Novice

 • Skype zna samodejno zamegliti ozadje video konference

  Microsoft je v priljubljen videokonferenčni program Skype vgradil novo funkcijo, ki zna samodejno zamegliti ozadje za govorcem pri video povezavah, s čimer bodo ščitili zasebnost in poskrbeli za večjo osredotočenost na govorca in ne na okolico. Za uporabo nove funkcije je dovolj še klikniti na ikono s kamero pri vzpostavljeni video povezavi, kjer bodo uporabniki našli novo možnost izbire za zameglitev ozadja.

  Objavljeno: 9.2.2019 01:00več
 • Motorola G7 v treh izvedbah

  Motorola morda v teh časih ne ponuja najbolj vroče modele pametnih telefonov, vendar so njihove novosti vselej mikavne, ko se tiče razmerja med zmogljivostjo in ceno. Zato so Motorole še vedno zelo priljubljene v delih sveta, kjer ne zapravljajo astronomske vsote za najnovejše modele premijskih znamk.

  Objavljeno: 8.2.2019 01:00več
 • Nemčija zahteva omejitve zbiranja podatkov uporabnikov Facebooka

  Nemški varuh konkurence je Facebooku sporočil, da zahtevajo bistveno omejitev načinov zbiranja in obdelave podatkov o uporabnikih, če ti niso izrecno to dovolili. Zahteva pokriva tudi zbiranje podatkov partnerskih storitev kot tudi zbiranje podatkov v drugih izdelkih družbe Facebook, na primer v priljubljenih programih Instagram in WhatsApp.

  Objavljeno: 8.2.2019več
 • Googlove novosti za uporabnike s posebnimi potrebami, morda pa tudi vse ostale

  Google je začel z postopno uvedbo dveh novih aplikacij za Android, namenjenih pretežno ljudem, ki imajo težave s sluhom, a znajo biti še kako priročne tudi za marsikoga drugega.

  Objavljeno: 7.2.2019 10:00več
 • Samsung menda pripravlja kamero za "selfije" v - peresu S-Pen!

  Proizvajalci si močno prizadevajo, da bi naredili telefon z zaslonom, ki sega do vseh robov prednje strani, pri tem pa nima nobenih ovir, kot so objektivi fotografskih kamer in biometričnih bralnikov. Doslej to ni bilo možno, zato tudi najnovejši modeli vsebujejo zareze (prvič uporabljene pri telefonu Essential) ali luknje v zaslonu (Honor View 20, prihajajoči Galaxy S10 in še kdo).

  Objavljeno: 7.2.2019 08:00več
 • Tekma za tržni delež pametnih zvočnikov je praktično končana

  Pametni zvočniki so relativno mlada kategorija računalniških naprav, a najnovejša raziskava kaže, da se so tržni deleži na tem področju že precej konsolidirali.

  Objavljeno: 6.2.2019 08:00več
 • Dvostopenjska zaščita prek SMSov je ranljiva!

  Dvostopenjska avtentikacija, kjer za vstop v e-bančništvo potrebujemo tudi kodo, ki jo prejmemo s sporočilom sms, ni posebej varen način dostopa, kažejo najnovejši problemi v Veliki Britaniji in Nemčiji. Pravzaprav ranljivost sploh ni nova, le da si pred leti nihče ni mislil, da jo bo mogoče zlorabljati tudi v praksi.

  Objavljeno: 6.2.2019 08:00več
 • Kriptomenjalnica QuadrigaCX ob 190 milijonov dolarjev, domnevno zaradi smrti ustanovitelja

  Svet kriptovalut pretresa nova afera, katere ozadje še ni povsem pojasnjeno, poznamo pa izid za stranke. Kanadska kriptomenjalnica QuadrigaCX več kot 115.000 upnikom dolguje več kot 140 milijonov dolarjev in trdi, da do njih nima dostopa. Razlog je smrt ustanovitelja, ki naj bi edini imel ključe za denarnico, v kateri so bile kriptovalute shranjene. A primer je zavit v kopico skrivnosti.

  Objavljeno: 6.2.2019 05:00več
 • Peking: zastoj v prometu zaradi programske nadgradnje

  Kitajski mediji poročajo o bizarnem incidentu, ki je nedavno za več kot uro ohromil promet v enem najbolj prometnih delov Pekinga. Krivec je prodorno kitajsko startup podjetje NIO, ki pripravlja novo znamko električnih avtomobilov NIO EV, s katerimi so poželi precej zanimanja tudi na sejmih na Zahodu.

  Objavljeno: 5.2.2019 11:00več
 • Storitve v oblaku postajajo ključne za IT velikane

  Veliko ponudnikov računalniških izdelkov in storitev se je intenzivno usmerilo v ponudbo storitev v oblaku, v letu 2018 pa so te v večini primerov že zasenčile preostanek ponudbe izdelkov in storitev teh družb. Lep primer je Amazon, kjer storitve v oblaku resda še vedno predstavljajo le okoli 10% prodaje te družbe (ne smemo pozabit, da je Amazon še vedno tudi največji spletni trgovec), a je dobiček oddelka AWS (Amazon Web Services) lani dosegel že okoli tri četrtine celotnega dobička, ki je znašal 7,3 milijarde dolarjev.

  Objavljeno: 5.2.2019 06:00več
ph