Novice

 • Uslužbenci v Amazonu, Applu in Googlu lahko poslušajo kar govorimo digitalnim pomočnicam

  Medijska hiša Bloomberg je objavila poročilo, ki razkriva podrobnosti o tem, kaj digitalne pomočnice pravzaprav počnejo ob razpoznavi govora njihovih uporabnikov. Izkaže se, da lahko posnetke izgovorjenih vprašanj ali ukazov v določenih okoliščinah posluša nekdo izmed več tisoč uslužbencev, ki skrbijo za kakovost razpoznave govora, kadar računalniški algoritmi pač ne znajo razbrati vsebine.

  Objavljeno: 13.4.2019več
 • Švica razmišlja o uzakonjenju veriženja blokov

  Švicarska vlada je odprla razpravo o predlogu spremembe zakonodaje, po katerem bi postavili zakonske temelje za uporabo tehnologije veriženja blokov (blockchain) in porazdeljenih knjig (DLT, distributed ledger technology) v švicarskem svetovno priznanem finančnem sektorju.

  Objavljeno: 12.4.2019 14:00več
 • Bosna in Hercegovina kot zadnja evropska država dobiva omrežje 4G

  Državni regulator Bosne in Hercegovine je pred nekaj dnevi telekomunikacijskim operaterjem predal dovoljenja za uvajanje omrežij četrte generacije. V času, ko svet počasi koraka proti omrežjem pete generacije (5G), je BiH zadnja evropska država, ki se bo priključila na vlak 4G.

  Objavljeno: 12.4.2019 11:00več
 • Panasonicov televizor kot pohištvena vitrina

  Panasonic je na pohištvenem sejmu in sejmu življenjskega sloga v Milanu razkril koncept prozornega televizorja oziroma zaslona OLED, ki ga zlahka spregledamo in dojamemo zgolj kot pohištveni element. Inovativni koncept je predstavljen v sodelovanju s švicarsko pohištveno znamko Vitra.

  Objavljeno: 12.4.2019 07:00več
 • Samsung Galaxy A80 z vrtljivim fotoaparatom

  Samsung je predstavil nove modele pametnih telefonov Galaxy srednjega razreda, med katerimi je tudi model Galaxy A80, ki prinašala vrtljiv drsni modul s fotografskimi tipali, tako da je zaslon telefona povsem brez robov in brez zarez.

  Objavljeno: 12.4.2019 01:00več
 • Operater A1 bo tržil podatke o tem, kje se uporabniki gibljemo

  Z mobilnimi telefoni naokrog trosimo številne podatke, med katerimi so zanimiv tudi lokacijski. Navadili smo se že, da Apple ali Google zelo dobro poznata lokacijo uporabnikov pametnih telefonov, a ne smemo pozabiti, da isto ve tudi operater. V resnici ve operater še več, saj tudi ob izklopu podatkov in vseh naprednih funkcij, še vedno lahko sorazmerno natančno triangulira položaj uporabnika, hkrati pa pozna njegovo identiteto. Precej bolj natančno kakor Google ali Apple.

  Objavljeno: 12.4.2019več
 • Dostava z roboti postaja resničnost

  Trgovci vse bolj stremijo, da bi v velikih mestih (pa tudi drugod) dostave izdelkov končnim kupcem opravili kar s pomočjo robotiziranih vozil. V zadnjih letih je bilo veliko pilotskih projektov, toda kot kaže zdaj ponekod ti prehajajo uspešno v vsakdanjo rabo.

  Objavljeno: 11.4.2019 11:00več
 • Hrvaška in Huawei sta podpisala "sporazum o razumevanju in sodelovanju"

  Pred začetkom sestanka vlad 16+1 (16 držav srednje in vzhodne Evrope + Kitajska) v Dubrovniku, je Hrvaška Vlada s Huaweiem podpisala sporazum, ki temu kitajskemu velikanu na Hrvaškem odpira vrata v smeri Pametnih mest.

  Objavljeno: 11.4.2019 10:00več
 • Samovozečih avtomobilov še ne bo (prav kmalu)

  Šef Forda, Jim Hackett, je na dogodku Detroit Economic Club v pogovoru povedal, da bodo samovozeči avtomobili po njegovem še dolgo omejeni na zelo ozke in specializirane namene, predvsem pa bodo vozili le po strogo omejenih delih nekaterih mest. Ker da je problem samodejne vožnje tako zelo kompleksen.

  Objavljeno: 10.4.2019 12:00več
 • Televizor Bang & Olufsen z zvočniki v obliki kril

  Bang & Olufsen še vedno navdušuje s svojimi oblikovnimi mojstrovinami in nenavadnimi idejami v kombinaciji s sodobno elektroniko. V okviru oblikovalske razstave Milan Design Week 2019 so tako prikazali nov televizor Beovision Harmony, pri kateremu se ob uporabi zvočniki »odprejo« kot krila od metulja.

  Objavljeno: 10.4.2019 11:00več