nosimo poseben modul, ki ima povrh vsega vgrajen 0,9-palčni monokromatski zaslon s tehnologijo OLED, ki je občutljiv na dotik in prek katerega krmilimo pametne funkcije ure.

  Objavljeno: 5.1.2015 01:00več
 • Napovednik za CES 2015

  V tednu po novoletnih praznikih se industrija računalništva in zabavne elektronike začasno preseli v Las Vegas na tradicionalni sejem Consumer Electronics Show (CES). Tudi letos lahko pričakujemo obilico novosti in zanimivih idej, ki se bodo odrazile v izdelkih v letu 2015.

  Objavljeno: 5.1.2015 01:00več
 • Xiaomi v 2014 podvojil prihodke

  Kitajskim proizvajalcem gre očitno vedno bolje – podjetje Xiaomi, eden izmed večjih tamkajšnjih proizvajalcev pametnih telefonov, je v letu 2014 zabeležilo kar 12 milijard dolarjev prihodkov. To je dvakrat toliko kot v letu pred tem, skupaj so prodali 61 milijonov telefonov.

  Objavljeno: 4.1.2015 14:00več
 • Googlov raziskovalec objavil nezakrpano varnostno luknjo v Windows 8.1

  Raziskovalec pri spletnem velikanu Googlu je objavil doslej nezakrpano varnostno luknjo v Window 8.1, zanjo so sicer obvestili Microsoft že pred tremi meseci. Po objavi se je v spletu vnela debata o smotrnosti takega početja. Po eni strani so lahko zaradi njene objave nekateri sistemi bolj ogroženi kot sicer, po drugi strani pa se s tem prisili podjetje (v tem primeru Microsoft), da izda popravek za operacijski sistem, ki bi nevarnost odpravil.

  Objavljeno: 3.1.2015 15:00več
 • V iTunes možnost vračila nakupa

  Applovi uporabniki v Evropski Uniji smo dobili čez praznike novo koristno možnost – sedaj si lahko o nakupu v spletni trgovini iTunes v štirinajstih dneh po nakupu premislimo. Novost je prišla s strani Appla brez kakršnih koli objav, je pa zapisana v novih pogojih uporabe. Seveda velja omeniti, da imajo uporabniki Androida tovrstno možnost v Google Play že dolgo časa, je pa tam čas vračila omejen na dve uri.

  Objavljeno: 2.1.2015 12:00več
 • Prodaja iger, videa in glasbe se je letos ponovno dvignila

  V Angliji se je prodaja računalniških iger, videa in glasbe v letu 2014 ponovno dvignila glede na leto pred tem. Dvig je bil za dobra dva odstotka, skupna prodaja je tako nanesla 5,7 milijard funtov. Največji skok so doživele računalniške igre, te so se proajale za dobrih sedem odstotkov bolje kot v letu pred tem, skupaj so nanesle 2,45 milijard funtov. Zanimivo, da je bila prodaja fizičnih in digitalnih različic približno izenačena.

  Objavljeno: 2.1.2015 11:00več
 • Orodje za DDoS naprodaj

  Hekerska skupina Lizard Squad, ki naj bi čez božične praznike poskrbela za DdoS (Distributed Denial of Service) napade na omrežja Xbox Live in PlayStation, prodaja lastno orodje za izvrševanje tovrstnih napadov. Pri orodju, imenovanem LizardStresser, poudarjajo, da je eksplicitno namenjen tovrstnim napadom, ne pa preverjanju varnosti spletnih strani in omrežji. Za storitev računajo le šest dolarjev na mesec.

  Objavljeno: 2.1.2015 10:00več
 • Nova različica XBMC

  Priljubljeni večpredstavnostni strežnik XBMC se je preimenoval v Kodi, sedaj je na voljo njegova že štirinajsta različica. Prinaša kup novosti, ena izmed pomembnejših je uporaba nove knjižnice FFmpeg 2.4.4., s katero je dobil tudi podporo za predvajanje video kodekov h.265 in VP9. Pri tem velja omeniti, da je podpora h.265 zaenkrat le programska, zaradi tega imajo lahko manj zmogljive naprave (denimo naprave Android) z novimi kodeki zaenkrat še težave.

  Objavljeno: 1.1.2015 15:00več